Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Δηλώσεις: Νέα σύσκεψη σήμερα στο ΥΠΟΙΚ για το αν θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση

       


Σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών θα σταθμιστούν τα δεδομένα, με βάση την πορεία υποβολής των δηλώσεων,  προκειμένου να αποφασιστεί αν θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση έως 31 Ιουλίου στην προθεσμία που λήγει αύριο.

Σύμφωνα πάντως με τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς οι δύο μέρες που απομένουν δεν επαρκούν για την υποβολή 700.000 δηλώσεων φυσικών προσώπων και 600.000 δηλώσεων νομικών προσώπων που εκκρεμούν.

Η ακτινογραφία των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής  δείχνει τα εξής:

-Ένας στους τρεις φορολογούμενους πληρώνει επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το 2023. Ο φόρος που έχει βεβαιωθεί υπερβαίνει τα 3,31 δις. ευρώ με το μέσο φόρο να έχει σκαρφαλώσει στα 1.713 ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ μέχρι τις 31 Ιουλίου με τους φορολογούμενους να κερδίζουν έκπτωση φόρου 3% ή σε 8 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να καταβάλλεται έως την τελευταία ημέρα του Ιουλίου. Επίσης οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το φόρο σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα κερδίζοντας και την έκπτωση 3% ή να εντάξουν την οφειλή τους στην πάγια ρύθμιση των 24 έντοκων δόσεων.   

-Δυο στους δέκα φορολογούμενους έχουν λάβει πιστωτικό εκκαθαριστικό με το συνολικό ποσό επιστροφής φόρου να ανέρχεται στα 381,15 εκατ. ευρώ ή 331,5 ευρώ κατά μέσο όρο.

-Σχεδόν το 46% των δηλώσεων που υποβλήθηκαν ήταν μηδενικές με τους φορολογούμενους να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο για τα περυσινά εισοδήματα.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο