Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Άλλη μία επένδυση έρχεται να προστεθεί στον τουριστικό Μύτικα.


πηγή: mytikaspress.blogspot.com
 
Με μία εξ ολοκλήρου ανακαίνιση τουριστικού καταλύματος, σε μία επένδυση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, έρχεται να ενισχυθεί η αδιαμφισβήτητη προοπτική του τουριστικού Μύτικα, προσθέτοντας σε αυτόν αριθμό ποιοτικών τουριστικών κλινών. 
Επισημαίνουμε ότι αυτή δεν είναι η μοναδική τουριστική επένδυση από ντόπιους Μυτικιώτες, αλλά υπάρχουν και άλλες όπως και από Ξηρομερίτες.
Μιλάμε για την επένδυση της οικογένειας Παξινού στον πάνω Μύτικα, ανθρώπων ντόπιων που αποφάσισαν να επενδύσουν τόσο δικά τους κεφάλαια όσο και οικονομικής ενίσχυσης από σχετικό πρόγραμμα, ώστε το τουριστικό κατάλυμα που διαθέτουν να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες διαμονής.
Σε μία εκπληκτική θέση πάνω στην θάλασσα, με θέα το μαγευτικό Ιόνιο Πέλαγος, με απέναντι τον Κάλαμο, τον Σέρεκα, το Μεγανήσι, την Λευκάδα.
Όπως μας τόνισε ο επενδυτής, τα πολυπληθή συνεργεία εργάζονται εντατικά ώστε να προλάβει την φετινή τουριστική σαιζόν και εκτιμά ότι θα την προλάβει.
Η ανακαίνιση πράγματι είναι ολοκληρωτική. Όπως είδαμε και στην επιτόπια επίσκεψη μας, όλα μέσα είναι τοποθετημένα εξ αρχής, πατώματα, τοίχοι, ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, θέρμανση, ψύξη, ανελκυστήρας ΑΜΕΑ, κόμπακτ βιολογικός, κουφώματα, μονώσεις, υδραυλικά, θα υπάρχει πλωτή προβλήτα για πρόχειρο ελλιμενισμό κ.λπ.

Ευχόμαστε στον συγγενή, γείτονα και Μυτικιώτη Θοδωρή Παξινό και στην οικογένεια του τα καλύτερα και είμαστε σίγουροι γι αυτό.

Η επένδυση του ενισχύει έμπρακτα τον Μύτικα και τον οδηγεί σε αυτό που του αξίζει, την ήπια τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στο υπέροχο περιβάλλον που διαθέτουμε, που είναι το προϊόν που κυρίως πουλάει ο τόπος μας.
Με το τέλος της επένδυσης εκτός από τις άμεσες καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, έχουμε και τις έμμεσες θέσεις εργασίας και αυτές καλά αμοιβόμενες, για τις οποίες στο τουρισμό είναι γνωστό ότι η αναλογία είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη δραστηριότητα και μάλιστα οι έμμεσες θέσεις εργασίας, αφορούν και στον τόπο που δραστηριοποιούνται οι τουριστικές επιχειρήσεις, κάτι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη κάθε περιοχής. Με λίγα λόγια δημιουργούν κύκλο χρήματος στην ίδια την περιοχή και ανοίγουν τον δρόμο και δίνουν αδιακρίτως ευκαιρίες και σε άλλους ντόπιους που έχουν περιουσία στον τόπο, να έρθουν και να επενδύσουν αλλά και να κατοικήσουν με την οικογένεια τους, γιατί στα μεγάλα αστικά κέντρα, η ποιότητα ζωής διαρκώς υποβαθμίζεται για τους πολλούς. Μην ξεχνάμε ότι δημογραφικά η περιοχή φθίνει όλα αυτά τα χρόνια και η τουριστική ανάπτυξη μπορεί να βοηθήσει και σε αυτό το πρόβλημα.
Εξυπακούεται ότι αρωγός στην τουριστική ανάπτυξη του Μύτικα θα πρέπει να σταθεί και η Ελληνική Πολιτεία σε όλες τις εκφάνσεις της, δημιουργώντας όλες εκείνες τις υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος. Βιολογικό καθαρισμό, γιατί τουρισμός που βρωμά δεν υπάρχει και εκεί έχουμε μεγάλο πρόβλημα, οδική πρόσβαση προς Ιόνια Οδό και αεροδρόμιο Ακτίου, ανάδειξη και πρόσβαση αρχαιολογικών χώρων, λιμενικές εγκαταστάσεις, καθαριότητα, ύδρευση, ηλεκτροφωτισμός κ.λπ.






 

8 σχόλια:

  1. Επένδυση είναι να γίνεται κάτι καινούργιο και όχι το υπάρχον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως ολα μονο για τον τουρισμο και αυτα ολα προχειρα...
    Η αληθεια ειναι οτι ολο και λιγοτεροι τουριστες θα ερχονται σε μια παρατημενη περιοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα έρχονται όλο και περισσότερο τουρίστες στο μυτικα. Αυτό είναι σίγουρο. Το θέμα είναι ότι όλες αυτές οι επενδύσεις είναι μικρές οικογενειακές των 20 το πολύ δωματίων οι οποίες φυσικά και δεν μπορούν να δώσουν την τεράστια ώθηση που πολλοί να ελπίζουν. 2 μήνες τουρισμό, αντε 3 και τέλος. Τα μεροκάματα που δίνονται είναι τα ελάχιστα και φυσικά ο όρος ένσημο είναι αστείος. Υπάρχουν 3 με 4 συνεπείς και όλοι οι άλλοι το παίζουν μάγκες και ζητάνε πίσω τα δώρα από τα γκαρσόνια. Αν τους βάζουν ένσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πειτε καμια καλη κουβεντα χρονιαρες μερες..Μεγαλο μπραβο στην οικογενεια Παξινου για την επενδυση.Θα μπορουσαν να μην την κανουν κ παλι να ζουν πλουσια.Μπραβο λοιπον.Καλη Ανασταση σε ολους.Θοδ Γκουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρόβλημα φίλτατε δεν είναι καμιά οικογένεια. Ίσα ίσα. Αυτό λέμε πάντα. Το ότι η Παλαιρος αναπτύχθηκε επειδή επένδυσαν οι ντόπιοι και σε μικρότερες και σε μεγαλύτερες επενδύσεις. Όμως δεν μπορεί στα πάντα να βάζουμε και την καραμέλα των ιχθυοκαλλιεργειων. Ο Μυτικας αναπτύχθηκε από το 80 και μετά με την ύπαρξη της ιχθυοκαλλιεργειας στην είσοδο του. Κάνω λάθος; Σαφώς ενάντια στο να μην γίνουμε ιχθυοκαλλιεργητικο πάρκο με κανένα τρόπο. Αλλά πολλοί έχουν μπερδέψει τις βούρτσες..... Και όπου βρεθούν ρίχνουν και την παρόλα τους για τις ιχθυοκαλλιεργειες. Για να μην παρεξηγουμαστε λοιπόν καλό είναι να βάλουμε μπροστά την πραγματική διάσταση. Όχι ανοησίες. Πρώτον δεν είδα επωνυμως κανέναν να απαντάει στο δημοσίευμα της Μυτικας ΑΕ στο μυτικας πρες και δεύτερον και πολύ σημαντικό κάποια σχόλια ανώνυμα κόβονται στο μυτικας πρες. Προσοχή λοιπόν στα λόγια και στις πράξεις όλων. Διότι με το έτσι θέλω δεν πείθεις κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε 4:57 υπάρχουν στην ανακοίνωση της Μύτικας Α.Ε 24 σχόλια. Εσύ δεν είδες κανένα!!!. Όπως και δεν έχεις καταλάβει ή δεν θέλεις να καταλάβεις, που εντοπίζονται οι αντιδράσεις για τις ιχθυοκαλλιέργειες. Άντε και καλή Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια μόνο στο ξηρομερο νιους και στο μυτικας πρες καμία. Αυτό δείχνει πράγματα φίλτατε. Και πολλά από αυτά τα οποία υπονοεί η ανακοίνωση της Μυτικας ΑΕ. Κοιτάξτε την αλήθεια. Και τη μομφή που έριξε στον Τριανταφυλακη απαιτείται απάντηση. Όχι όποτε θέλουμε δημόσιο διάλογο και όποτε θέλουμε παπαγαλάκια στα καφενεία.
    Ξηρομερο νιους να σου δώσω συγχαρητήρια διότι έστω και ανώνυμα μας δίνεις βήμα να λέμε τις εξυπνάδες μας χωρίς να αναρτας ότι σε συμφέρει. Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο