Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

  • Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022 δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.
  • Ακόμη, απηύθυνε έκκληση στους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν.
  • Για τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα: “Μιλώ καθημερινά μαζί του, λείπει από την ενημέρωση αλλά στοχοποιήθηκε χυδαία”.
  • Για το Πάσχα, υπογράμισσε οτι θα αποφασίσουν οι ειδικοί.
  • Όσο για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, διεμήνυσε: “Εκλογές στο τέλος της τετραετίας”.
 
 Τη μη επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης ούτε το 2022, ως ένα από τα μέτρα που θα βοηθήσουν στην επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα μετά από την πανδημία, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε στο Star Channel. Παράλληλα αναφέrθηκε εκτεταμένα στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές με κυβερνητική απόφαση. «Δεν θα καλύψουν όλο τους τον τζίρο, αλλά θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές και τις μικρομεσαίες», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι συζητά να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών από το φθινόπωρο.
Εξάλλου τόνισε πως αν δεν είχε επιβληθεί το lockdown θα είχαμε πολύ περισσότερα κρούσματα, ενώ σημείωσε με νόημα οτι “δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τα μέτρα με καταστολή”.
Σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν εκτιμά πως θα ξαναβγεί στο Αιγαίο το Oruc Reis, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκαθαρίσει ότι η θετική ατζέντα με την Τουρκία είναι αναστρέψιμη αν επανέλθει στην στρατηγική της έντασης.
Για άλλη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο κάθε συζήτηση πρόωρων εκλογών, λέγοντας: “Μου κάνει εντύπωση, το οτι το κλείνω το θέμα αλλά ξανάρχεται στην επικαιρότητα. Προφανώς κάποιοι φοβούνται τις εκλογές, αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα, όχι δικό μας”. Ενώ συμπλήρωσε εμφατικά ότι θέλει να κριθεί στο τέλος της τετραετίας, “και να συγκρίνουμε την τετραετία αυτής της κυβέρνησης, με την τετραετία της προηγούμενης”, όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
Ολόκληρη η συνέντευξη:
 

inkomotini.news

3 σχόλια:

  1. Πολύ δουλευταρας ,καλός κ ειλικρινής δεν το πίστευα ότι θα βγει τόσο σπουδαίος Πρωθυπουργός. Ένας που δεν τον ψήφισα ,με έχει εκπλήξει ευχάριστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλει επισύναψη ταυτότητας ΔΑΠΝΔΦΚ για να περάσει σχόλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο