Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Δρίτσας - Χριστοδουλοπούλου: Ένα ζευγάρι στο νέο υπουργικό συμβούλιο!

       Είναι Ζευγάρι στην ζωή, ζευγάρι και στο υπουργικό συμβούλιο! Ο Θοδωρής Δρίτσας ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι σύζυγοι!
Είναι ακόμα μια πρωτοτυπία της κυβέρνησης Τσίπρα, κάτι που ζούμε για πρώτη φορά. 


   H Τασία Χριστοδουλοπούλου τέλειωσε τη Νομική Σχολή της Αθήνας. Είναι μαχόμενη δικηγόρος και συνδικαλίστρια. Εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση. Ιδρυτικό μέλος του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων. Συμμέτοχος στη δράση του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, στην καταστολή, στον πόλεμο και στο ρατσισμό............

 



Δραστηριοποιείται στον τομέα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις, με βάση την εθνική καταγωγή, το θρήσκευμα, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τις πολιτικές πεποιθήσεις και την κοινωνική προέλευση.

Ο Θοδωρής Δρίτσας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και από το 1972 εργάστηκε ως ομόρρυθμος εταίρος στο οικογενειακό φαρμακείο στον Πειραιά.

Στην περίοδο της δικτατορίας εντάχθηκε στην Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση. Ανένταχτος αριστερός από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, υπήρξε το 2004 ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Το 1998 μαζί με πολλές και πολλούς Πειραιώτες ίδρυσαν το Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο «Το Λιμάνι της Αγωνίας».
Ο Θοδωρής Δρίτσας ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και από 2002 έως το 2007 Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά. Το 2007 εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Α΄ Πειραιά και Νησιών. Επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2009 και στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012.
Ο Θοδωρής Δρίτσας συμμετείχε στα κινήματα των Πειραιωτών για κοινωνικά- οικολογικά θέματα σε κάθε γειτονιά της πόλης και πρωτοστάτησε στις καμπάνιες ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ και το κλείσιμο της βιομηχανίας Κεράνη.
Ήταν παρών σε πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις κατά του πολέμου και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετείχε στη διεθνή καμπάνια για τη Παλαιστίνη με την αποστολή «Ένα καράβι για τη Γάζα».

http://www.newsit.gr/


3 σχόλια:

  1. Νέα ήθη ....και φυσικά , όπως θα είδατε το νέο υπουργικό συμβούλιο που ανακοινώθηκε ήταν : ευέλικτο , αλλά και ολιγομελές , αποτελούμενο με τον κ. πρωθυπουργό στα 41 μέλη . ακριβώς όπως το έλεγαν προεκλογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο σωστός ανθρωπος στην καταλληλη θέση.. είναι γνωστές οι δηλώσεις της κυρίας Χριστοδουλοπούλου για ελεύθερα-ανοικτά σύνορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο