Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Νοσοκομείο Αγρινίου: Βλάβη στον αξονικό από αυξημένη χρήση - Κατεπείγουσες οι διαδικασίες


Ασθενείς και συγγενείς θα ταλαιπωρηθούν ενώ προγραμματισμένες εξετάσεις θα πάνε πίσω χωρίς αξονικό τομογράφο από την Πέμπτη (7.3.24) έχει μείνει το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και τα περιστατικά που χρειάζονται αξονικό τομογράφο εξυπηρετούνται από εκείνον στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.....


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες για να αποκατασταθεί η αναμενόμενη βλάβη, η οποία οφείλεται στο πλήθος των λήψεων και των απεικονίσεων που πραγματοποιούνται στο κομβικό για την περιοχή Νοσοκομείο Αγρινίου, τρέχουν με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος.


Είναι χαρακτηριστικό ότι το περιστατικό με τον τραυματισμό με μηχανάκι στα Τριαντέικα Αγρινίου μεταφέρθηκε για την εξέταση στον αξονικό τομογράφο στο Μεσολόγγι, όπου πάντως τα νέα είναι καλά αφού η υγεία του θύματος του τροχαίου βαίνει βελτιούμενη.


Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι πολύ κρίσιμο για να γίνονται διαγνώσεις σε πολλά τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου, με άλλα λόγια οι γιατροί χωρίς αυτό δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους. Πρακτικά, η βλάβη συνίσταται στο «κάψιμο» ενός λαμπτήρα στο μηχάνημα που όμως δεν είναι κάτι πολύ απλό αφού το κόστος αγγίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ για ένα τέτοιας τεχνολογίας μηχάνημα.


Η εταιρεία (GE) πάντως που έχει το σέρβις και το ανταλλακτικό για το μηχάνημα έχει ενημερωθεί και δεχτεί παραγγελία από προχθές όταν και παρουσιάστηκε το πρόβλημα, οπότε η λύση αναμένεται να δοθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα.


Σε κάθε περίπτωση ασθενείς , συγγενείς και συνοδοί περιστατικών που θα υπάρξουν μέχρι την αντικατάσταση θα υποστούν μια σημαντική δυσκολία στην περίθαλψή τους ενώ και κάποιες προγραμματισμένες εξετάσεις θα πάνε πίσω.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν διαθέτει δεύτερο αξονικό τομογράφο, αφού παλαιότερο αντίστοιχο μηχάνημα που διέθετε μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου κι εκεί δεν ευδοκίμησε. Είχαν εκφραστεί διαφωνίες με την μεταφορά του, προκειμένου να υπάρχει ως εναλλακτική λύση.


Όμως η συντήρηση τέτοιων μηχανημάτων έχει δυσανάλογο κόστος και η χρήση τους στις σημερινές διαμορφωμένες απαιτήσεις ενός σύγχρονου νοσοκομείου τα κάνει να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν, κάτι που συνέβη τελικά για το παλιό μηχάνημα που κατέληξε στο Μεσολόγγι.


Αυτό που αναμένεται πλέον είναι η γρήγορη εύρεση του συγκεκριμένου «λαμπτήρα» και η άμεση αποκατάσταση του μηχανήματος γιατί τα περιστατικά και οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Αγρινίου δεν μπορούν να περιμένουν.


Γιάννης Συμψηρής - Εφημερίδα  «Συνείδηση»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο