Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Μεγάλη νομική διαδικασία για να αλλάξει το «Αεροδρόμιο Πρέβεζας»!!!

         Σωστά γράφτηκε στον τοπικό Τύπο ότι από τις επαφές που έγιναν στην Αθήνα μεταξύ Σταρακά, Αποστολάκη και διοίκησης της Fraport θίχτηκαν όλα τα ζητήματα (εργασιακά, προσλήψεις, αναπτυξιακά, πολιτιστικά) εκτός από τον τρόπο που θα αλλάξει η παγιωμένη αντίληψη ότι το Άκτιο ανήκει στην Πρέβεζα χωροταξικά. Πώς θα κατανοήσουν όλοι ότι ανήκει το αεροδρόμιο στην Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή. 
      Ο λόγος είναι ότι κανένας από όσους ήταν στην συνάντηση δεν μπορεί να πάρει απόφαση για ένα τέτοιο θέμα, απλά να το ζητήσει μπορεί. Με λίγα λόγια είναι θέμα υπουργείου Μεταφορών και μάλιστα δύσκολο νομικά θέμα.
     Διεθνώς το αεροδρόμιο του Ακτίου αναφέρεται ως «Πρέβεζας-Λευκάδας» κι αυτό πολλοί νομίζουν ότι είναι μόνο αποτέλεσμα του κακού… promotion που είχαμε από παλιά ως νομός, κάτι που έφτασε μέχρι τις μέρες μας. Μέχρι ενός σημείου είναι σωστή αυτή η αίσθηση, ξεκινάει από παλιά αυτή ιστορία........



     Αλλά δεν φταίει μόνο η… αντιτουριστική Αιτωλοακαρνανία, είναι αποτέλεσμα της γειτνίασης με την Πρέβεζα και του ρόλου της πόλης αυτής στην περιοχή, όπως και του προορισμού όσων ταξιδεύουν στην περιοχή, δηλαδή η Λευκάδα συνήθως ή η Πρέβεζα ως σταθμός προς άλλες κατευθύνσεις
  Τι γράφει το εισιτήριο που βγάζεις για το Άκτιο καθώς και τι γράφει το voucher που παίρνει ο τουρίστας που έρχεται στην περιοχή.
       Να μην τα πολυλογούμε, είναι θέμα υπουργείου Μεταφορών, διαχρονικά (δεν βαραίνει το θέμα την τωρινή κυβέρνηση). Απλώς, όσο ήταν απολύτως κρατικό το αεροδρόμιο κανέναν δεν ενδιέφεραν όλα αυτά. Τώρα που το θέμα «κινείται» και μαζί θα κινηθούν και πολλών ειδών δραστηριότητες της περιοχής, τώρα έχει σημασία κάθε τυπικό και νομικό θέμα.
      Τώρα που δεν θα γίνονται όλα με κρατικό και δημοσιοϋπαλληλικό τρόπο (και γενικά όταν μπαίνουν στη μέση παραχωρήσεις/αξιοποιήσεις/εκμεταλλεύσεις τέτοιων υποδομών) η τράπουλα ανακατεύεται θέλουμε δεν θέλουμε.
      Το κακό είναι, όπως ρώτησε κι έμαθε η στήλη, πως είναι τρομερά πολύπλοκο νομικό θέμα για το υπουργείο Μεταφορών να αλλάξει το εισιτήριο και το voucher. Θέλει μεγάλη νομική διαδικασία, αφού παρθεί η απόφαση βέβαια. Αφού κριθεί ότι αξίζει ο κόπος για κάτι τέτοιο…

η συντακτική μεταφορική μονάδα agriniopress


http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο