Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Επιμελητήριο: Σκληρή απάντηση του Παναγιώτη Τσιχριτζή στον Σωτήρη Μούρκα

       Σε ανοιχτή αντιπαράθεση οδηγούνται, εν όψει εκλογών, ο σημερινός και υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής και η πλευρά του έτερου υποψηφίου και επικεφαλής παράταξης Σωτήρη Μούρκα.
       Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Τσιχριτζή, προς τον επικεφαλής του Συνδυασμού«ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Σωτήριο Μούρκα, έχει ως εξής....


Αγαπητέ Σωτήρη Μούρκα,
        Αναρωτιόμουν, όταν πληροφορήθηκα την πρόθεσή σου να θέσεις υποψηφιότητα  εν όψει των επιμελητηριακών εκλογών,  ποιο δρόμο θα ακολουθούσες στην προεκλογική περίοδο. Το δρόμο το δημιουργικό, που συμβάλλει στην εμπέδωση του Επιμελητηριακού Θεσμού ή τον «παλαιάς κοπής» δρόμο, του αρνητισμού και της δημιουργίας εντυπώσεων. Προφανώς επέλεξες το δεύτερο.
    Έρχομαι λοιπόν να σου δώσω τις απαντήσεις που θέλεις και να σου γνωρίσω ότι:
    1.            Μαθήματα Δημοκρατίας δεν νομίζω ότι είσαι σε θέση να μου κάνεις γιατί ο καθένας μας αξιολογείται καθημερινά στην πράξη και στη δράση και βέβαια από τις καταβολές του και από το περιβάλλον στο οποίο ανδρώθηκε.
   2.            Η «δημιουργική λογιστική», που τόσο ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί τη χώρα μας  σε έχει επηρεάσει τα μέγιστα, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείς αριθμούς και στοιχεία κατά το δοκούν, δηλαδή όπως σε εξυπηρετεί.
Δεν μου κάνει εντύπωση το γεγονός αυτό, διότι το περίμενα, από τη στιγμή που απαξίωσες να παραλάβεις τους ετήσιους Διοικητικούς Απολογισμούς που σου ετοίμασε η Υπηρεσία του Επιμελητηρίου και παρέλαβες μόνο τους αντίστοιχους Οικονομικούς. Φαντάζομαι ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία οι Οικονομικοί Απολογισμοί οι οποίοι αποτυπώνουν μόνο ποσά να μην εξετάζονται παράλληλα με τους Διοικητικούς Απολογισμούς που αποτυπώνουν για ποιες δράσεις χρησιμοποιήθηκαν αυτά.
   3.            Είναι γεγονός ότι ένα από τα ζητούμενα για κάθε Συνδυασμό που διοικεί για πολλά χρόνια είναι η ανανέωση των προσώπων του ψηφοδελτίου. Είναι επίσης γεγονός ότι λυπήθηκα που ορισμένοι από τους συνεργάτες μου, για αρκετά χρόνια, δεν έθεσαν για απολύτως προσωπικούς λόγους και πάλι υποψηφιότητα (γνωρίζεις πολύ καλά τους λόγους,  γιατί έκανες μεγάλη προσπάθεια να τους προσεταιριστείς και σου αρνήθηκαν λέγοντάς σου ότι στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το Συνδυασμό μου).
 Για ορισμένους άλλους θα μπορούσα να πω ότι χάρηκα που απεχώρησαν από το Συνδυασμό (άλλωστε δεν τους πρότεινα να τους συμπεριλάβω στο ψηφοδέλτιό μου) και είναι αυτοί που «στεγάστηκαν» στο δικό σου ή σε «στέγασαν» και δυστυχώς είναι αυτοί που δεν πήραν «μυρωδιά»,  παρά την πολύχρονη θητεία τους, τι είναι το Επιμελητήριο.  Είναι αυτοί που ζητούν “Επιμελητήριο Αιτωλίας”, είναι αυτοί που μέχρι το 1992 ήταν εγγεγραμμένοι στο Επιμελητήριο Πατρών, είναι αυτοί που δήλωναν δημοσίως  ότι «Σε ποιο Συμβούλιο πήραμε απόφαση για την ημερομηνία των εκλογών», αυτοί που δεν γνώριζαν γιατί συνήθως απουσίαζαν.
       4.            Οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση της χώρας αφορούν όλους μας, έτσι και το Επιμελητήριο που εντάσσεται στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί.
      5.            Στην επιχειρηματικότητα δεν υπάρχουν τείχη, η αγορά δεν είναι περιχαρακωμένη ούτε περιχαρακώνεται με τοπικισμούς και λαϊκισμούς. Δεν είμαστε άλλωστε ο ομφαλός της γης και έτσι καλούμεθα να επιχειρήσουμε μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
 Αγαπητέ Σωτήρη Μούρκα,
    Είναι γεγονός ότι δεν γνωρίζεις τον Επιμελητηριακό Θεσμό, (και είναι λογικό), τώρα  προσπαθείς λόγω της υποψηφιότητάς σου να τον γνωρίσεις, γι αυτό πρόσεξε να μην τον εξευτελίσεις.
       Θεωρώ ότι πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε προεκλογική σου ενέργεια, όφειλες να προσέλθεις προκειμένου να ενημερωθείς για το Θεσμό αλλά και ειδικότερα για το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, από αυτούς που τον υπηρέτησαν και τον υπηρετούν, (και όχι από εξωθεσμικούς ή από αυτούς που πέρασαν και δεν τον υπηρέτησαν), προκειμένου να αποφύγεις τα ατοπήματα.
      Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που επικοινωνώ μαζί σου δι’ «ανοικτών επιστολών»,  εκτός κι αν υπερβείς τα εσκαμμένα (που θεωρώ ότι δεν θα το κάνεις).
      Ένα τεράστιο έργο είκοσι (20) και πλέον ετών προκειμένου να ξεπεράσουμε τοπικισμούς και λαϊκισμούς, όσο περνάει από το χέρι μου, δεν θα το αφήσω να χαθεί.
     Τέλος σε προτρέπω να μας πεις ανοικτά  τι σε οδήγησε στην υποψηφιότητά σου, αλλά και τι στόχους και προτεραιότητες έχεις.
     Επίσης, θερμή παράκληση, μην πολυχρησιμοποιείς τη λέξη «Ανάπτυξη», έλεος, έχει τόσο ταλαιπωρηθεί από σχετικούς και άσχετους.

      Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
                                                                                                      
        Παναγιώτης Α. Τσιχριτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο