Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Λευκάδα: «Νερό τώρα» ζήτησαν κάτοικοι στο γραφείο του δημάρχου.


      Πολλά είναι τα παράπονα κατοίκων στην Λευκάδα για την έλλειψη νερού και την ομαλη υδροδότηση.

Οι διαμαρτυρίες το φετινό καλοκαίρι είναι πολλές και σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία και τις βλάβες στο δίκτυο το πρόβλημα έχει οξυνθεί.

«Όλοι μέρα πάνω από τη βρύση να δούμε πότε θα έρθει το νερό», έγραψε κάτοικος στο F/B, που κάνει λόγο για πολύωρες διακοπές υδροδότησης και «μαρτύριο της σταγόνας» για κατοίκους και παραθεριστές.


Αγρινιώτες με σπίτια σε περιοχές της Λευκάδας που πληρώνουν κανονικά τέλη και φόρους έρχονται αντιμέτωποι με πολύωρες διακοπές νερού.

Διαμαρτυρία κατοίκων στο γραφείο του δημάρχου

«Νερό τώρα» ήταν το βασικό αίτημα των πολιτών που πραγματοποίησαν συνάντηση διαμαρτυρίας στο γραφείο του δημάρχου Λευκάδας σήμερα το πρωί.

Ζήτησαν να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να φέρουν υδροφόρες για να βρεθεί άλλη λύση για παροχή νερού.

Ένας κάτοικος της Κατούνας, ο Γιάννης Διγενής, είπε στον δήμαρχο «Έχω πάνω από ενάμιση μήνα χωρίς νερό. Όταν λέω “χωρίς νερό”, δεν εννοώ ότι έχω τη νύχτα, το απόγευμα ή έρχεται για μισή ώρα. Δεν έχω καθόλου. Η υπηρεσία έχει έρθει πολλές φορές. Ο Πρόεδρος της Τ.Κ., πανικόβλητος, όλη μέρα βρίσκεται με μια βάνα στα χέρια», επισήμανε συνεχίζοντας: «στον ενάμιση μήνα, κανείς με βίλα δεν έχει παραπονεθεί. Άρα, φαντάζομαι, υπάρχει παροχή νερού, με κάποιον τρόπο».

Ο ίδιος πολίτης υπέβαλλε τα εξής ερωτήματα στον δήμαρχο: «Για ποιο λόγο στοχοποιούνται οι άνθρωποι που φωνάζουν; Δεύτερον, δεν βγαίνει κάποιος υπεύθυνος να πάρει την ευθύνη και να πει “παιδιά, δεν έχουμε το νερό που αναλογεί αυτή τη στιγμή, αυτή την περίοδο στη Λευκάδα».

Ένας άλλος πολίτης, ο Γεράσιμος Αραβανής, εξέφρασε απαισιοδοξία ότι ούτε τον επόμενο μήνα και τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει νερό, εκτός αν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που δεν λαμβάνονται. Αφού απηύθυνε ερωτήματα σχετικά με το τι μπορεί να γίνει με τις άμεσες ανάγκες, τόνισε ότι για να έχει νερό η Λευκάδα πρέπει να έρθει νερό από τον Άγιο Γεώργιο του Λούρου, και να έχει εσωτερικό δίκτυο το νησί. «Η Λευκάδα θα πεθάνει με αυτή την πολιτική που υπάρχει σήμερα», κατέληξε ο κ. Αραβανής.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο και άλλοι πολίτες, ενώ έδωσε απαντήσεις ο Δήμαρχος Λευκάδας Ξ. Βεργίνης και ο Αντιδήμαρχος Φ. Σκληρός.

Οι απαντήσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής ήταν πως έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης Φίλιππος Σκληρός, τα προβλήματα αυτά οφείλονται στις πολλές βλάβες που υπάρχουν στο δίκτυο και συνεχώς «μπαλώνονται», ενώ οι δεξαμενές και οι γεωτρήσεις του νησιού έχουν στερέψει.





Άγγελος Χόρτης – thestreetjournal.gr

2 σχόλια:

  1. Υπερτουρισμό δεν θέλετε ; Αυτα είναι τα αποτελέσματα του ,ας προσέχατε ,βάλτε χρήματα από την τσέπη σας , να κάνετε αφαλάτωση να καλύψει κάπως την έλλειψη που προέρχεται απο τους πολλούς τουρίστες που σας ταΐζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα αδειάσετε τις πισίνες κάτι μπορεί να γίνει, σας έφαγε ο υπερτουρισμος είστε και πανάκριβοι, θέλετε και νερό από άλλες περιοχές;; Να πληρώσετε όχι μια ζωή να μαζευτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο