Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Παρέμβαση για Βιολογικό Παλαίρου

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

      Την 6η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 κατέθεσα στο Δήμο μας τη παρακάτω αίτηση συνοδευόμενη  από οκτώ έγγραφα. Είναι τα έγγραφα, μέρος του φακέλου που έχουν σχέση με το Βιολογικό καθαρισμό της Παλαίρου - Δέπος - Πογωνιάς, των εγκαταστάσεων επεξεργασίας των λυμάτων και του υποθαλάσσιου αγωγού:

ΑΙΤΗΣΗ
ΚΩΣΤΑΣ Θ. ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ


ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. Προϊσταμένη Τεχνικής
Υπηρεσίας Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας.






ΘΕΜΑ: « Έλεγχος τήρησης περιβαλλοντικών όρων  για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής Παλαίρου, ΔΕΠΟΣ, και Πογωνιάς του Νομού Αιτ/νιας»


ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ:
1) Εφημερίδα της Κυβέρνησης Αρ φύλλου 712.
2) ΚΥΑ 85362/2002
3) ΚΥΑ 101701/2008
4)Χάρτης βάθους θάλασσας
5)Φωτογραφία Αντλιοστασίου
6) Απάντηση σε έγγραφο
7) Έγκριση περιβαλλοντικών όρων…
8)Εγκατάσταση λυμάτων……..



ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ  06- 04-2016
Το περιβάλλον ανήκει στις επόμενες γενιές. Εμείς οφείλουμε να το διαχειριστούμε κατά τρόπο συνετό και σύννομο.

 Τούτο καθορίζουν οι ΚΥΑ που αναφέρονται στη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής Παλαίρου, ΔΕΠΟΣ και Πογωνιάς καθώς και ο υποθαλάσσιος αγωγός μεταφοράς λυμάτων.

Το έργο τούτο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής. Σας επισυνάπτω οκτώ (8) έγγραφα που έχουν σχέση με τα παραπάνω.

Με βάση τα παραπάνω και το ενημερωτικό σημείωμα του Δήμου που πηγαίνει  στις οικίες στη Πάλαιρο και αφορά την σύνδεση των οικιών με το Βιολογικό Καθαρισμό
                      Αιτούμαι

1)Την πληροφόρηση μου αν έχουν τηρηθεί οι οριζόμενοι περιβαλλοντικοί όροι των ΚΥΑ καθώς και των ανανεώσεων τους.

2) Η βεβαίωση του τότε Δημάρχου με Αριθ Πρωτ 5255 και ημερομηνία 8/03/2013 συμφωνεί με τους περιβαλλοντικούς όρους ;

3) Το ενημερωτικό σημείωμα του Δήμου συμφωνεί με τους περιβαλλοντικούς όρους;

Ως Δημότης και Έλληνας φορολογούμενος είναι αυτονόητο ότι έχω έννομο συμφέρον σε ότι αφορά το έργο και την προστασία του περιβάλλοντος.

Είμαι βέβαιος ότι θα πράξετε τα προβλεπόμενα και ότι θα έχω την απάντηση σας στον  καθορισμένο χρόνο.

       
               
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η διαφαινόμενη κατάληξη των λυμάτων μέσα στη θάλασσα με βρίσκει  κατηγορηματικά αντίθετο. Στο στενό πλαίσιο μιας αίτησης δεν μπορεί να αναπτυχθεί η επιχειρηματολογία μου και η πολιτική διαχείριση  που έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση σας να σας προτείνω λύση λυτρωτική για τη προστασία της θάλασσας, τη τουριστική και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

 Η πληροφόρηση αυτή στηρίζεται σε επιστημονική γνώμη ειδικών αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων υπερκείμενων του Δήμου.

                               Με εκτίμηση


                           Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
                                     Μαθηματικός





Παρακαλώ και καλώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας, τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Παλαίρου και Πογωνιάς να λάβουν γνώση του περιεχομένου των οκτώ εγγράφων και να ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ. Τώρα δεν δικαιολογείται ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.....



Είμαι στη διάθεση των Δημοτικών Συμβούλων (πλην δύο της πλειοψηφίας) για την ενημέρωση τους. 
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που με ενέργειες μου ο υποθαλάσσιος αγωγός επεκτάθηκε σε μήκος από την ακτή και σε βάθος. Η αρχική κατάληξη θα ήταν η απόλυτη σύντομη καταστροφή για τον όρμο Παλαίρου - Πογωνιάς. Βέβαια και τώρα είμαι ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ.
Φυσικά ο φάκελος πήγε -θα πάει σε υπηρεσίες υπερκείμενες του Δήμου άμεσα. Για τυχόν άλλες υπηρεσίες θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη και τη πολιτική διαχείριση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εφιστώ τη προσοχή για μια άλλη φορά των υπηρεσιακών παραγόντων και των μελών παραλαβής του έργου,  όταν και εφόσον έρθει η ώρα. Είμαι αρκετά σαφής, αποφασισμένος και κατηγορηματικός. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.........

8 σχόλια:

  1. Οταν εγιναν οι περιβαλλοντικοι πριν 10-15 χρονια εσυ το παλιο καλο ΠΑΣΟΚ κυβερναγες.Που ησουν κυρ Κωστα τοτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ρωτάω όπως ρωτάς και περιμένω να μου απαντήσεις :
    1. Το τελικό προϊόν μετά το βιολογικό καθαρισμό , που καταλήγει στη θάλασσα, πόσο επιβαρύνει το περιβάλλον και αν είναι επικίνδυνα, μετά την έκχυσή τους στη θάλασσα , για την υγεία των λουομένων στις παραλίες της Ζαβερτας. Παρακαλώ , επιστημονικά τεκμεριωμένεεες απόψεις-μελέτες, όπως αρμόζει σε ένα επιστήμονα.

    2. Που προτείνετε να καταλήγουνν τα λύματα που εσείς οι Ζαβερτιανοίι παράγετε και αν μπορεί αυτό να γίνει σήμερα στο έργο.

    3. Αν, σύμφωνα με τις προσπάθειές σας , δεν λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός μέχρι να γίνει υπόδειγμα σύμφωνα με όσα εσείς ο μη σχετικό περιβαλοντολόγος επιθυμείται, μπορείτε να υπολογίσετε τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις ;

    Αναμένοντας στη σειρά

    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν από όλα πρέπει να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας στο θέμα , αν τηρήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι που καθορίζουν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και οι ενέργειες που έγιναν από πλευράς Δήμου στη κατεύθυνση αυτή.

    Αν έχετε την άποψη ότι έγινε όπως έγινε το έργο και όλα είναι καλά και εντάξει με βρίσκετε κατηγορηματικά αντίθετο. Υπάρχουν απτές αποδείξεις που απαντούν στο ερώτημα.

    Δυστυχώς τότε που εκδόθηκαν οι ΚΥΑ δεν υπήρχε η Διαύγεια να σας παραπέμψω στις αντίστοιχες ΑΔΑ. Με ευχαρίστηση και προθυμία βεβαίως, αν επικοινωνήσετε μαζί μου, θα σας δώσω-στείλω ολόκληρο το φάκελο που δημιούργησα και κατέθεσα στη τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Εκεί θα διαπιστώσετε ότι οι ασφαλιστικές δικλίδες που επιβάλλεται να παρθούν , απαντούν στο πρώτο ερώτημα σας.

    Βέβαιο είναι ότι η κατάληξη των λυμάτων στη θάλασσα θα έχει επιπτώσεις στην υγεία των λουόμενων, στην αλιεία, τον τουρισμό, στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

    Μην ξεχνάτε την στενότητα του όρμου Παλαίρου- Πογωνιάς, τα αβαθή των υδάτων σε μεγάλο μήκος από την ακτή, τους ισχυρούς νότιους ανέμους που πνέουν στη περιοχή αρκετές ημέρες το χρόνο και με κατεύθυνση τη ξηρά.


    Η αλλαγή της κατάληξης των λυμάτων θα είναι λυτρωτική για τη περιοχή. Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση ειδικών και υπηρεσιακών παραγόντων πέραν του Δήμου , που κοινοποίησα στο Δήμαρχο κ Αποστολάκη.

    Ιδιωτικά μπορώ να σας τη κοινοποιήσω και σε σας αν επιθυμείτε. Για λόγους όμως τακτικής προς το παρόν δεν θέλω , να τη βγάλω στον αέρα. Στο κατάλληλο χρόνο θα γίνει και αυτό.

    Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη μη λειτουργία του έργου που λέτε και βέβαια με απασχολούν. Προτιμώ όμως να γίνουν αυτά που ορίζουν οι ΚΥΑ και όχι αυτά που έγιναν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

    Βέβαια ορισμένοι δεν μπορούν να ομιλούν για τη κακή κατάσταση που βρίσκεται η Πάλαιρος και η Πογωνιά από πλευράς καθαριότητας παραβλέποντας τις δικές τους ευθύνες. Αν ρίξετε μια ματιά στους σωλήνες που καταλήγουν στη θάλασσα κατά μήκος της παραλίας της Παλαίρου και σε άλλα σημεία του παραλιακού τόξου θα διαπιστώσετε τις τεράστιες ευθύνες που έχουν αυτοί που διαχρονικά διοίκησαν το Δήμο . Ο τόπος είναι μικρός και αυτό που γράφω είναι αρκετά σαφές.

    Σε μια κουβέντα μας πάντως θα πούμε πολύ περισσότερα. Το παραλιακό τόξο του όρμου Παλαίρου - Πογωνιάς το έχω περπατήσει αρκετές φορές και όλες τις εποχές του έτους. Ξέρω τι γράφω.

    Με εκτίμηση
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα παπαγαλάκια συμφερόντων που συκοφαντούν και βρίζουν το Κώστα τι λένε τώρα; Ο φίλος τους ο Σολδάτος εφάρμοσε τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο εκ Παλαίρου Αντιδήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παλαίρου τι λένε; Εφαρμόστηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατσαμπίρη Γιώργο τον διάβασες το φάκελο του βιολογικού ; Κατσαμπίρη τα έμαθες τα νέα; Σε λίγο δεν θα ξέρεις που θα πας να κρυφτείς. Σε παρακαλούσε ο Κώστας να σου μιλήσει και να στον δώσει. Το κακό σου ήθελε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αξιότιμε κε καλοπληρωμένε καθηγητά (μακράν έδρας)

    Θα ήθελα να ήξερα ΤΙ από όσα γόνονται στη περιοχή μας υποστηρίζεις και βάζεις την υπογραφή σου. Μέχρι σήμερα το μόνο που διαπίστωσα είναι καταγγελτικός - εύκολος λόγος. Δυστυχώς κε καθηγητα μακράν έδρας, με τις καταγγελίες δεν πάει τίποτα μπροστά. Σε κάθε θέση αντιτάσετε αντίθεση. Θα έρθει η σειρά σου, όταν εσύ θα έχεις θέσεις , τότε να αρχίσουμε να αντιδρούμε, να δούμε τι μπορείς να πας μπροστά. Απάντηση στη πρωτη μου ερώτηση παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τον έλεγχο των χαρακτηριστικών των επεξεργασμένων λυμάτων, τα οποία οδηγούνται στη θάλασσα, να υπάρχει:
    1) Φρεάτιο δειγματοληψίας πριν από την είσοδο τους στον υποθαλάσσιο αγωγό.
    2) Σημαδούρα στο σημείο εξόδου του αγωγού, ώστε να γίνεται έλεγχος της περιεκτικότητας του νερού σε κολοβακτηριοειδή, γύρω από το σημείο εξόδου στη θάλασσα και να διαπιστώνεται η τήρηση του ορίου των 500/100 ml νερού.
    3) Συχνός έλεγχος των νερών στις γειτονικές ακτές κολύμβησης , που επηρεάζονται από τα επεξεργασμένα λύματα, ώστε ο αριθμός κολοβακτηριοειδών να μην υπερβαίνει τα 30 ΠΑΚ/100 ml θαλασσινού νερού στις ακτές.
    4) Αναλύσεις θρεπτικών αλάτων σε διάφορα βάθη μέχρι τον πυθμένα.
    5) Προσδιορισμός Ο2, ΤΟ c , αιωρουμένων στερεών .
    6) Σύσταση ιζήματος , οργανική ιλύς, βαρέα μέταλλα
    7) Βεθνικής πανίδας στη περιοχή διάθεσης λυμάτων
    8) η οριακή τιμή για τον φώσφορο να επανακαθοριστεί σε < 2mg/l.

    Αυτά τα λίγα για σήμερα , αν νομίζετε ότι θα είναι καθαρό νερό το παραγόμενο προϊόν μετά την επεξεργασία.

    Όταν το καλοκαίρι του 2013 και μετά, έλεγα μέσα στο ΔΣ, θυμάστε , ότι το νερό της Πογωνιάς κλπ είναι ακατάλληλο προς πόσην ήξερα τι έλεγα γιατί είχα στοιχεία στο χαρτοφύλακα μου.

    Να είστε σίγουρος ότι και τώρα ξέρω τι γράφω και τι λέω.

    Εχω δημοσιεύσει θέσεις μου για όλα τα θέματα του Δήμου που βέβαια είναι διαφορετικές από τη πολιτική που ακολουθείτε από τη Δημοτική σας Αρχή.

    Επειδή είστε εύκολα αναγνωρίσιμος <>, ελάτε να περπατήσουμε το παραλιακό τόξο από τα περιβόλια Παλάιρου- βουνάκι- παραλία Παλαίρου, ποταμάκι, παραλία Πογωνιάς και τότε αφού σας αναλύσω μερικά θέματα θα προβληματιστείτε σίγουρα.
    Αν όχι δεν μπορώ να κάνω τίποτε για σας.

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αν εκνευρίζεστε ή δεν σας αρέσει που είμαι Μαθηματικός με αφήνει παγερά αδιάφορο.
    Ποτέ δεν υπέγραψα ως εκπαιδευτικός ή καθηγητής Μαθηματικών γιατί απλούστατα από το 2013 που αρθρογραφώ σε ιστοσελίδες και εφημερίδες της περιοχής μετέφερα την οργανική μου θέση και έγινα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ. Αυτό προβλέπει νόμος της Βουλής των Ελλήνων και ως Έλληνας υπήκοος έκανε χρήση.

    Αν δεν αντιλαμβάνεστε τη διαφορά μεταξύ του Μαθηματικού και του καθηγητή Μαθηματικών τότε και πάλι δεν μπορώ να κάνω τίποτε για σας.

    Αυτά για τα πικρόχολα και κομπλεξικά σχόλια περί έδρας. Τη καθηγητική έδρα τη τίμησα και τη χόρτασα από το 1984 μέχρι το 2013. Μετά αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό.

    Ελπίζω ότι δεν είχα υποχρέωση, να σας ρωτήσω.

    Κοιτάξτε τα δικά σας επαγγελματικά και ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΩ Ο ΙΔΙΟΣ. Κατάλαβες;
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο