Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Επίσκεψη Χάρη Δούκα στην Ένωση Αγρινίου


Στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Αγρίνιο, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Χάρης Δούκας, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ένωση Αγρινίου....

Τον κ. Δούκα υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στελέχη της Ένωσης και εκπρόσωποι των εργαζομένων. Ο κ. Κουτσουπιάς αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν το ΠΑΣΟΚ με τον αγροτικό κόσμο, επισημαίνοντας την ανάγκη επανασύνδεσης του πολιτικού φορέα με τον κόσμο της παραγωγής, κάτι που θα επιτευχθεί μόνο με στοχευμένες δράσεις και στρατηγικές στο επίκεντρο των οποίων θα είναι οι ίδιοι οι αγρότες και τα προϊόντα τους.

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Δούκας τόνισε τη σημασία του συνεργατισμού, επισημαίνοντας πως μόνο με ένωση δυνάμεων και συνέργειες μπορεί να επιτευχθεί το μεγάλο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από την έξοδο του αγροτικού κλάδου από τις πολλαπλές κρίσεις που σήμερα αντιμετωπίζει. Ο κ. Δούκας σημείωσε πως θα πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να προσαρμοστεί στις σύγχρονες προκλήσεις, αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή, τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία και την εκπαίδευση, μέσω εξιδεικευμένων δράσεων. Υποστήριξε δε ότι θα πρέπει να υπάρξει διαφορετική αξιοποίηση των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, μη παραλείποντας να σημειώσει ότι το Αγρίνιο και ευρύτερα η περιοχή έχουν στερηθεί βασικών πόρων και υποδομών.

Κατά την ενημέρωση για τις δράσεις και το έργο του Α. Σ. Ένωση Αγρινίου, ο κ. Δούκας μίλησε για έναν συνεταιρισμό που τιμά το ρόλο και την ιστορία του, σημειώνοντας ότι το μοντέλο αυτό αποτελεί έναν πολύ καλό οδηγό για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν σε ότι αφορά την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας. Ειδική αναφορά έκανε μάλιστα στα ενεργειακά έργα της Ένωσης, επισημαίνοντας τη σύνδεση με την κοινωνία και το πως αυτά συμβάλουν στο να είναι οι εκμεταλλεύσεις βιώσιμες.

Σε σχετική του δήλωση ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Κουτσουπιάς επεσήμανε: «Είχαμε σήμερα τη χαρά να υποδεχθούμε στο Συνεταιρισμό τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα, ενημερώνοντάς τον για τις δραστηριότητες της Ένωσης και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως και για τα ειδικά ζητήματα που απασχολούν έντονα τους παραγωγούς της περιοχής μας. Είμαι βέβαιος ότι ο. κ. Δούκας θα υλοποιήσει πολιτικές που θα βγάλουν τον αγροτικό κόσμο απ’ τα σημερινά αδιέξοδα. Του εύχομαι υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στις εσωκομματικές διαδικασίες».

Ο κ. Δούκας τόνισε: «Είναι ευχάριστο να βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον που έχει στην πράξη αποδείξει ότι ο αγροτικός χώρος μπορεί να αποτελέσει κινητήριο δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία. Δυο έννοιες που δεν μπορεί να εξετάζονται χωριστά η μια απ’ την άλλη. Στόχος μου είναι ο επαναπροσδιορισμός της θέσης της κοινωνίας στην ελληνική οικονομία. Αυτή πρέπει να είναι η αποστολή του ΠΑΣΟΚ και αυτό θα υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις, έχοντας στο πλευρό μου τους αγρότες μας».





1 σχόλιο:

  1. Ποιους αγρότες ;
    Παραγωγοί ρεύματος με φωτοβολταϊκά είναι οι περισσότεροι στην υποτιθέμενη ένωση αγροτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο