Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Αιτωλοακαρνανία: Αμετανόητος ο 63χρονος που αναζητείται για την απάτη με κρέατα και λάδια!

Είχε αποφυλακιστεί στο τέλος του 2017
Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης για απάτες, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα. Αποφυλακίστηκε πριν καλά – καλά συμπληρώσει έναν χρόνο στις φυλακές Κασσαβέτειας κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, σύμφωνα με το protothema.gr

Τους λίγους μήνες που είναι ελεύθερος κατηγορείται για “σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από άτομα που ενεργούν απάτες κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση”, με δεκάδες θύματα ενώ, αν και έπρεπε να δίνει κάθε 15ήμερο το “παρών” στο Α.Τ Ομονοίας, δεν εμφανίστηκε ποτέ, σύμφωνα με το protothema
Ο 63χρονος  σύμφωνα με τη δικογραφία μαζί με τους συνεργούς του παρουσιαζόταν άλλοτε ως γιατρός, άλλοτε ως δικηγόρος, έμπορος ακόμη και ιατροδικαστής και εξαπατούσε επιχειρηματίες πείθοντας τους να του παραδώσουν μεγάλες ποσότητες προιόντων χωρίς ποτέ να τους πληρώνουν. Υπάρχουν περιπτώσεις όπως φαίνεται στο διαβιβαστικό που άρπαζαν ακόμη και αρνιά, μεγάλες ποσότητες κρεάτων αλλά και τενεκέδες λάδι, προκαλώντας οικονομική ζημία δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε επαγγελματίες. Μάλιστα, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση τεσσάρων υπηρεσιών για τη σύλληψη του την ώρα που ως γιατρός θα παρελάμβανε 14 αρνιά αξίας 1450 ευρώ, όμως την τελευταία στιγμή εξαφανίστηκε από το μπλόκο της Ασφάλειας και συνελήφθη μόνο ο ένας συνεργός του.
Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για έναν πολυμήχανο απατεώνα που όλη του τη ζωή την πέρασε εξαπατώντας και “δαγκώνοντας” κόσμο και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι είχε αποφυλακιστεί στα τέλη του 2017 παρόλο που όπως λένε και τους λίγους μήνες που ήταν πίσω από τα κάγκελα συνέχιζε να καταστρώνει και να κάνει απάτες.
O 63χρονος φέρεται ως μέλος εγκηλματικής ομάδας που είχε εξαπατήσει πολίτες σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και αλλού.
Δείτε αναλυτικά τις περιπτώσεις που τότε είχε παρουσιάσει το thebest.gr εδώ
Στην Ασφάλεια, δείχνουν προβληματισμένοι όχι μόνο από την αποφυλάκιση του 63χρονου αλλά και για το γεγονός ότι κάθε μήνα αποφυλακίζονται περίπου 450 άτομα, δηλαδή κατά μέσο όρο 15 κρατούμενοι καθημερινά οι περισσότεροι από τους οποίος όχι μόνο δεν έχουν σωφρονιστεί αλλά μόλις βγουν έξω κατρακυλούν και πάλι στην αποκλίνουσα συμπεριφορά και το έγκλημα.
“Γιατρός”, “ιατροδικαστής” και για άλλη μια φορά καταζητούμενος

Ο 63χρονος ακόμα και όταν συνελήφθη την τελευταία φορά στα τέλη του 2016, δεν είχε καμία πρόθεση και διάθεση να σωφρονιστεί. Στον ένα χρόνο που παρέμεινε στις φυλακές Κασσαβέτειας, συνέχιζε τη δράση του και όταν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον νόμο Παρασκευόπουλου για να την κοπανήσει από τις πρώτες δύο εβδομάδες έδειξε τις προθέσεις του. Έτσι, αν και υπήρχε ο όρος της εμφάνισης κάθε 15 ημέρες στο Α.Τ Ομονοίας, δεν το έκανε ποτέ ενώ ουδείς τον αναζήτησε.Όταν πριν μερικές εβδομάδες η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του περίεργου “γιατρού” και “ιατροδικαστή” εξαπατά επαγγελματίες, έπεσαν για μια ακόμα φορά πάνω του.
Ήταν τότε που αστυνομικός προσποιήθηκε τον αγοραστή μεγάλης ποσότητας κρεάτων, την οποία θα έφερνε ο 63χρονος με φορτηγό ψυγείο από το Μεσολόγγι στην Αθήνα και στήθηκε επιχείρηση στη λεωφόρο Αθηνών στην περιοχή του Χαιδαρίου. Πράγματι, το φορτηγό με τα αρνιά έφθασε, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, όμως ο 63χρονος κατάφερε να ξεγλιστρήσει και να συλληφθεί μόνο ο συνεργός του. Έτσι, άρχισε να ξετυλίγεται ένα κουβάρι με δεκάδες περιπτώσεις απάτης.
Όπως περιγράφεται στο διαβιβαστικό “Οι κατηγορούμενοι με τη μέθοδο της προσποίησης επιφανούς προσώπου, ιατρού ή δικηγόρου και με την εν γνώση παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, εκδήλωναν επιθυμία αγοράς ποσοτήτων κρέατος ή λαδιού από ανυποψίαστα άτομα τα οποία αφού οι δράστες τους έπειθαν να τα παραδώσουν σε τρίτο πρόσωπο, προσποιούμενοι έκτακτο γεγονός κατάφερναν να τα πάρουν χωρίς να πληρώσουν το χρηματικό ποσό αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος”.
Πού είχαν χτυπήσει
Σε Αιγείρα, Αίγιο, Σαγέικα και σε πολλές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας είχε χτυπήσει από τη Δυτική Ελλάδα, η ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Στο πλαίσιο μεθοδικών ερευνών, εξιχνιάσθηκαν από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας συνολικά (31) περιπτώσεις απάτης, σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων.
Ειδικότερα, από τις αστυνομικές έρευνες εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διαπράξει ακόμη (22) περιπτώσεις απάτης, με την ίδια μεθοδολογία, σε βάρος εμπόρων και κρεοπωλών, σε περιοχές της Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Φθιώτιδας και Μαγνησίας.
Οι περιπτώσεις στην Αχαΐα
Από την Αιγείρα πήραν 15 τενεκέδες λάδι
Από το Αίγιο επίσης 15 τενεκέδες λάδι
Από τα Σαγέικα 120 κιλά κρέας
Οι περιπτώσεις στην Αιτωλοακαρνανία
Από το Αιτωλικό 14 αρνιά
Από το Θέρμο 14 αρνιά
Από τη Ναύπακτο 11 αρνιά
Από το Χαλκιόπουλο κρέας αξίας 7000 ευρώ
Από τη Νεάπολη Αγρινίου 20 τενεκέδες λάδι
Σε άλλη περίπτωση επίσης στη Νεάπολη Αγρινίου άλλους 15 τενεκέδες λάδι
Σημειώνεται από την αστυνομία ότι οι δράστες, με τις εγκληματικές τους πράξεις, είχαν αποκομίσει όφελος που ξεπερνά τις (32.000) ευρώ, ενώ είχαν αφαιρέσει, συνολικά, από τους παθόντες, τα εξής :
(4) τόνους και (100) κιλά λάδι
(39) αρνιά
(220) κιλά κρέας μοσχαριού
Ποσότητα καφέ συνολικής αξίας 800 ευρώ
Κατεψυγμένες είδη συνολικής αξίας 500 ευρώ
(20) κιλά μέλι
Όπως είχα ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ. η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε, μετά από επισταμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, που είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη, στις (9-3-2018), το απόγευμα, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, του 70χρονου ‘Ελληνα δράστη.
Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 63χρονου μέλους της εγκληματικής ομάδας, που αναζητείται για να συλληφθεί για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της συμμετοχής σε συμμορία και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων απάτης.
Ο συλληφθείς μετά την απολογία του στον Ανακριτή Μεσολογγίου κρίθηκε προφυλακιστέος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας.
Με πληροφορίες από protothema.gr/ thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο