Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Έγγραφο βόμβα της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Έκθετος ο Δήμος Ξηρομέρου, ο οποίος εγκαλείται για έλλειψη συνεργασίας και ενημέρωσης προς την αρμόδια υπηρεσία.

Ένα πολύ σημαντικό έγγραφο από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήρθε σήμερα 5.4 σε γνώση μας. Το κοινοποίησε στο Facebook ο κ. Λευτέρης Μάντζαρης. Τι αναφέρει με λίγα λόγια το επίσημο έγγραφο βόμβα; Ότι η Δημοτική Αρχή δεν συνεργάζεται με την Δ/νση Δημόσιας Υγείας, ότι δεν αποστέλλει στοιχεία και αποδείξεις σχετικά με ενέργειες της για βελτίωση της κατάστασης στην ύδρευση και γενικά για την ύδρευση ισχύουν οι απαγορευτικές συστάσεις χρήσης του νερού που είχε διατυπώσει και στο παρελθόν......

Με την σημερινή δημοτική αρχή να έχει δαπανήσει με απ' ευθείας αναθέσεις 295.725,42 € για την ύδρευση (δείτε εδώ) και στο παρελθόν να έχει ασκήσει για το ίδιο θέμα πολύ σκληρή κριτική (δικαίως) στην προηγούμενη δημοτική αρχή (δείτε εδώ), θεωρούμε ότι είναι έκθετη για την εγκληματική αδιαφορία που έχει επιδείξει και με πολύ βαριές ευθύνες στην πλάτη της για την κατάσταση των νερών στα χωριά μας, όπως αυτή με σαφήνεια περιγράφεται στο επίσημο έγγραφο. Είναι μεγάλη ανευθυνότητα να παίζουμε με θέματα υγείας των πολιτών.
Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου έχει δεχτεί και στο πρόσφατο παρελθόν (Νοέμβρης 2014) συστάσεις για το θέμα των νερών από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Το θέμα ανέδειξε τον Αύγουστο του 2015 με σχετικό δελτίο τύπου η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» (δείτε εδώ).
Αλλά φαίνεται ότι τις συστάσεις ο Δήμος Ξηρομέρου τις έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια.
Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι το νερό είναι αγαθό, που οφείλει και υποχρεούται η οποιαδήποτε δημοτική αρχή να εξασφαλίζει την καταλληλότητα του εφαρμόζοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
Επίσης σε ιεράρχηση πρέπει να μπαίνει πρώτο. Τι να τα κάνεις τις πλατείες, τα παγκάκια, τα κλειστά γήπεδα, τις φιλαρμονικές, τα γκαζόν, τα πολιτιστικά, τα καρναβάλια, τις ομπρέλες, τα πεζοδρόμια και τους δρόμους..., άμα δεν έχεις εξασφαλίσει για τους δημότες σου πόσιμο νερό;
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, εμείς θα το παρακολουθήσουμε και είμαστε ανοιχτοί και αναμένουμε ενημέρωση από τους αρμόδιους του Δήμου.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο ντοκουμέντο.



 mytikaspress


6 σχόλια:

  1. ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αιτησεις για αποστολη δειγματων προ 8μηνου και 6μηνου αποτελεσματα δειγματων απο χημειο στο Τμημα Υγιεινης τον Αυγουστο του τρεχοντος ετους.Συμπερασμα κωλοσυεργεια η λυση μια σχετικα με την ποιοτητα του νερου.Αρμοδιοι τουΔημου και Τμηματος Υγιεινης στον Εισαγγελεα πακετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ,ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι κ' αλλιως δεν έχουμε νερό!!! Γιατί να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΕΤΑΚΙΑ , ΛΑΙΝΑ ΚΑΙ ΝΙΑΦΑ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΓΑΛΟΥΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο