Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Αποκατάσταση δημοτικών δρόμων στις Τοπικές Κοινότητες Τρύφου και Δρυμού.


 

     Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Αθανάσιος Κασόλας μας ενημερώνει ότι, με την υπ. αριθμ. 50664/19-07-2024 (ΑΔΑ: Ψ94Τ64ΜΤΛ6-ΡΟΦ) Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικων με θέμα «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ» εντάχθηκε η πράξη  στο «Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2021-2025», στον άξονα Προτεραιότητας «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων». 

Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 150.000,00 € και με συμμετοχή του δήμου Άκτιου Βόνιτσας  ποσού 40000€ συνολικά 190000€


Η απόφαση αυτή αποτελεί  αρωγό της  προσπάθειας που καταβάλει  η νέα Δημοτική Αρχή  για την αναβάθμιση των χωριών και για την προώθηση έργων υποδομής που έχουν ανάγκη τα χωριά του Δήμου μας γιατί μας ενδιαφέρουν τα χωριά μας και όχι μόνο οι μεγάλοι οικισμοί.


Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε για την πράξη αυτή τον κ. Αθανάσιο Μπαλέρμπα Γενικό Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον κ. Θεόδωρο Λιβάνιο Υπουργό Εσωτερικών καθώς και τον κ. Βασίλη Σπανάκη Υφυπουργό Εσωτερικών.
Τέλος, με την ένταξη του έργου αυτού στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων επρόκειτο να αποκατασταθούν δημοτικοί  δρόμοι στην Τοπική Κοινότητα Τρύφου αλλά και Δρυμού επί των οποίων είχαν προκληθεί σοβαρές ζημιές.

 






 

10 σχόλια:

  1. ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ , Ε ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΡΥΦΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΚΑΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά με 190.000 € που πάτε, τι θα κάνετε, ούτε τα καύσιμα δεν σας φτάνουν. Πάρτε κάνα πακέτο σπουδαίο για τον Δήμο, που είναι οι δρόμοι σουρωτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ένας δήμαρχος να ασχοληθεί με τα χωριά μπράβο Κασόλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΦΙΛΕ Η ΒΟΝΙΤΣΑ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΡΧΕΤΕ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΎΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν την έστρωσε ο Αποστολάκης ρε παιδιά την Βόνιτσα αεροδρόμιο την έκανε..........και στα χωριά 2.23 αν δε το γνωρίζεις ζουν άνθρωποι και θέλουν δρόμους και νερό και νοσοκομεία και τα πάντα όπως και εμείς..και το καλύτερο θα ήταν στα χωριά να γίνονται οχι κλαρίνα αλλά εκδηλώσεις για τα παιδάκια που στις δύσκολες αυτές εποχές λείπουν...τα παιδιά έχουν χάσει το γέλιο τους

      Διαγραφή
    2. Στην έφτιαξε ο Αποστολακης την Βόνιτσα 17 χρόνια δε είσαι εντάξει 😆😆; Τι θες τώρα ; Άσε μας να φτιάξουμε τα χωριά μας με τον νέο Δήμαρχο .

      Διαγραφή
  5. Μπράβο δήμαρχε βούλωσε καμία τρύπα στα χωριά(έχουν δίκαιο όλοι οι δρόμοι είναι χάλια)και συνέχισε τα έργα στην Βόνιτσα(λιμάνι,πλακοστρωση περιμετρικά του κάστρου, αξιοποίηση σαλτινης κ.τ.λ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ στην ενότητα Μεδεώνος οι απερχόμενοι δεν είναι με τίποτα ευχαριστημένοι. Τι να φταίει άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο