Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας



     Το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας επισκέφθηκε την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά και Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη
Η επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε από κοινού με τον Δήμαρχο Ακτίου –Βόνιτσας, κ. Γιώργο Αποστολάκη, ξεκινώντας από το Δρυμό και συγκεκριμένα από το εργοτάξιο του αναδόχου για την ολοκλήρωση του δρόμου Αμβρακία – Άκτιο, έργο που εκτελείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Καθώς και το μεγάλο έργο Βόνιτσα–Λευκάδα Άκτιο-Άγιος Νικόλαος που έχει ξεκινήσει και η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 
Στα έργα αυτά η Περιφέρεια δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο Δήμο μας. 
 
Στη συνέχεια, επιθεώρησαν τον επαρχιακό οδικό δίκτυο Αμφιλοχίας – Βόνιτσας – Λευκάδας και διαπίστωσαν τα προβλήματα βατότητας που υπάρχουν ειδικά στις εισόδους της Βόνιτσας, όπως επίσης από τη θέση Κάστρο (Τεκε) μέχρι την Πλαγιά, για τα οποία ο Περιφερειάρχης έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και ζήτησε από τις τεχνικές υπηρεσίες του να υποβάλουν προτάσεις για τεχνικές βελτιώσεις. 
Ακολούθως, ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση και Βελτίωση Οδικού Άξονα Πογωνιάς – Πλαγιάς», προϋπολογισμού 6,3 εκατ. ευρώ που εκτελείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπεται και η πλήρης κατασκευή άλλων τμημάτων δρόμου, καθώς επίσης η σύνδεσή του με τους υπάρχοντες δημοτικούς δρόμους στην περιοχή. Οι παρεμβάσεις που εκτελούνται αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας και αναβαθμίζουν την ποιότητα των καθημερινών μετακινήσεων κατοίκων και επισκεπτών. 
 
Ο Περιφερειάρχης επίσης μετέβη στη θέση Όχθια όπου εκτελούνται εργασίες για την αποκατάσταση του πρανούς, προϋπολογισμού 440.000 ευρώ. Ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου και ζήτησε από τις τεχνικές υπηρεσίες του να επισπεύσουν τις εργασίες εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου. 
«Θέλουμε έργα που αρχίζουν και τελειώνουν στην ώρα τους, γι’ αυτό επιδιώκουμε να παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξή τους. Αυτή είναι μια βασική μας προτεραιότητα ώστε να αναδειχθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας. Σήμερα βρεθήκαμε σε έργα στην Δυτική Αιτωλοακαρνανία που αποτελούν εκκρεμότητες του χθες και πρέπει να τελειώσουν αλλά και σε νέα έργα νέα, που επίσης πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα. Η βελτίωση της προσβασιμότητας αποτελεί κοινωνική ανάγκη, αλλά και προϋπόθεση ανάπτυξης. Η περιοχή της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας μπορεί να πετύχει ένα μεγάλο τουριστικό και οικονομικό άλμα. Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε σε αυτό…» ανέφερε ο Περιφερειάρχης με την ευκαιρία της επίσκεψής του. 
 
Την περιοδεία του Περιφερειάρχη παρακολούθησαν οι Βοηθοί Περιφερειάρχη, Μιχάλης Γούδας αρμόδιος για θέματα Ομάδων Παραγωγών, Συνεργατισμού και Περιφερειακής Αγροτικής Πολιτικής, η Αγγελική Χαλιμούδρα, αρμόδια για θέματα συνεργασίας με τα Σώματα Ασφαλείας, ο Γιώργος Κοντογιάννης, αρμόδιος για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τις Έγγειες Βελτιώσεις, η Αμαλία Βούλγαρη- Πολονύφη αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας καθώς επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες. 
Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αποστολάκης παρουσίασε και ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για σημαντικά Δημοτικά έργα που εκτελούνται ή προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα, που μαζί με τα εθνικά και περιφερειακά έργα, μπορεί να πετύχει ένα μεγάλο τουριστικό άλμα στην ευρύτερη περιοχή ώστε να αλλάξει το τοπίο του Δήμου μας, αφού όλα τα έργα που πραγματοποιούνται και εκτελούνται είναι σχεδιασμένα με αυτό το σκοπό. 
Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά, η άριστη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας με σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής και την βελτίωση της ζωής των δημοτών μας.







 

13 σχόλια:

  1. ΟΠΩΣ ΤΟ 1960 ΗΡΘΕ Η ΜΠΟΥΛΤΟΖΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ!!
    ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΕ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1950-1960 ΜΕ ΦΑΝΦΑΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάδι πολύ και απο τηγανίτες τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην περιοδεία του κ.Φαρμακη ,ήταν ακόλουθος και ένας δημότης του Δήμου μας ,ο οποίος δεν έχει καμία θεσμική ιδιότητα. Θα μπορούσε κάποιος από τον Δήμο ή την Περιφέρεια να μας διαφωτίσει αν ήταν προσκεκλημένος και με ποια ιδιότητα, ή αν προσήλθε αυτοβούλως;Τυχαίνει μάλιστα ,σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης,σε ερωτήσεις προς τους αυτοδιοικητικούς της συμπολιτευσης του Δήμου μας,να απαντάει αυτος. Από την Πλαγια , νομίζω είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχει όνομα ο δημότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2.24 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΗΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2:24 ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΛΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΡΥΨΟΥ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΠΛΑΓΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρασε με το ζουμί σου βγάλε κόμπλεξ και κακίες ... Κάνε για λίγο την αυτοκριτική ΣΟΥ, μπας κ συνέλθεις !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άρε Καούρα πως κατάντησες μέσα εκεί , να κάνει κουμάντο ο Πανος και εσυ να είσαι συμβούλος. Γελάνε όλοι με εσένα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γουδας , Φερεντινος ,Παξινος , Κασολας δε ήταν κανένας εκεί ; Δε ντρέπεστε λίγο που κάνετε τις φωτογραφιες μοντάζ και fake news ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας έμειναν οι ρουφιανιές ... Αυτά είναι τα όπλα σάς μπήκατε στο χρονοντουλαπο για παντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΠΙΔ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗΣ ΑΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΛΔ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ 3+1 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΝΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ!!!ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΕΧΑΣΑΝ....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτό πηξαμε στους τουρίστες. Όσο για τα έργα ας μην ήταν ο Γούδας κι ο Φαρμάκης και θα έβλεπες τι θα γινόταν.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο