Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

«Μόλις σκότωσες την τρόικα», φέρεται να είπε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη και αυτός απάντησε «Γουάου»

"You just killed Troika”. Αυτή φαίνεται πως είναι η ατάκα που είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στο αυτί του Γιάννη Βαρουφάκη αμέσως μετά το τέλος της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο υπουργείο Οικονομικών.
    Σύμφωνα με το Mega που επικαλείται άτομα που ήταν κοντά στους δύο άντρες και άκουσαν τον επικεφαλής του Eurogroup να λέει στον υπουργό Οικονομικών πως “μόλις σκότωσες την Τρόικα”.....



    Και αυτή η ατάκα όπως είναι φυσικό προκάλεσε την έπληξη του κ. Βαρουφάκη ο οποίος αντέδρασε με το επιφώνημα “Ουάου”.
    Στη συνέχεια, ο κ. Ντάισελμπλουμ αποχώρησε χωρίς να ανταλλάξει καμία περαιτέρω κουβέντα με τον κ. Βαρουφάκη, επιλέγοντας μάλιστα και διαφορετικό ασανσέρ.
Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντάισελμπλουμ του είπε «Καλή τύχη» και πολλοί θυμήθηκαν το «καλό κουράγιο».

http://www.imerisia.gr/

7 σχόλια:

  1. Τα συγχαρητήρια στον κο Βαρουφάκη! Ένιωσα περήφανος σήμερα που είμαι 'Ελληνας! Επιτέλους και κάποιοι που μιλάνε στους Ευρωπαίους σαν Έλληνες ελέυθεροι και περήφανοι, και όχι σαν ραγιάδες, καλπαζοεισπράκτορες! Θα έπρεπε ο Σαμαράς να έιναι αρωγός στην προσπάθεια της νέας κυβέρνησης αν κοιτά το συμφέρον της πατρίδας όπως λεει, και όχι να περιμένει στην γωνία και να της σκάβει τον λάκκο! Ούτε να τρέχει απο πισω από τον Γερούν, να ζητάει συγνώμη για την συμπεριφορά του Βαρουφάκη και του Τσίπρα! Ας είχαν και αυτοί τα ανάλογα α...δια όταν ήταν κυβέρνηση, να πατήσουν πόδι! Όχι να λενε και να ψηφίζουν : Ναι σε όλα! για να μην χάσουν τις καρέκλες τους! Πολύ καλή και η είκόνα Καμμένου! Και στο κάτω κάτω χίλιες φορες φτωχοι ρακενδυτοι και περήφανοι σαν 'Ελληνες παρά στην σκλαβιά του μνημονίου και ταπεινωμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ποντεμος στη Ισπανια δεν συμφωνουν διοτι βλεπουν τη ρηξη που δε πρεπει να γινει με Ε.Ε Κουτσαβακικες ενεργειες δεν θελω να πληρωσω για να ικανοποιηθει το κοινο αισθημα των ψηφοφορων του Συριζα δεν περνανε. Ειναι ευκολο να λεει και καμια @αλακια ο λαγος στη τιγρη. Εκει ειναι η κατασταση σημερα. Ξυπολυτος στα αγκαθια που θα παει ο τσιπρας.Η Ελλαδα πρεπει να προχωρησει στις μεταρυθμισεις και οχι να ερθει παλι η ΑΔΕΔΥ στα πραγματα με τους δημοσιους υπαλληλους της και τη τροχοπεδη στη αναπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Ανωνημε
    31 Ιανουαρίου 2015 - 8:33 π.μ.

    πιστευω να καταλαβες αγαπητε μου οτι πλεων ζουμε υπο καθεστος ελευθεριας στην χωρα . αυτο ολοι οι ελληνες το νιωσαμε ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ . τιποτα αλλο δεν θα σου πω . η τυρρανια εφυγε απο την χωρα . τωρα δεν ειναι δουλοι οι ελληνες για να τους βαζουν να προσκυνουν , τα αφεντικα τους προς δικο τους οφελος ! . μπραβο στην κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ . οτι ποιο καλυτερο χρειαζότανε η χωρα αυτη την στιγμη . τα χρονια σαμαρα βενιζελου θα τα θυματε η ελλαδα για πολλα χρονια . η ιστορια γραφει .... επιτελους ειμαστε λευτεροι !!!!! τωρα αν σε καποιους δεν αρεσει αυτη η κατασταση στην χωρα , και που ειναι οι εκ του παλιου συστηματος ελάχιστοι , ας κανουν υπομονη οπως εκανε ολοκληρη η ελλαδα στα 5 τελευταια χρονια της σκλαβιάς .ζητω η ελλαδα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα είναι τι μεταφέρεται και πού και πώς. Από τα ΜΜΕ εννοώ. Είναι γνωστό τοίς πάσι ότι πουθενά οι ειδήσεις δεν είναι ίδιες. Άλλες ειδήσεις ακούμε στην Ελλάδα, άλλες στην Αγγλία, άλλες στην Αμερική, άλλες στην Ισπανία. Για το ίδιο γεγονός εννοώ, θα ακούσεις 4 διαφορετικές ειδήσεις. Οι Podemos και ο Πορτογάλος Πρόεδρος μίλησαν ότι είναι αντίθετοι σε πολιτική ρήξη με την ΕΕ. Μα ο Βαρουφάκης (όπως και ο πρωθυπουργός) δεν έθεσαν κανένα θέμα αμφισβήτησης των θεσμών και των λειτουργιών της ΕΕ. Έθεσαν θέμα εκπροσώπησης της Τρόϊκας. Ουσιαστικά με τούς εκπροσώπους των .... ιδιωτών δανειστών-πιστωτών. Το γεγονός ότι παρελήφθη μια χώρα με χρέος στο 124% του ΑΕΠ και βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με χρέος 180% του ΑΕΠ και .... αβέβαιη προοπτική μείωσης του χρέους στο μέλλον, πρέπει να μας προβληματίσει ουσιαστικά και όχι όπως τυχοδιωκτικά επιχειρούν να μας το παρουσιάσουν τα ΜΜΕ. Διότι η μεγαλύτερη καραμέλα που τρώμε είναι η υπερβολική δανειοδότησή μας ειδικά από τούς Γερμανούς. Για όσους λοιπόν θα ήθελαν να μάθουν το νούμερο, είναι μόλις 17,5 δισ ευρώ. Τόσα μας έχουν δώσει οι Γερμανοί για δανεισμό. Μόνο. Δεν έχει ασχοληθεί όμως κανένας για την ναζιστική παρέμβαση της Γερμανίας και τον εξαναγκασμό, εκτός διαδικασιών της ΕΕ, για εγγυηση των τοποθετήσεων σε ομόλογα της ΕΚΤ μέσω του EFSF (κακά τα ψέματα, ναζί είναι οι άνθρωποι, φασίστες όπως τούς λέμε στην Ελλάδα και οι οποίοι δεν έχουν ουδεμια σχέση με την Ελληνικη χρυσή αυγή, η οποία μπροστά στους Γερμανούς θυμίζει παιδική χαρά). κοινώς αγαπητοί μου έχουμε εξαναγκαστεί να πληρώσουμε δύο φορές το μηχανισμό στήριξης. Όχι μία. Και να εγγυηθούμε και με τα Εθνικά μας ασημικά. Δεν ψήφισα Σύριζα. Αντιλαμβάνομαι ότι το έπραξα λόγω της πολιτικής του φόβου. Σε κάποια πράγματα έχω ακόμα τις ενστάσεις μου και τις ... αμφιβολίες μου. Όμως μπορώ να πω ότι χθές με το Βαρουφάκη άρχισα να προβληματίζομαι για το αν έκαναν έστω κάποια προσπάθεια διαπραγμάτευσης οι προκάτοχοι. Αν χτύπησαν το χέρι στο τραπέζι. Τα τρία τέσσερα ή πέντε Ζάππεια του Σαμαρά, οι κόκκινες γραμμές του και τα περίφημα χτυπήματα στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων, μάλλον ήταν παλαμάκια στο γκαρσόν για τον επόμενο λογαριασμό. Με ανησυχία για τις εξελίξεις γράφω αυτά που γράφω, αλλά με μια μικρά αίσθηση περηφάνειας που ζήσαμε ένα νέο ΟΧΙ. ΑΚόμα κι αν το μετανοιώσουμε. Αν λοιπόν μπείτε σήμερα από περιέργεια στον ξένο τύπο (Bloomberg, BBC, Newsweek, Die Welt, Time) θα δείτε ότι είναι μισοί μισοί. Δεν εκφράζονται όλοι εναντίον της Ελλάδας. Ύπάρχουν και άλλες φωνές για τα χθεσινά. Και για υτό μάλλον δεν είναι τυχαία η πρόσκληση του Βαρουφάκη από Μέρκελ και Ολάντ τη Δευτέρα. Μόλις έχει ξεκινήσει το παιχνίδι. Δεν είμαστε στο τέλος. Είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι ο 1.20 και ένοιωσα την ανάγκη να επανέλθω ακούγοντας ένα τραγούδι. Θα σας βάλω το λινκ από μια συγκεκριμένη ανάρτηση στο youtube που τη βρήκα πριν λίγο. Θεωρώ πως αυτό το τραγούδι είναι ΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Μην μπείτε στη διαδικασία του ποιός, τι, που, πότε και γιατί λόγω της οπτικοποίησης του τραγουδιού. Η οπτικοποίηση είναι αυτή που με έκανε να δακρύσω. Δεν παρασύρθηκα από τις εικόνες. Απλά αν αρχίσετε και βάζετε κάποιες άλλες εποχές να ντύσουν αυτά τα λόγια, τότε θα εκπλαγείτε με την επανάληψη της ιστορίας. https://www.youtube.com/watch?v=_z40m4mW2Lg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για όσους επιδιώκουν την αυτοικανοποίηση του εγω τους, να τους θυμίσω το γνωστό τρόπο. Ζαριές μαγκιάς στη πλάτη μου δεν επιτρέπω. Τα πλήρωσα και τα πληρώνω πολύ ακριβά 46 χρόνια και βάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνούμε 3.29. Το θέμα είναι γιατί συνέβησαν όλα αυτά. Μαθήματα δεν παίρνουμε εδώ και κάποιες χιλιάδες χρόνια. Κάτι πρέπει να κάνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο