Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Κατώτερη των περιστάσεων η Πολιτική του Δημάρχου κ. Αποστολάκη

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απ0  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

   Την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας στη Πάλαιρο.
     Σωστή ενέργεια που στόχο θα έπρεπε να έχει την ενημέρωση των Δημοτών για τα θέματα του Δήμου και ειδικότερα για τα ζητήματα του πρώην Δήμου Κεκροπίας- Παλαίρου και φυσικά διάλογος μεταξύ Δημάρχου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτών. 

Τι ακριβώς έγινε;
    Έχω παρακολουθήσει πάνω από 130 συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων σε  14 διαφορετικές πόλεις ανά την επικράτεια εκτός του Δήμου μας. Του Δήμου μας παρακολουθώ τις συνεδριάσεις του ΔΣ  ανελλιπώς από τα μέσα του 2013 εκτός από δύο.
    Για μία άλλη φορά φάνηκε η ανεπάρκεια του Προέδρου του ΔΣ κ. Μπαλατσούρα. Δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του. Δεν τον βοηθούν και  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη στάση τους. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου είστε υποχρεωμένος σύμφωνα με το κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων να δίνεται το λόγο, πριν την ψηφοφορία  ενός θέματος,  σε όποιον Δημότη τον ζητήσει. Παρακαλώ να το εφαρμόζετε αυτό.
    Για μια άλλη φορά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κυρίως της πλειοψηφίας  πλην ελαχίστων απαξίωσαν το ρόλο τους. Δεν θέλουν συζήτηση οι άνθρωποι. Το σύνθημα δίνει ο Δήμαρχος πετώντας την μπάλα στην εξέδρα στα δύσκολα και λέγοντας, "Εμάς ψήφισαν οι Δημότες και θα μας κρίνουν στο τέλος της θητείας μας". Δηλαδή με λίγα λόγια ας ψηφίσουν οι σύμβουλοι τα προσυμφωνημένα να τελειώνουμε.......


       Φυσικά έχουμε έλλειψη Δημοκρατίας σε ένα από τα τρία βάθρα τους που είναι η Αυτοδιοίκηση.  Τυχαία; Δεν νομίζω.
       Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας  πολλές φορές την ώρα της συνεδρίασης  ή θα γελάνε ειρωνικά με τις απόψεις των άλλων  ή θα αστειεύονται μεταξύ τους   με πλήρη αυταρέσκεια και περισσή αλαζονεία, μη συναισθανόμενοι  την αποστολή τους  και σε τι κατάσταση έφεραν το Δήμο με την πολιτική ανεπάρκεια τους και τη πολιτική που ακολουθούν.  
      Δεν έχουν κατανοήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  του Δήμου μας για να τα αξιοποιήσουν σε αναπτυξιακή κατεύθυνση. 

     Η μείζονα αντιπολίτευση παγιδευμένη στην καταστροφή που έφερε στο Δήμο   η πολιτική του πρώην Δημάρχου και της Δημοτικής του Ομάδας σιωπά στα καίρια θέματα και αναλίσκεται σε διαδικαστικά θέματα πέφτοντας στη παγίδα που της στήνει ο  Δήμαρχος.  

     Ο κ. Δήμαρχος στην ενημέρωση του ήταν εκτός πραγματικότητας και εκτός κλίματος. Για μια φορά έδωσε την εντύπωση ότι δεν γνωρίζει τα προβλήματα του πρώην Δήμου Κεκροπίας-Παλαίρου:
1)-Δεν ανέφερε κουβέντα για το Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου της Παλαίρου που σχεδόν καταρρέει. 
2)-Δεν ανέφερε τίποτε για την αξιοποίηση των Κάστρων Κεχροπούλας, Πλαγιάς και Περατιάς.
3)-Είπε ότι θα έρθει κάποιος υδραυλικός να δείξει πως θα γίνουν οι συνδέσεις οικιών και καταστημάτων της Παλαίρου με το αποχετευτικό δίκτυο.
      Κουβέντα δεν είπε αν εφαρμόστηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι που ορίζουν οι ΚΥΑ. Τυχαία; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Έχουν γνώση και αποφασιστικότητα όμως οι φύλακες. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

4)-Κουβέντα για το  περιβόητο πάρκο!!! βορειοανατολικά  του γηπέδου της Παλαίρου και την προοπτική του.
5)-Καμία απάντηση, γιατί δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ο αναπτυξιακός δρόμος Πογωνιάς- Πλαγιάς. Τυχαία; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
6)-Για λειτουργία και επέκταση του αρδευτικού Παλαίρου- Πογωνιάς φυσικά καμία αναφορά. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η περιοχή δεν μπορεί να ζήσει μόνο από τον τουρισμό.
7)-Για το πρόστιμο στο ΦΟΣΔΑ για τη λειτουργία στον ΧΥΤΑ , άφησε το κ. Κατσαμπίρη να απαντήσει. Στα δύσκολα είναι θεσμικός. Στα εύκολα λαϊκίζει και λέει άλλα αντί άλλων.
    Για το θέμα του ΧΥΤΑ θα υπάρχει άρθρο μου προσεχώς που θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

  ΘΕΣΗ μου  ΕΙΝΑΙ: Το πρόστιμο να πληρώσουν όσοι από τους πρώην και νυν Δημοτικούς  άρχοντες και Δημοτικούς Σύμβουλους  ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ και ΟΧΙ οι ΔΗΜΟΤΕΣ.
     Ο Πρόεδρος  και της ΕΕ του ΦΟΣΔΑ  κ Κατσαμπίρης και το μέλος του ΔΣ και της ΕΕ του ΦΟΣΔΑ  κ Στούπας Θεόδωρος πρέπει
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ή ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ. 
Δήμαρχε κ. Αποστολάκη έχετε το λόγο. 

8)-Αποφασίστηκε η αποκομιδή των σκουπιδιών, πλην Βόνιτσας και Παλιαμπέλων, να ανατεθεί σε ιδιώτη. Η Δημοτική Αρχή που δεν μπορεί να μαζέψει τα σκουπίδια ομολογεί ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ. Περί αυτού πρόκειται Δήμαρχε κ. Αποστολάκη. Στο μέλλον θα γράψουμε πολύ περισσότερα.

9)-Για καθαρά ρουσφετολογικούς λόγους αποφασίστηκε το ξήλωμα από τη πλατεία της Παλαίρου παράνομων κατασκευών που ανήκουν σε μαγαζάτορες. Βέβαια είμαι υπέρ της νομιμότητας. Σε κατάλληλο πολιτικό χρόνο θα γράψω πολλά για το θέμα.
    Η ισονομία και η ισοπολιτεία όμως είναι θεμελιώδεις διατάξεις της Δημοκρατίας. Κάποιοι όταν επικαλούνται τη νομιμότητα, οφείλουν να την επιβάλλουν προς πάσα κατεύθυνση  και όχι επιλεκτικά παραμονές της Ανάστασης και της τουριστικής περιόδου. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ και θα επανέλθουμε.

10)-Για παράκαμψη της Παλαίρου δεν έγινε παραμικρή αναφορά.
11)-Αποφασίστηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2016. Γνωστή τακτική για να μπορούν, να κάνουν πανάκριβες και αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις σε συγγενείς τους, σε ημετέρους, σε όλο αυτό το θίασο που βλέπατε να τους ακολουθούν τη προεκλογική περίοδο. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

12)-Καμία δέσμευση για κατασκευή δακτυλίου στη διασταύρωση δρόμων Βόνιτσας- Λευκάδας και δρόμου προς Πλαγιά- Περατιά που είναι απαραίτητος για λόγους ασφαλείας.
13)-Καμία νύξη για τη σύνδεση της περιοχής με τη τουριστικά κορεσμένη γειτονική Λευκάδα. Πολιτική που θα είναι η απαρχή τουριστικής έξαρσης της περιοχής μας.

Αγαπητοί Αναγνώστες
        Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία για μια ακόμα φορά από τη συνεδρίαση του ΔΣ  των Προέδρων και των μελών των Τοπικών Συμβουλίων Πογωνιάς, Πλαγιάς και Περατιάς. 
     Δεν μπορεί το ΔΣ να συνεδριάζει στη Πάλαιρο και αυτοί να απουσιάζουν. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Βέβαια πρέπει να προβληματίσει το Δήμαρχο, το Πρόεδρο του ΔΣ η απουσία τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......


20 σχόλια:

  1. ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΣΤΑΚΟ ΠΑΕΙ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΑ.ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.ΤΑ ΣΚΕΠΑΣΤΡΑ ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΚΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ; ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΚΕΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΜΑΓΚΑΣ;ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗ ΠΙΚΡΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ "ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ" ΕΣΥ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΕ ΕΞΕΛΕΞΕ Ο ΛΑΟΣ, Ε! ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ. κΑΤΑΝΟΩ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΞ ΣΟΥ. ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΛΥΠΗ ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑΞΙΩΘΗΚΑΝ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΝΩ ΕΣΥ ΟΧΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΦΥΛΟΞΕΝΕΙ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΝΕΡΟ ΣΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΤΙς ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ , ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΟΛΥΣ ΠΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την φλόγα ούτε κουβέντα και κακώς δεν το έκανε και η αντιπολίτευση αλλά το να ξηλωνετε τα σκεπαστρα μόνο και μόνο επειδή το θέλει το σόι του συμβούλου σας τότε ντροπή σας. Αλήθεια γιατί δεν ξεκινήσατε από την Βόνιτσα που είναι στην παρανομία;Εκει δεν το κάνετε γιατί σας ψήφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΄Αθλιε ανώνυμε 10:57 και 10:59 τρόφιμε του Δημαρχείου και αυλοκόλακα του Δημάρχου έχετε χάσει τον ύπνο σας από τη πολιτική δραστηριότητα του Κώστα. Νομίσατε ότι με τις άθλιες συκοφαντίες σας για το πρόσωπο του, τους τραμπουκισμούς, τις απειλές, τις ύβρεις θα τον φιμώσετε. Δεν το ξέρετε καλά το Κώστα. κ Κώστα αφήστε τους να σας βρίζουν. Προχωρήστε στον αγώνα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι δημοτικοι συμβουλοι της παλαιρου που ειναι;η δημοτικη συμβουλος που ειναι μονιμα αθηνα τι λεει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντί να ζητήσετε συγνώμη από τους Δημότες για το πρόστιμο που σας επέβαλλαν είπες και ψέματα Γιώργο Κατσαμπίρη. Σε προηγούμενο ΔΣ με τη παρότρυνση του Τσακάλη είπες σκέπτομαι να κάνω μήνυση στο Κώστα. Ήμουν παρών και το άκουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτοί που έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων με τις παρανομίες τους μιλούν για νομιμότητα. Το καλοκαίρι θα δούμε ποια μαγαζιά και καντίνες σέβονται τους νόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρόεδρε της Παλαίρου και εσύ Αντιδήμαρχε από τη Πάλαιρο τα δύο μαγαζιά της Παλαίρου είναι μόνο παράνομα; Οι καντίνες που πουλάνε ουσίσκυ,΄φαγητά είναι νόμιμες; Κοντά είναι το καλοκαίρι.Τα πάνω μαγαζιά που πετάνε το νεροχύτη στους δρόμους είναι νόμιμα; Τα σπίτια που ρίχνουν το βόθρο τους στα ρέματα που καταλήγουν στη θάλασσα είναι νόμιμα; Μαγαζιά που έχουν σωλήνες κατευθείαν στη θάλασσα είναι νόμιμα; Μπροστά στα σπίτια σας δεν τα βλέπετε στους δρόμους τα λύματα και από το νεροχύτη σας; Φαρισαίοι και υποκριτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι καντίνες σας που πουλάνε σουβλάκια, μακαρονάδες, ουίσκι, ούζο, ποικιλίες μικρές και μεγάλες, γαρίδες και άλλα πολλά φαγώσιμα ή μη είναι νόμιμες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσείς που χρησιμοποιήτε αλλοδαπούς Ρουμάνους ανασφάλιστους στις επιχειρήσεις σας είστε νόμιμοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτοί που έχουν συνδεθεί με το αποχετευτικό δίκτυο, με αποτέλεσμα ο αγωγός να είναι σχεδόν γεμάτος, και τους ξέρετε είναι νόμιμοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Κώστας κάνει την πολιτική του ξοδεύοντας χρήματα από τη τσέπη του. Αν είχε πικραθεί, δεν θα σας καλούσε, για να σας ξυπνήσει για να μην φάτε το πρόστιμο. Αντίθετα εσείς κάνετε ρουσφέτια με απευθείας αναθέσεις, κόβετε εντάλματα πληρωμής με εικονικά δικαιολογητικά για ανύπαρκτα έργα και δεν εισπράττετε τις οφειλές για να παίρνετε ψήφους. Είστε τρόφιμοι του Δημαρχείου και παπαγαλάκια. Κριτική στις θέσεις του Κώστα δεν βλέπω να κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τσακαλη ανοιξες πιο πολλα προβληματα ακομα και απο οταν ησουν στον Βιτσα αντιδημαρχος.Μα καλα ο Αποστολακης δεν το καταλαβε ακομα;Κριμα και σε ψηφισα νομιζοντας πως αλλαξες.Η πολιτικη να ζησω εγω καλα και να πεθανουν οι αλλοι συνεχιζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στούπας, Τσακάλης, Κατσαμπίρης, Αποστολάκης Παντελής, Πάντας, Δήμαρχε Αποστολάκη θα σε στείλουν στο Καστελόριζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Σόλωνας τα άλλα μαγαζιά της Βόνιτσας και τα μαγαζιά της παραλίας της Παλαίρου είναι νόμιμα Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε Τσακάλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο βόθρος του μαγαζιού του κουμπάρου του Τσακάλη στη Πογωνιά που χύνεται στο δρόμο είναι νόμιμο Δήμαρχε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η κατάτμηση έργων , προμηθειών και εν συνεχεία οι απευθείας αναθέσεις είναι νόμιμες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δήμαρχε πάει πολύ αυτοί που είναι πνιγμένοι στη παρανομία να επικαλούνται την νομιμότητα. Οι βόθροι των επιχειρήσεων τους πότε έχουν αδειάσει; Σωλήνες με τα λύματα των επιχειρήσεων τους καταλήγουν στη θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο