FaceBook

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

ΕΛΤΑ Αγρινίου: Υπάλληλος υπεξαίρεσε για… τρίτη φορά!

          Σε αργία έχει τεθεί σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr υπάλληλος των ΕΛΤΑ στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την διαπίστωση πως πριν από λίγους μήνες υπεξαίρεσε διάφορα ποσά από πελάτες της υπηρεσίας.
          Συγκεκριμένα ο υπάλληλος φέρεται να παρέδιδε, μέσω της θέσης που είχε, διάφορα δέματα σε πελάτες χωρίς όμως να αποδίδει τα αναλογούντα ποσά (αντικαταβολές) στις εταιρίες που έστελναν τις παραγγελίες αυτές.
       Το ποσό που υπεξαιρέθηκε είναι άγνωστο προς το παρόν, ενώ αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση και που σίγουρα κάποιοι θα θεωρήσουν τουλάχιστον εξοργιστικό, είναι το γεγονός ότι ο εν λόγω υπάλληλος, ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης και συναλλαγές με χρηματικά ποσά, ενώ κατά το παρελθόν έχει εμπλακεί σε δυο ακόμη περιπτώσεις υπεξαίρεσης, σε άλλα υποκαταστήματα της υπηρεσίας στην Αιτωλοακαρνανία!.............         Πρόκειται για την περίπτωση του υπαλλήλου, που είχε αποκαλύψει τον Οκτώβριο του 2016 η εφημερίδα “Γεγονός”, όταν και είχε γίνει γνωστό ότι το 2014 είχε υπεξαιρέσει το ποσό των 6.183 ευρώ, όταν υπηρετούσε σε άλλο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, ενώ λίγο παλιότερα, είχε παρακρατήσει, με σκοπό να ιδιοποιηθεί παράνομα, το ποσό των 13.000 ευρώ, που του είχε παραδώσει τότε ο προϊστάμενός του, προκειμένου να το καταθέσει σε Τράπεζα.

              Παρά την προϊστορία αυτή όμως, το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ, είχε αποφασίσει να μην απολύσει τον υπάλληλο, που μάλιστα παραδέχονταν τις ενέργειες του και επικαλούνταν λόγους υγείας γι’αυτές. Ερωτώμενος σχετικά, ο προϊστάμενος των ΕΛΤΑ στη δυτική Ελλάδα, είχε αποκαλέσει τότε τις περιπτώσεις αυτές ως… “διαχειριστική ανωμαλία”!
            Η προνομιακή αυτή αντιμετώπιση  του υπαλλήλου, που έχει σαν αποτέλεσμα να “βγαίνει λάδι” παρά τα συνεχιζόμενα παραπτώματα του, είχε προκαλέσει τότε την οργισμένη αντίδραση των συνδικαλιστών, που είχαν χαρακτηρίσει την “αθώωση” του και την παραμονή του στην υπηρεσία ως «ρουσφετολογική πρακτική» και για «ασθένεια της Ελληνικής διοίκησης να χειριστεί σωστά τέτοια θέματα».
        Τελικά, ο υπάλληλος όχι μόνο παρέμεινε στη θέση του και επανήλθε στην υπηρεσία, αλλά μπήκε σε πόστο ευθύνης, όπου και πάλι διαχειρίζονταν χρήματα.
Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ από το “Γεγονός” το 2016,  ΕΔΩ

            Πολλοί θεωρούσαν πως η επόμενη υπεξαίρεση ήταν θέμα χρόνου, και πράγματι η νέα περίπτωση ανακαλύφθηκε το φθινόπωρο του 2017. Το agriniopress.gr επικοινώνησε όταν ενημερώθηκε για την νέα περίπτωση, τόσο με τον προϊστάμενο των ΕΛΤΑ στο Αγρίνιο, όσο και με τους υπεύθυνους επικοινωνίας της υπηρεσίας στην Αθήνα. Εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνονταν η είδηση, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες. Το γραφείο τύπου μάλιστα των ΕΛΤΑ με νεώτερη επικοινωνία, έκανε γνωστό πως δεν μπορεί να δώσει καμιά σχετική πληροφορία.
            Τελικά, φτάνουμε αισίως στον Μάιο του 2018, που η υπόθεση της νέας υπεξαίρεσης περνά πάλι από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της υπηρεσίας και με ψήφους τρία – δυο αποφασίζεται η απόλυση του υπαλλήλου. Όλο το διάστημα των προηγούμενων μηνών, ο υπάλληλος φέρεται να πληρώνονταν κανονικά.
           Δυο εκπρόσωποι της διοίκησης, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, υποστήριξαν πως ακόμη και τώρα, ο υπάλληλος δεν πρέπει να απολυθεί! Αντίθετα, ένα μέλος της διοίκησης και δυο εκπρόσωποι των εργαζομένων ψήφισαν υπέρ της οριστικής του απόλυσης.
           Απομένει να δούμε τι θα γίνει σε δεύτερο βαθμό και ενώ ο κατηγορούμενος προς το παρόν βρίσκεται σε υποχρεωτική αργία.
          Να σημειωθεί τέλος πως από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών του Αγρινίου, του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, κατ’εξακολούθηση τελεσθείσα και η σχετική δικογραφία έχει διαβιβαστεί για εκδίκαση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Αγρινίου, χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί τακτική δικάσιμος.

http://www.agriniopress.gr/

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ηταν κ στη βονιτσα?

Ανώνυμος είπε...

Να τον ξαναπάρουν να παει και για Τεταρτη φορά...

Ανώνυμος είπε...

έφαγε πολλά από τα γεροντάκια στην Παλαιρο (παρακράτηση μισθών, τμημάτων ή ολόκληρων)

Ανώνυμος είπε...

Ε και τι έγινε; Ας είναι καλά η μονιμότητα. Σκεφτείτε μόνο τι θα γινόταν αν ήταν ιδιωτικός υπάλληλος.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ,,ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΡΙΜ ΟΙ ΑΛΛΟΙ Η ΒΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ,,