Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Συνάντηση με τους υπεύθυνους του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας για τα κτιριακά θέματα των σχολείων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τηλ. Επικ/νιας: 2643061211-6988068439
Πληροφορίες: Mυλωνίδης Ευθύμιος
Email: syllogosd.nvonitsas@yahoo.gr

Βόνιτσα, 20/05/18
Αρ. Πρωτ. 51

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Την Τρίτη 15/05/18 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας με τους υπεύθυνους του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων και άπτονται των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ (στέγαση). 
         Από την πλευρά του Συλλόγου στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος κ. Μυλωνίδης, η ταμίας Βάσω Νταλταγιάννη και τα μέλη Ρεπάνη Νικολέτα και Λαμπάδα Παναγιώτα και από την πλευρά του Δημάρχου, ο Δήμαρχος Αποστολάκης Γιώργος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Πανταζή Παναγιώτα, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Λίτου Βαρβάρα και η Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φιόρου Πολυξένη...........



         Ο Πρόεδρος του Συλλόγου έθεσε το πρόβλημα που έχει να κάνει με την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο του 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου Βόνιτσας. Ανέφερε ότι η τετραετής ταλαιπωρία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα που παρακωλύουν την εκπαιδευτική διαδικασία και επισήμανε ότι η στέγαση στα κοντέινερ είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 
        Στο ερώτημα για το χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών, ο Δήμαρχος απάντησε πως δέσμευση το εργολάβου είναι ότι  μέχρι τις 31/08  ο χώρος θα είναι έτοιμος για χρήση και τα κοντέινερ θα έχουν απομακρυνθεί.
            Θέσαμε επίσης το κτιριακό πρόβλημα που ταλαιπωρεί αλλα σχολεία (Νηπιαγωγείο Πλαγιάς) και ζητήσαμε ενημέρωση για την πορεία σχεδιασμού και υλοποίησης της κατασκευής νέας σχολικής στέγης στη Βόνιτσα. Επίσης θέσαμε το μεγάλο πρόβλημα της μόνιμης στέγασης του Ειδικού Σχολείου, το οποίο συστεγάζεται με το 3ο Νηπιαγωγείο από τετραετίας, κάτι το οποίο είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να συνεχιστεί.
              Ο Δήμος μας ενημέρωσε για τις ενέργειες του σχετικά με την εύρεση οικοπέδου για νέο σχολικό κτίριο. Συγκεκριμένα μας είπε ότι περιμένει γραπτή έγκρισης παραχώρησης οικοπέδου από τον ΟΑΕΔ στο χώρο των Εργατικών κατοικιών. Για το Ειδικό σχολείο η απάντηση ήταν ότι το θέμα θα συζητηθεί στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, η οποία και θα γνωματεύσει για το χώρο που θα μεταφερθεί.
           Το ΔΣ δια του Προέδρου κ. Μυλωνίδη εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την συνεχιζόμενη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των εργασιών στο σχολικό συγκρότημα της Βόνιτσας και ότι θα παρακολουθεί το θέμα καθημερινά προκειμένου να προλάβει επιπλέον δυσάρεστες καθυστερήσεις. Επίσης ο Πρόεδρο κ. Μυλωνίδης ζήτησε συνάντηση με τον εργολάβο, προκειμένου να γίνει επιτόπιος έλεγχος και για να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία εργασιών, κάτι που έγινε δεκτό.
       Τέλος, το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό του Δήμου για κάθε θέμα που αφορά τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών.


2 σχόλια:

  1. Θα θα θα θα θα 😉😉😉😉😉😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφήστε τη δημοτική αρχή και τον εργολαβο να κάνουν τη δουλειά τους. Η οποία παράταση έχει πάρει το έργο, είναι νόμιμη και πάρθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο. Ο κόσμος ξέρει ποιοι αγωνίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια για το συγκεκριμένο κτιριο. Επίσης η δημοτική αρχή κάνει καλά τη δουλειά της όσον αφορά τα σχολικά κτίρια με διορθωτικές παρεμβάσεις. Εσείς του Συλλόγου πείτε μας αλήθεια τι γίνεται με το θέμα του κλεισιματος του 2ου δημοτικού σχολείου Βονιτσας? Θα αφήσετε να κλείσει ένα τόσο μεγάλο σχολείο? Και ειδικα την ώρα που η δημοτική αρχή κάνει αγώνα για να το αποτρέψει και μάλιστα προσπαθεί να κατοχυρώσει το οικόπεδο για την ανέγερση του 2ου δημοτικού σχολειου. Αυτό είναι το σοβαρό θέμα για το οποίο ενδιαφέρομαστε εμεις οι γονεις, δηλαδή να μην κλείσει το σχολείο μας.
    Να αναρτηθεί παρακαλώ.

    Ένας γονέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο