Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Πρωτοφανές «πλιάτσικο» από κάτοικο Μεσολογγίου στον Προυσό!

Είχε «ρημάξει» αποθήκη του Δήμου Καρπενησίου
Μεταξύ άλλων είχε αφαιρέσει 1 τόνο πετρέλαιο κίνησης
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν κλοπές που διαπράχθηκαν σε αποθήκη του Δήμου Καρπενησίου, η οποία βρίσκεται στον Προυσό Ευρυτανίας.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις, σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 38χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη προχθές (19-05-2018) το βράδυ στον Προυσό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, σε συνεργασία με αστυνομικό του Αστυνομικού Σταθμού Προυσού, μετά από κλοπή χορτοκοπτικού μηχανήματος από οικία της περιοχής.
Ειδικότερα, μετά από καταγγελία του ιδιοκτήτη της ανωτέρω οικίας και στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξαγόταν για τις περιπτώσεις κλοπών σε βάρος του Δήμου Καρπενησίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 38χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω μηχάνημα.
Όπως διακριβώθηκε από την πρόοδο της προανακριτικής διαδικασίας, ο 38χρονος, το χρονικό διάστημα από 28-09-2017 έως 19-05-2018, είχε εισέλθει συνολικά τέσσερις (4) φορές στην αποθήκη του Δήμου Καρπενησίου, αφαιρώντας μεταξύ άλλων:
  • πλαστικά δοχεία με ποσότητες πετρελαίου κίνησης, βάρους (1) τόνο περίπου,
  • πλαστικά δοχεία με ποσότητες βενζίνης και λιπαντικών,
  • εξαρτήματα – ανταλλακτικά και ελαστικά οχημάτων, καθώς και
  • πετρελαιοκίνητη αντλία νερού,
η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (6.000) ευρώ.
Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε κρημνώδη σημείο της περιοχής και κατασχέθηκαν, δύο (2) πλαστικά δοχεία με ποσότητα καυσίμου, τα οποία αποδόθηκαν σε υπάλληλο του Δήμου.
Ομοίως κατασχέθηκε και δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του, ως μέσο για τη μεταφορά των αφαιρεθέντων αντικειμένων.
Επιπλέον, από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, σε περιοχή του Μεσολογγίου, κατασχέθηκαν διάφορα μηχανήματα (χορτοκοπτικό, αλυσοπρίονο), ελαστικά κ.α., η προέλευση των οποίων διερευνάται.
Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει έντονο ποινικό παρελθόν, καθώς έχει απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.
(φωτογραφία αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο