Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Καταγγέλλουν απολύσεις εργαζομένων στις ανασκαφές στο Δρυμό Βόνιτσας

      Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει ως «παράνομες και καταχρηστικές» απολύσεις εργαζομένων στις ανασκαφές στους αρχαιολογικούς χώρους στο Δρυμό Βόνιτσας και Αγίου Θωμά Μεσολογγίου και κατηγορεί ευθέως την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας – Λευκάδας  κα. Βικάτου Ολυμπία, ότι ενώ τα  έργα βρίσκονται σε εξέλιξη προχώρησε στη μη ανανέωση συμβάσεων  σε περίπου 25  συναδέλφους και ενώ ήταν απλήρωτοι.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου:

     Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις συναδέλφων εργαζομένων στις ανασκαφές  στους αρχαιολογικούς χώρους στο Δρυμό Βόνιτσας και Αγίου Θωμά Μεσολογγίου.
      Ενώ τα  έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, η υπεύθυνη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας – Λευκάδας  κα. Βικάτου Ολυμπία προχώρησε στη μη ανανέωση συμβάσεων  σε περίπου 25  συναδέλφους και ενώ ήταν απλήρωτοι..........



   Η εν λόγω εφορία από 1/1/2016, και ενώ τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη,  προχώρησε σε μηνιαίες συμβάσεις.
       Καλούμε το υπουργείο πολιτισμού να παρέμβει άμεσα για την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων και την επίλυση των προβλημάτων τους.
     Καλούμε άμεσα την υπεύθυνη της Εφορίας Αρχαιοτήτων  να προχωρήσει στην ανανέωση όλων των συμβάσεων.
Να τηρούνται  όλα τα μέτρα υγιεινής και  ασφάλειας.
Να σταματήσουν    οι εκβιασμοί  και οι απειλές συναδέλφων, γιατί παίρνουν θέση για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Να διευκολύνονται οι συνάδελφοι, με ευθύνη της εφορίας, να μεταβαίνουν στους χώρους εργασίας, όταν οι αποστάσεις για τα σκάμματα είναι μεγάλες.

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο