Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Απορρίφθηκε το αίτημα για παραχώρηση αποσυρθέντος αεροσκάφους για το μνημείο στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

 «Το ΥΠΕΘΑ οφείλει να επανεξετάσει το αίτημα» τονίζει η ΕΣΠΕΑΙΤ
 

    Αρνητική φαίνεται πως ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) στο αίτημα που κατέθεσε ο Δήμος Αγρινίου για την παραχώρηση αποσυρθέντος μαχητικού αεροσκάφους Phantom F-4 ή RF-4 με στόχο την ανέγερση μνημείου στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου, όπου θα τιμάται η μνήμη των Αέρινων Ηρώων Eπισμηναγoύ (Ι) Κωνσταντίνου Καραθάνου και του Υποσμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (ΕΣΠΕΑΙΤ), «η αρνητική απάντηση που έχει αποσταλεί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την τοπική κοινωνία, και για αυτό το ΥΠΕΘΑ οφείλει να επανεξετάσει το αίτημα με οδηγό την ανακατανομή ήδη αποσυρθέντων αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται ως εκθέματα και δεν σχετίζονται με ανάλογες περιπτώσεις».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) ενημερώθηκε προσφάτως για την προσπάθεια του Δήμου Αγρινίου και της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης ώστε να παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποσυρθέν μαχητικό αεροσκάφος (Phantom F-4 ή RF-4) με στόχο την ανέγερση μνημείου όπου θα τιμάται η μνήμη των Αέρινων Ηρώων Eπισμηναγoύ (Ι) Κωνσταντίνου Καραθάνου και του Υποσμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη.
Εκφράζουμε την στήριξη μας στο συγκεκριμένο αίτημα που αποτελεί το ελάχιστο χρέος της Πολιτείας προς όσους έδωσαν την ζωή τους για την προστασία της Πατρίδος. Η αρνητική απάντηση που έχει αποσταλεί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την τοπική κοινωνία, και για αυτό το ΥΠΕΘΑ οφείλει να επανεξετάσει το αίτημα με οδηγό την ανακατανομή ήδη αποσυρθέντων αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται ως εκθέματα και δεν σχετίζονται με ανάλογες περιπτώσεις.
Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Ένωσης βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και δηλώνουμε παρών, σε οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε να παρέχουμε, ώστε να τιμηθούν όπως τους αξίζουν οι Ήρωες μας.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.
Ο Πρόεδρος
Χονδρογιάννης Βασίλειος
Ο Γεν. Γραμματέας
Μπόσμος Χρυσοβαλάντης
Το Δ.Σ του Συλλόγου.


πηγή: karvasaras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο