Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Μια οφειλόμενη απάντηση στον συμπατριώτη κ. Θωμά Μπαρμπαρούση.


Πολιτικό σχόλιο: Φωτογραφία Σεπτέμβριος 2023 - Προεκλογικό ψάρεμα ψήφων σε θολά νερά. ΕΡΩΤΗΣΗ: Εκεί άραγε τους είπατε για την καταστροφή του παραλιακού μετώπου και ότι διαφωνείτε με την ΠΟΑΥ; Στις προεκλογικές σας ομιλίες δεν είπατε ούτε μία φορά την λέξη ΠΟΑΥ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πριν ρωτήσεις και εγκαλέσεις τι κάνανε και τι είπανε οι άλλοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ρώτα πρώτα στον εαυτό σου τι έκανες και είπες εσύ ως υποψήφιος για το θέμα προεκλογικά.


*Του Βασίλη Σούλα.

Με πρόσφατο άρθρο του ο κ. Θωμάς Μπαρμπαρούσης, επαγγελματίας δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ, νυν Blogger και υποψήφιος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ, ξαφνικά αναφέρεται ονομαστικά και αποκλειστικά μόνο σε εμένα από τα 40+ μέλη από την Επιτροπή Αγώνα, γιατί λέει σιωπώ για τις ιχθυοκαλλιέργειες!!! Δείτε 
εδώ.....
Αυτόματα λοιπόν, επί προσωπικού, αποκτώ το δικαίωμα και οφείλω να δώσω κάποιες σύντομες απαντήσεις-ερωτήσεις στον κ. Θωμά Μπαρμπαρούση, που δύο φορές ζήτησε να γίνει μέλος της Επιτροπής Αγώνα....., το αίτημα του ικανοποιήθηκε......., και δύο φορές παραιτήθηκε (τώρα παραιτημένος είναι) και προεκλογικά μας έλεγε σε άρθρο του, πόσο σημαντικό ρόλο πρόκειται να παίξουν οι ψήφοι των εργαζομένων των ιχθυοκαλλιεργειών και των οικογενειών τους στο εκλογικό αποτέλεσμα (κλειδί των εκλογών το χαρακτήριζε), κλείνοντας το μάτι με νόημα και φωτογραφίζοντας την καθαρά αρνητική θέση της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη στη ίδρυση της συγκεκριμένης ΠΟΑΥ.

Ρωτάμε λοιπόν:
1. Ο κ. Θωμάς Μπαρμπαρούσης, κατάλαβε με ποια δημοτική παράταξη κατέβηκε υποψήφιος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές; Έχει καταλάβει άραγε; Ποιοι τους στήριξαν ποικιλοτρόπως και όσο μπορούσαν; Στις προεκλογικές σας διακηρύξεις την λέξη ΠΟΑΥ την αναφέρατε έστω και μία φορά; Σε αντίθεση η παράταξη του Τριανταφυλλάκη, σε κάθε ομιλία ανέφερε ότι διαφωνεί με το συγκεκριμένο σχεδιασμό;
2. Ο κ. Θωμάς Μπαρμπαρούσης, υπέγραψε την προσφυγή στο ΣτΕ μαζί με τον Δήμο Ξηρομέρου, τον Δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη, δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και της Λαϊκής Συσπείρωσης, τους συλλόγους, τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τους 245 πολίτες; Η απάντηση είναι όχι. Μέσα στους πολίτες που υπέγραψαν, είμαι και εγώ και είναι τιμή μου.
3. Από την παράταξη με την οποία κατέβηκε υποψήφιος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ξέρει να μας πει πόσοι συνυποψήφιοι του δημοτικοί σύμβουλοι υπέγραψαν για το ΣτΕ; Εμείς λέμε κανένας, ότι έκανε αυτός δηλαδή κατά «σύμπτωση» της «συμπτώσεως» ε... «σύμπτωση».
4. Με την ψήφο των Ξηρομεριτών τετέλεσθαι το παραλιακό μέτωπο; Ο Τριανταφυλλάκης και η παράταξη του, που βρήκε ένα θέμα τελειωμένο και παρέλαβε μία ήττα που προσπαθεί 3 χρόνια να την κάνει νίκη; Το θέμα με ενέργειες αυτού του Δημάρχου και αυτής της Δημοτικής Αρχής είναι στο ΣτΕ και δεν έχει λήξει ακόμη. Απέναντι σε όλο αυτό ποιοι ήταν; Ποιους να ψήφιζε; Αυτούς που δημιουργήσαν το πρόβλημα σε μία διαχρονική βάση; Τρία χρόνια είναι απέναντι και δεν τους είδαμε να συμμετέχουν πουθενά και στα δημοτικά συμβούλια να προσπαθούν να εμποδίσουν την προσπάθεια. Με αυτούς ήσασταν κύριε Μπαρμπαρούση δεν το καταλάβατε τόσο καιρό; Θέλετε να σας πούμε ονόματα; Και τώρα έρχεστε να κουνήσετε και το δάχτυλο; Πόσο αμετροέπεια ποια;

Κύριε Μπαρμπαρούση, στην περίπτωση σας, με αυτά τα λίγα που σας αναφέραμε παραπάνω, ισχύει το..., δεν δικαιούστε για να ομιλείτε για το συγκεκριμένο θέμα.
Το τι έχω κάνει εγώ διαχρονικά, από το 2011 που ανέκυψε η αρχή του προβλήματος, που ήταν το ειδικό χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών και το τι κάνω ακόμη και σήμερα, το ξέρουν αυτοί που με γνωρίζουν καλά, ασχολούνται, νοιάζονται και στενοχωριούνται πραγματικά για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο έχει εύκολη λύση, αρκεί η πλευρά του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών να μπει σε ένα καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο.
Μιλάμε για την σαφή και καθαρή εξ αρχής πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου και της Επιτροπής Αγώνα, όχι για την εξαφάνιση του κλάδου, αλλά το αντίθετο, για την παραμονή και ανάπτυξη του στο Ξηρόμερο, για την χωροθέτηση και συγκέντρωση των ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων σε ένα ιχθυοκαλλιεργητικό πάρκο στην ανοικτή θάλασσα, εξωτερικά των Εχινάδων και την μη χωροθέτηση καμίας νέας μονάδας πλησίον των ακτών.
Στο ιχθυοκαλλιεργητικό πάρκο που θα δημιουργηθεί, θα έχουμε την απρόσκοπτη ανάπτυξή των ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων, να αποκτήσουν κερδοφορία, να παράγουν προϊόντα με προστιθέμενη αξία που θα πωλούνται σε καλή τιμή, με επιπλέον θέσεις εργασίας, με καλύτερες αμοιβές, με τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και με σεβασμό  σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. 
Το υποκριτικό ενδιαφέρον και τα «δάκρυα» σας λοιπόν, αφήστε τα για άλλου.
Δεν πείθουν κανένα όσα υποκριτικά γράφετε και είναι στα πλαίσια της αρχαιοτάτης τακτικής του ''διαίρει και βασίλευε'' και στο να σπείρουμε τη διχόνοια, ενώ αυτή την στιγμή θέλουμε ενότητα και ομόνοια, για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτό που έρχεται με την εφαρμογή της ΠΟΑΥ στην πράξη.
Σταματήστε λοιπόν το διχαστικό και τοξικό λόγο και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, απευθύνεστε σε ανθρώπους με νοημοσύνη.

* Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Πολυτεχνικής Σχολής Δ.Π.Θ. - Msc στην Διαχείριση Τεχνικών Έργων Ε.Α.Π.
Μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων του Δήμου Ξηρομέρου - Καλάμου και Καστού.

2 σχόλια:

  1. θωμα σε εκοψε φετες σα γαλεο
    η φωτογραφια ολα τα λεφτα
    με το γαλουνη εισνα θωμα και παρακαλαγατε για υποψηφιους επιχειρηματιες των ιχθυοκαλλιεργειων
    σας βοηθησανε πολυ σας στειλανε μπολικους υποψηφιους
    αλλα αυτο δεν εφτανε γιατι εισασταν ενας αχταρμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΣΙΛΗ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ
    ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΠΩΣ ΦΟΡΕΣΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο