Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΙΣΟΒΙΑ για την δολοφονία του τ. δημάρχου Βόνιτσας ΣΠΥΡΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗ

       Χθες, 2 Ιουλίου 2018, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του πρώην Δημάρχου Βόνιτσας Σπύρου Ασημάκη.
      Στον κατηγορούμενο Κ. Κύρκο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, αφού το δικαστήριο δέχθηκε ότι η δολοφονία τελέστηκε εκ προμελέτης, ενώ δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, διότι το δικαστήριο συνεκτίμησε τη φυγοδικία του μετά την πράξη, αλλά και τις μεθοδεύσεις του για προστασία της περιουσίας του...........



          Έτσι φαίνεται να κλείνει ο κύκλος αναφορικά με ένα έγκλημα που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Βόνιτσας στις 17.11.2004, διήλθε δε πολλαπλά δικαστικά στάδια, αφού ο κατηγορούμενος είχε δικαστεί από το Κακουργιοδικείο Πατρών, από το Εφετείο Αγρινίου ξανά, η απόφαση του αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο για λόγους τυπικούς και επανήλθε στο Εφετείο με την κατάληξη που προαναφέρθηκε. 
       Αξίζει να σημειωθεί, πως όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων επέβαλαν ομόφωνα στον κατηγορούμενο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, που είναι η μέγιστη που προβλέπει το ποινικό μας σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο