Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-Αιτωλοακαρνανία: Τρίτης γενιάς τυροκόμοι με παράδοση


   Το φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα, που ξεπερνά τους 1.500 τόνους ετησίως, συλλέγεται από πιστοποιημένους παραγωγούς. Οι εγκαταστάσεις της μονάδας, ιδιόκτητες στο σύνολό τους, βρίσκονται μεταξύ των κοινοτήτων Κλεισορρεύματα και Λυσιμαχεία της Αιτωλοακαρνανίας, σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης του Αγρινίου.

   Την παράδοση, που ξεκίνησε το 1932 στην παραγωγή παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων, συνεχίζει η 3η γενιά της οικογένειας Βασιλείου, η οποία δημιούργησε μια σύγχρονη τυροκομική επιχείρηση στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, συνδυάζοντας την αγάπη για τις τοπικές γεύσεις με τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας.
       Το φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα συλλέγεται καθημερινά από πιστοποιημένους παραγωγούς της περιοχής, με τους οποίους συνεργάζεται η επιχείρηση, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτόν την τοπική οικονομία......



      Στη συνέχεια, γίνεται η επεξεργασία του γάλακτος σε ειδικούς χώρους 2.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου τηρούνται αυστηρά οι προδιαγραφές ποιότητας, υγιεινής και ελέγχου σε όλες τις βαθμίδες παραγωγής, σύμφωνα με τα πρότυπα HACCP.

      Για τις ανάγκες του τυροκομείου ετησίως παράγονται και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των τυροκομικών προϊόντων περισσότερα από 1.500.000 κιλά γάλα. Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της μονάδας, ιδιόκτητες στο σύνολό τους, βρίσκονται μεταξύ των κοινοτήτων Κλεισορρεύματα και Λυσιμαχεία της Αιτωλοακαρνανίας, σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης του Αγρινίου.
     Η φέτα ΠΟΠ και η κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ είναι τα κορυφαία προϊόντα που παράγει το τυροκομείο Βασιλείου. Επίσης, η επιχείρηση παράγει γραβιέρα και κεφαλοτύρι πρόβειο, νωπή και ξερή μυζήθρα, αλατισμένη μυζήθρα, ανθότυρο, τυρί σε άλμη, παραδοσιακό και στραγγιστό γιαούρτι, βούτυρο φρέσκο, βούτυρο γάλακτος λιωμένο, ρυζόγαλο, κρέμες, τυροκαυτερή, τζατζίκι.
   Το τυροκομείο διαθέτει όλο τον απαραίτητο και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Η οικογένεια Βασιλείου διαθέτει τρία καταστήματα πώλησης σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, ενώ διανέμει τα προϊόντα της με δικά της φορτηγά σε επιλεγμένα σημεία σε ολόκληρο τον νομό. 


http://www.ypaithros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο