Φωτό-ρεπορτάζ: Δήμητρα-Μαρία Νταγιάντα
http://agrinioreport.com/
Το έργο «Τα κίτρινα γάντια» του Αλέκου Σακελάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου παρουσίασε χθες το Γενικό Λύκειο Βόνιτσας.
Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου γέμισε χθες βράδυ από κόσμο που συγκεντρώθηκε για να θαυμάσει τα παιδιά σε μια κωμωδία για μικρούς και μεγάλους και το agrinioreport.com ήταν εκεί. Οι υπεύθυνοι καθηγητές του σχολείου κ. Αντώνης Ασπρογέρακας, κ. Ιωάννης Κοτρώτσος και κ. Καλλιακώστα Φιλία φρόντισαν για ένα άρτιο αποτέλεσμα το οποίο παρουσιάστηκε μπροστά στα μάτια των θεατών...............
Το χειροκρότημα ήταν ιδιαίτερα δυνατό και επιβεβαίωσε την τιτάνια προσπάθεια των παιδιών που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και όλοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο. Ο επαγγελματισμός των παιδιών φάνηκε από την πρώτη στιγμή που άναψαν οι προβολείς.
Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Ορέστης (Νίκος Σταυρίδης) είναι ένας παθολογικά ζηλιάρης σύζυγος και τα πάντα του φαίνονται ύποπτα. Μία στάση σ΄ ένα εξοχικό καφενείο και η ανεύρεση κίτρινων γαντιών τον κάνουν να υποψιάζεται ότι η γυναίκα του, Ρένα (Μάρω Κοντού), τον απατά. Επιστρέφοντας στο σπίτι προσπαθεί να αντιστρέψει όλα τα άλλοθι της Ρένας. Τελικά διαπιστώνει ότι τίποτα δεν συμβαίνει και όλα ήταν συμπτωματικές παρεξηγήσεις. Πριν προλάβει όμως να ηρεμήσει, νέο πονοκέφαλο θα του δημιουργήσει ο Μουστάκιας (Μίμης Φωτόπουλος) μέχρι να αντιληφθεί ότι πρόκειται τελικά για τον φίλο της υπηρέτριας τους Τούλας (Μάρθα Βούρτση). Μια κλασική ταινία παθολογικής ζήλιας.
Η ταινία προβλήθηκε το 1960 στις κινηματογραφικές αίθουσες του Πειραιά-Αθήνας και προαστίων κι έκοψε 27.787 εισιτήρια. Από τις 58 ταινίες εκείνης της χρονιάς κατέλαβε τη 18η θέση.
Στην ταινία πρωτοεμφανίστηκε, ο μεγάλος Έλληνας μοντέρ, Πέτρος Λύκας, ο όποιος, από κει κι έπειτα, συνεργάστηκε στη Φίνος Φιλμ, μέχρι και το έτος του 1977, όπου η εταιρεία έκλεισε.
Η ταινία είναι η μεταφορά στον κινηματογράφο, του θεατρικού έργου «Η Ρένα εξώκειλε».
Επίσης, η ταινία «ανακαλύφθηκε» αργότερα από το κοινό. Στην εποχή της, δεν έκανε και τόσο μεγάλη επιτυχία, πλέον, θεωρείται μια από τις κλασικότερες, ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.
http://agrinioreport.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο