Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Κίνδυνος διακοπής λειτουργίας των ΚΔΑΠ στο Δήμο μας εξαιτίας της μη πληρωμής των εργαζομένων!


Μας κοινοποιήθηκε πρόσφατα έγγραφο των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ του Δήμου μας, από το οποίο προκύπτει ότι παραμένουν απλήρωτοι από τον μήνα Αύγουστο!....

Το έτος 2023, η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, αλλά και της προσωπικότητας των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι αποδεκτή.

Αυτή τη στιγμή τα ΚΔΑΠ παραμένουν ανοιχτά μόνον χάρις στο φιλότιμο των εργαζομένων, οι οποίοι θα είχαν κάθε δικαίωμα να σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά τους (επίσχεση εργασίας), απέναντι στην παράνομη εργοδοτική πρακτική.

Τα ΚΔΑΠ δεν είναι πολυτέλεια. Είναι δομές απαραίτητες για την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γονέων, αλλά και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μας.


Εργοδότης είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, η οποία επικαλείται ως δικαιολογία την καθυστέρηση των επιχορηγήσεων που λαμβάνει από τρίτους φορείς, συναρμοδίους για την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος.

Πρόκειται ασφαλώς για προφάσεις εν αμαρτίαις. Οι αμαρτίες αυτές είναι συγκεκριμένες:

Η Κοινωφελής Επιχείρηση δεν φρόντισε για επαρκείς ταμειακές προβλέψεις.

Την ίδια στιγμή, σπαταλά χιλιάδες ευρώ για τη μίσθωση και διαμόρφωση δεύτερου ΚΔΑΠ στην Πάλαιρο, αλλά και τη μίσθωση κατά το παρελθόν έτερου ΚΔΑΠ στη Βόνιτσα. Αμφότερα δεν έχουν λειτουργήσει ούτε μία μέρα. Τα παραδείγματα είναι πολλά, αλλά επισημαίνουμε τα πλέον οφθαλμοφανή. Μια σύντομη προσπέλαση στο «Διαύγεια» θα πείσει και τον κάθε δύσπιστο. Εν γένει, η προεκλογική κατασπατάληση πόρων στις πλάτες των εργαζομένων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Καλούμε την δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί άμεσα σε κάθε απαραίτητη ενέργεια και εξασφάλιση χρηματοδότησης για την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Για τη δημοτική παράταξη

«Συμφωνία Ελπίδας»

Ο επικεφαλής

Δημήτρης Μασούρας

13 σχόλια:

  1. Τα ΚΔΑΠ γενικώς δεν προσφέρουν κάτι σπουδαίο , μόνο παιχνίδια και απασχόληση στα παιδιά . Χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα Μελέτης , να μάθουν τα παιδιά να συμπεριφέρονται σωστά και να εντάσσονται στην κοινωνία εφοδιάζοντάς τα με πληροφορίες χρήσιμες.
    Θεωρώ , πως είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων τέτοιου είδους προγράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις μεγάλο λάθος προσφέρουν πάρα πολλά

      Διαγραφή
    2. Πάρα πολλά ... εντάξει ... πες μας τα πολλά . ΓΙΑΤΙ και γω τα δύο μου παιδιά που στέλνω δεν ξέρουν ούτε να δαβάζουν καλά καλά και ασχολούνται συνέχεια με τα καλλιτεχνικά και με το ΜΑΜΑ και το ΜΑΚΑΡΕΝΑ...

      Διαγραφή
  2. Να μάθουν στα παιδιά αληθινή παιδία . πρέπει να επανέρθει ο θεσμός του ολοήμερου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ χρειάζονται τα ΚΔΑΠ . παιδία χρειάζεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως συνήθως . κατευθυνόμενες χαλαρές λέει . Κανένα κδαπ δεν κλείνει . Ίσως η χειρότερη ελάσσων αντιπολίτευση που πέρασε ποτέ από τον Δήμο Βονιτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κέντρο μέριμνας ενοικίασε ένα γιαπί για να το τελειοποιήσει με δικά του έξοδα για ένα δεύτερο ΚΔΑΠ. Πλήρωσε ενοίκια ενός έτους και πάνω από 50000 ευρώ για την κατασκευή. Μετά από ένα χρόνο εγκατέλειψε το κτίριο έτοιμο στον ιδιοκτήτη του.
    Αυτά και τα άλλα τα έβγαλαν στα βιντεο γουόλ του καλοκαιριού; Του τα είπανε του Σκανδαλίδη και του Αδωνη πρίν κάνουν τις δηλώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως αισθάνεται ο απερχόμενος δήμαρχος όταν οι διορισμένοι του τον καρφώνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγγνώμη αλλά να κοιτάμε την ουσία:

    1. Δαπάνες απο προγράμματα άσκοπα . Χρήματα πεταμένα που θα μπορούσε να δοθούν για εξοπλισμό σχολικών μονάδων, θέρμανση , σχολικών βιβλίων , γραφική ύλη σε παιδιά που δεν έχουν να πάρουν ένα τετράδιο.
    2. Δεν προαφαίρει κάτι το ουσιώδες και δεν εκπαιδεύει το πρόγραμμα αυτό.
    3. Να πληρωθούν οι άνθρωποι των ΚΔΑΠ και να σταματήσει να υπάρχει . Να απασχοληθούν σε άλλα προγράμματα πιο εποικοδομητικά για την παιδία.

    Επιστροφή στα ολοήμερα για λιγότερα χρήματα για το κράτος και Μελέτη για τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμείς όλο αυτό στα νιάτα μας το λέγαμε αθλοπαιδίες . Να πληρωθούν οι άνθρωποι και να κάνουν κανένα μάθημα σαν ολοήμερο και να βοηθήσουν τα παιδιά με την συμπεριφορά που στα χωριά είναι άσχημη .
    Προτείνω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βροντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άλλο είναι το θέμα μας γιατί δεν έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι αυτό μπορεί να μας απαντήσει κάποιος παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο