Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ: «Σήμανση προς Μουσείο Θυρρείου, Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας»


 Επερώτηση κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας, Ιωάννης Καρναβιάς προκειμένου να απαντηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ


«Σήμανση προς Μουσείο Θυρρείου, Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας»
 
Στο συνοικισμό Γουργοβλή του τοπικού διαμερίσματος Θυρρείου που βρίσκεται επί του παλαιού οδικού δικτύου Αμφιλοχίας – Βόνιτσας - Λευκάδας, υπήρχε σήμανση – πινακίδα – με την αναγραφή «Αρχαίο Μουσείο Θυρρείου», που έδειχνε την κατεύθυνση που οδηγεί στο Μουσείο.             
Με  την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Αμβρακία – Άκτιο, λόγω εργασιών, αφαιρέθηκαν όλες οι πινακίδες. Με την παράδοση του δρόμου τοποθετήθηκε νέα σήμανση και επανατοποθετήθηκαν όλες οι πινακίδες, εκτός από αυτήν που δείχνει την κατεύθυνση προς το Αρχαίο Μουσείο Θυρρείου. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται προβλήματα στους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους που θέλουν να επισκεφτούν το Μουσείο και να εκφράζουν παράπονα και δυσαρέσκεια. 
Στον χώρο που υπήρχε η πινακίδα με τον νέο οδικό άξονα, έχει γίνει κόμβος, επί του οποίου,  πρέπει να τοποθετηθεί  η πινακίδα. 

Επερωτάται ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού:
 
Σε τι ενέργειες θα προβεί, σε συνεννόηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας για την αποκατάσταση και λύση του προβλήματος.   

 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος με 

τη Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας
Ιωάννης Καρναβιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο