Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Διαγωνισμό της Ε.Μ.Ε. «Ο ΘΑΛΗΣ»


Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ».....

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 09:00-12:00, και θα έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες, θα απαρτίζεται δε από τέσσερα (4) θέματα πλήρους ανάπτυξης σε εξεταστικά κέντρα:

Αγρίνιο (3ο ΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)

Μεσολόγγι (1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ) και 

Ναύπακτος (1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ) 

Τα οποία ορίστηκαν σε συνεργασία του Παραρτήματος της Ε.Μ.Ε Αιτ/νίας, με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας. 

Η Ε.Μ.Ε. διοργανώνει κάθε έτος τέσσερις Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς. Ο σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών. Οι τέσσερις αυτοί διαγωνισμοί χαρακτηρίζονται με τα ονόματα : "ΘΑΛΗΣ",  "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" , "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ" και ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ» έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β και Γ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας.

Ο μαθητής που θέλει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στον Διευθυντή του σχολείου του.

        

           Ο Πρόεδρος             Η Γενική Γραμματέας          Γεράσιμος Καλαμπαλίκης             Αναστασία Αρκουμάνη                                      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο