Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Γράφημα σύγκρισης απ' ευθείας αναθέσεων της προηγούμενης και της νυν δημοτικής περιόδου.



Το Blog μας όπως είναι γνωστό, κατέγραφε με την βοήθεια του excel σε όλη την διάρκεια των 5 χρόνων της τέως δημοτικής αρχής, τις απ' ευθείας αναθέσεις και τις παρουσίαζε......
Διαβάστε περισσότερα »


Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο καταγράφει και τις απ' ευθείας αναθέσεις της νέας δημοτικής αρχής και σας τις παρουσιάζει στο κλείσιμο κάθε χρονιάς (δείτε εδώ), κάνοντας τα δικά μας πολιτικά σχόλια.

Επίσης για να έχετε μία απτή εικόνα των διαφορών, τροφοδοτεί με τα αριθμητικά στοιχεία γράφημα που περιλαμβάνει συγκρίσεις μεταξύ των δύο δημοτικών περιόδων και συγκεκριμένα:

· Σύγκριση συνόλου απ' ευθείας αναθέσεων ανά αντίστοιχη χρονιά.

· Σύγκριση συνόλου προφορικών αναθέσεων (δικαστικές διαταγές πληρωμής).

· Σύγκριση συνόλου απ' ευθείας αναθέσεων αθροιστικά, για όλη την δημοτική περίοδο (5ετής θητεία, με 4ετής θητεία).

· Σύγκριση μέσου όρου απ' ευθείας αναθέσεων ανά έτος, για σύγκριση όμοιων μεγεθών.

Το γράφημα αυτό, σε κάθε συμπλήρωμα χρονιάς της νέας δημοτικής αρχής, θα τροφοδοτείται με τα νέα στοιχεία, για να συμπληρώνονται και οι συγκρίσεις των επόμενων χρόνων και ο κάθε πολίτης να βγάλει τα συμπεράσματα του.

mytikaspress

23 σχόλια:

  1. Τι να συγκρίνεις μάτια μου. Τη μέρα με τη νύχτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη για να καταλάβω αισθάνεστε περήφανοι για το ποσό των 501.046,76 €, που διαθέσατε σε απευθείας αναθέσεις σ ένα χρόνο; Αν πρόκειται για χιούμορ και αυτοσαρκάζεστε να το καταλάβω, εάν όμως όντως επαίρεστε τοτε μάλλον έχει χαθεί το μέτρο, έχετε χάσει την αίσθηση των χρημάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άρθρο 133 – Απευθείας Ανάθεση
    1. Προσφυγή στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης επιτρέπεται όταν η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης, χωρίς ΦΠΑ, είναι ίση ή κατώτερη από το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ. Επιτρέπεται, επίσης, για την ανάθεση τμήματος ή τμημάτων σύμβασης της οποίας η εκτιμώμενη αξία είναι μεγαλύτερη, εφόσον η συνολική εκτιμώμενη αξία των συγκεκριμένων τμημάτων δεν υπερβαίνει το ποσό του προηγουμένου εδαφίου ούτε το 20 % της συνολικής αξίας όλων των τμημάτων της σύμβασης. Ο υπολογισμός της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης για τις ανάγκες της εφαρμογής της παρούσας παραγράφου γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 6.
    2. Η απευθείας ανάθεση διενεργείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αναθέτουσας αρχής, χωρίς να απαιτείται η συγκρότηση συλλογικού οργάνου για τον σκοπό αυτό.
    3. Η απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένο οικονομικό φορέα γίνεται με κριτήρια τη δυνατότητα της καλής και έγκαιρης εκτέλεσης της σύμβασης από αυτόν και την οικονομική του προσφορά.
    4. Μετά την έκδοση της απόφασης απευθείας ανάθεσης, η αναθέτουσα αρχή δημοσιεύει αυτή στο ΚΗΜΔΗΣ, σύμφωνα με το άρθρο 61. Η απόφαση ανάθεσης περιέχει κατ’ ελάχιστο:
    α) την επωνυμία και τα στοιχεία επικοινωνίας της αναθέτουσας αρχής,
    β) περιγραφή του αντικειμένου της σύμβασης και της αξίας της,
    γ) όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του οικονομικού φορέα στον οποίο ανατίθεται η σύμβαση,
    δ) κάθε άλλη πληροφορία που η αναθέτουσα αρχή κρίνει απαραίτητη.
    5. Αν παραβιασθεί η υποχρέωση της παραγράφου 4, η σύμβαση είναι αυτοδίκαια άκυρη.

    ΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΩΡΑ .ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ .ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ Ή ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ
    ΑΛΛΟ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΥΠΑΡΚΤΕΣ
    ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ
    ΑΛΛΟ ΟΙ ΣΩΣΤΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ

    ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ
    Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΗΔΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ.
    ΑΝΑΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΣΑ ΚΟΚΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ.
    Ο ΔΗΜΟΣ ΕΝΑΜΙΣΙ ΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΤΕΜΠΛΕΧΑΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΣΙΚΩΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ.
    ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΕΡΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3 59 TO KYΡΙΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΧΙ ΟΠΩς ΕΣΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι προφορικες τι ειναι?
    ξερει κανενας απο την προηγουμενη κατασταση η εκπροσωποα να μας πει τιποτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ είναι για επείγουσες ανάγκες. Σε αυτο το δήμο η πρωτοτυπία ήταν ότι ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΕΡΓΟΛΆΒΟΣ. ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΌΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 20000 ΩΣ ΤΑΒΑΝΙ. ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΞΕΦΕΥΓΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ Ή Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΑΡΚΤΟ.

      Διαγραφή
  7. ΑΝΩΝΥΜΕ 4:02 ΑΛΛΟ ΤΥΠΙΚΑ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΥΣΙΑ ΝΟΜΙΜΕΣ

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
    ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΘΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ 50 ΜΕΤΡΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. ΤΥΠΙΚΑ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ, ΤΥΠΙΚΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ, ΤΥΠΙΚΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΑΡΕΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ.
    ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΕΟ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΜΕΝΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΠ ΑΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΙΝΑΤΕ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΑΤΕ ΔΙΑΠΡΥΣΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΘΕΣΑΤΕ ΛΙΓΩΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΟΥΝΗ. ΜΕΤΑΛΛΑΣΕΣΤΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΩΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι φιλε μου ειναι πραγματικες και δεν ζουν εις βαρος των αλλων
      Πραγματικες που λυνουν πραγματικα προβληματα και μενουν λεφτα να πληρωνει ο δημος δημος και να μην χρωστα για να παιρναει καλα το συναφι

      Διαγραφή
    2. ΦΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΧΑΡΣΜΟΦΑΗΔΕΣ ΗΣΑΣΤΑΝ ΟΙ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΟΝ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ , ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ 2023 ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΤΕ.

      Διαγραφή
  9. Φίλε 4.07 μ.μ. Αν γνωρίζεις κάτι συγκεκριμένο για ανύπαρκτες, ψεύτικες και μεθοδευμένες απευθείας αναθέσεις, θα πρέπει να αναφέρεις και να μας πεις κάποιες απ αυτές, αλοιώς, αν δηλαδή ξέρεις και τις αποκρύβεις, είσαι συνένοχος. Πέρασαν ήδη 19 μήνες και αν έχετε διαπιστώσει ότι υπάρχουν τέτοιες ανύπαρκτες και ψεύτικες αναθέσεις είχατε υποχρέωση να μας πείτε ποιες ήταν. Οι δημότες βαρεθήκαμε τις αοριστολογίες, θέλουμε συγκεκριμένα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι απευθείας αναθέσεις είναι νόμιμες ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΈΧΡΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 24.800 ΜΕ ΦΠΑ.

    Αν όμως οι Δαπάνες του Δήμου γίνονται κομμάτια κάτω των 24.800 ευρώ με ΦΠΑ , με τη τακτική των συνεχών αναμορφώσεων του προϋπολογισμού, τη διαγραφή κωδικών, τη δημιουργία καινούργιων κωδικών , τη μεταφορά δαπανών τότε βεβαίως υπάρχει θέμα για έλεγχο.

    Τα έσοδα του Δήμου πρέπει να μπαίνουν στο τεχνικό πρόγραμμα και μόνο η ΣΑΤΑ. Σε Δήμο με έμπειρο Δήμαρχο μπαίνει στο προϋπολογισμό ένα μεγάλο κομμάτι των εσόδων σε ένα κωδικό. Και με τις 10-11 αναμορφώσεις το χρόνο παίζει μπάλα ο Δήμαρχος όπως θέλει. 'Εχει 5 στα επτά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής δικά του. Δηλαδή τον ίδιο και τους τέσσερις Αντιδημάρχους που ορίζει ο ίδιος. Αρχή του ενός ανδρός και βεβαίως στο ΔΣ είναι μειοψηφία.

    ΤΟ ΟΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ είναι εδώ περιγραφή του αντικειμένου της σύμβασης και της αξίας της. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ και για το παραπάνω Δήμαρχο ( όχι του Ξηρομέρου) ραντεβού στα γουναράδικα. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος αυτός να κόβει τιμολόγια για γραφική ύλη 110.000 ευρώ το χρόνο. Εδώ υπάρχει διαπλοκή και διαφθορά ξεκάθαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είναι 500.000 είναι περισσότερες. Όλα αυτά την 1η χρονιά που ήταν αμαθοι. Φαντάσου τώρα που μπήκαν στα κόλπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

    ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ

    ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ 2023 ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΛΥΝΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η προηγουμενοι κανανε ανυπαρκτες απ ευθειας αναθεσεις και ταυτοχρονα
    ρευμα δεν πληρωναν και τους το εκοβε η ΔΕΗ και ξεφτυλιζονταν
    στον χυτα δεν πληρωναν
    για καυσιμα δεν πληρωναν
    για νερο στο αγρινιο δεν πληρωναν
    εργολαβους και μελετητες δεν πληρωναν

    το παρεακι να περνα καλα και πληρωστε εσεισ ξηρομεριτες με δανεια και χρεη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 9:16 να συμπληρώσω ότι άφησαν το φέσι τους ακόμα και σε μικρομαγαζάτορες στον Αστακό. Απλά ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφού έκαναν ανύπαρκτες που είναι οι εισαγγελείς που λέγατε προεκλογικά? Αν θυμάστε εκλεγηκατε για κάθαρση. Ως τώρα μούγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΔΡΟΜΟΙ ΧΑΛΙΑ ΜΠΑΖΟΜΕΝΑ ΡΕΜΑΤΑ Κ.Α ΠΟΛΛΑ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΦΑΤΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΦΑΓΑΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για εισαγγελεις ακουσες μονο εσυ. Τα στοιχεια πηγανε πκει που πρεπει.
    Ο πρωτος εισαγγελεας ηταν οι ξηρομεριτες που σας εκοψαν την μασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. που πηγαίνουν σύντροφε ??? στις ανάγκες στις ανάγκες ο Λευτέρης ξέρει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΛΙΓΟ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΑΛΟΥΝΗ.ΕΔΩ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΠΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΕ ΚΑΡΒΕΛΙΑ. ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΓΑΛΟΥΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΥΓΙΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΡΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο