Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές – Πρόσκληση στους Δήμους για ένταξη έργων

Πρόσκληση εστάλη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προς τους Δήμους που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, για την ένταξη έργων αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές, καθώς λόγω, των επαναλαμβανόμενων ακραίων καιρικών και κατολισθητικών φαινομένων, τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλά, με ακόμα μεγαλύτερες και σοβαρότερες επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες......

Ειδικότερα, το αρμόδιο Υπουργείο πρόσφατα ενεργοποίησε μια πρόταση μας και δημιουργήθηκε ειδική συλλογική απόφαση για κάθε περιφέρεια της χώρας με κωδικό 8  (για την Δυτική Ελλάδα είναι η ΣΑΕΠ 801) που χρηματοδοτεί έργα αποκατάστασης μιας περιοχής, που έχει χαρακτηριστεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας μιας φυσικής καταστροφής.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με επιστολή του, καλεί όλους τους Δημάρχους των πληγέντων Δήμων, να υποβάλλουν προτάσεις στην Περιφέρεια, ώστε να προωθηθούν για ένταξη στην παραπάνω ειδική συλλογική απόφαση χρηματοδότησης έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
«Οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές σε Ηλεία (ανεμοστρόβιλοι, πλημμύρες) και Αιτωλοακαρνανία (Μεσολόγγι και Ναυπακτία) και τα επαναλαμβανόμενα κατολισθητικά φαινόμενα επιβεβαιώνουν τόσο τις αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής όσο και την γεωφυσική ιδιαιτερότητα της Δυτικής Ελλάδας και επιβάλλουν την άμεση κινητοποίηση μας για την αποκατάσταση των ζημιών» υπογραμμίζει ο κ. Κατσιφάρας στην επιστολή του, συμπληρώνοντας πως «η πρόταση πρέπει να αφορά στα απαραίτητα έργα αποκατάστασης ζημιών, δηλαδή εκείνα που επαναφέρουν την κατεστραμμένη υποδομή στην πρότερη κατάσταση, και όχι σε έργα νέων βελτιωμένων υποδομών».

Μέχρι 16 Δεκεμβρίου υποβολή προτάσεων
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων είναι 16 Δεκεμβρίου 2016, ενώ για τον καλύτερο συντονισμό, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 11 π.μ., στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας (ΝΕΟ Πατρών Αθηνών 32 και Αμερικής, 3ος  όροφος). Για την βέλτιστη προετοιμασία έχει σταλεί έντυπο οδηγιών και προσχέδιο Τεχνικού Δελτίου Έργου Φυσικών Καταστροφών.
Η επιστολή εστάλη στους Δήμους που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ειδικότερα στους Δημάρχους Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλο, Ι.Μ. Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, Ανδραβίδας-Κυλλήνης Μοράντ Ναμπίλ-Ιωσήφ, Πύργου Γαβριήλ Λιατσή, Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, Πηνειού Αλέξη Καστρινό, Ανδρίτσαινας –Κρεστένων Διονύση Μπαλιούκο.

Να σημειωθεί πως από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπηρεσία υποδοχής και υποστήριξης της προσπάθειας είναι η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων και Έργων (αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία Ανδρέας Σουρούνης 2613613622) που είναι στην διάθεση των Δημάρχων για διευκρινήσεις.

1 σχόλιο:

  1. Για να δούμε τι θα στείλει ο Αποστολάκης στην περιφέρεια...η όλα καλά είναι κυρ-Αποστολάκη στον δήμο;;έχεις την λογική δρόμος χωρίς λακκούβες δεν είναι δρόμος εσυ και οι υπόλοιποι ημέτεροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο