Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΣΑΤΕ: "∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ" απαράδεκτοι όροι στα τεύχη της διακήρυξης για τον διαγωνισμό του έργου.


   Για φωτογραφικούς και απαράδεκτους όρους του διαγωνισμού εκτιμώμενης αξίας 600.000,00 Ευρώ (με ΦΠΑ) για την «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ», κάνει λόγο σε ΕΠΙΣΤΟΛΗ του, προς τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας κ. Αποστολάκη, την οποία κοινοποιεί και στην Τεχνική Υπηρεσία, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) εκ μέρους εταιρειών-μελών του.


Πρόκειται για την ΑΠΟΦΑΣΗ 82/2021 της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας όπου ομόφωνα αποφάσισε να εγκρίνει τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου ««ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΆΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ» εκτιμώμενης αξίας  600.000,00Ευρώ.

 Με βάση την συγκεκριμένη απόφαση ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας Διακηρύσσει ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΆΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ» Εκτιμώμενης αξίας 600.000,00 Ευρώ.

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο Σύνδεσμος, "κατόπιν οχλήσεων εταιρειών-μελών πληροφορηθήκαμε ότι στην ενθέματι διακήρυξη έχουν περιληφθεί, μεταξύ άλλων, και οι κάτωθι όροι:

«22.Δ. Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα.

................. 

Στην παρούσα σύμβαση είναι κρίσιμο το στοιχείο της πείρας του αναδόχου ιδίως σε εργασίες εγκατάστασης  συνθετικών  χλοοταπήτων και  ακρυλικών δαπέδων παρόμοιου  μεγέθους, προδιαγραφών και αξίας με αυτό της παρούσας σύμβασης. 

1. Προσκόμιση  καταλόγου  τουλάχιστον τριών(3) περαιωμένων  συμβάσεων με  συνθετικό χλοοτάπητα κατά την  τελευταία  πενταετία, συναφών  της  παρούσης, με ύψος προϋπολογισμού και έκτασης εργασιών (και όχι του συμβατικού αντικειμένου) του έργου που θα κατατεθεί τουλάχιστον ίσου του προϋπολογισμού και της ποσότητας του παρόντος σε ευρώ άνευ Γ.Ε., Ε.Ο., ΦΠΑ (υπολογίζονται αντίστοιχα μόνον ο προϋπολογισμός και η ποσότητα εργασιών συνθετικού  χλοοτάπητα ΑΤ  3.1),  με  φορείς του ιδιωτικού  ή  του δημοσίου τομέα με αντίστοιχο αντικείμενο δηλαδή “προμήθεια και εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα”  (οπωσδήποτε οι συμβάσεις για να ληφθούν υπόψη θα πρέπει να αφορούν ΚΑΙ εγκατάσταση,). Για να ληφθούν υπόψη πρέπει να υφίσταται για την απόδειξή τους είτε βεβαίωση  καλής  εκτέλεσης,  είτε  βεβαίωση προσωρινής  ή  οριστικής παραλαβής  σε περίπτωση δημόσιας σύμβασης ή ιδιωτικό συμφωνητικό, τιμολόγια και βεβαίωση καλής εκτέλεσης για σύμβαση με ιδιωτικούς φορείς.

2. Κατά την τελευταία τριετία (3ετία) να έχει εκτελέσει επιτυχώς:(α)  Τουλάχιστον  μία  σύμβαση με  αντικείμενο  την  «Διάστρωση  δαπέδων γηπέδων  με συνθετικό ελαστικό συνθετικό τάπητα ακρυλικής βάσης» (ανεξαρτήτου συστήματος, ήτοι απλή επίστρωση ή τύπου cushion ή συνδυασμό με ελαστικό υπόστρωμα κλπ) ελάχιστης συμβατικής αξίας 150.000,00€.(β) Επιπλέον της υποχρεώσεις (α) συμβάσεις με αντικείμενο την «Διάστρωση δαπέδων γηπέδων  με συνθετικό  ελαστικο συνθετικό  τάπητα  ακρυλικής  βάσης» (ανεξαρτήτου συστήματος, ήτοι απλή επίστρωση ή τύπου cushion ή συνδυασμό ελαστικό υπόστρωμα κλπ) πλέον της υποχρέωσης (α) ελάχιστης συμβατικής αξίας150.000,00€.

3. Ο οικονομικός φορέας ή η εταιρεία που θα αναλάβει την εγκατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα, θα πρέπει να έχει τοποθετήσει και πιστοποιήσει τουλάχιστον ένα γήπεδο ποδοσφαίρου (FIELD CERTIFICATE) στην Ελληνική Επικράτεια επιπέδου FIFAQUALITY και θα πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ κατά την ημερομηνία του διαγωνισμού.

4. ISO 9001:2015 του οικονομικού φορέα ή της εταιρείας τοποθέτησης με αντικείμενο την τοποθέτηση αθλητικών δαπέδων ή ισοδύναμο

5. ISO 14001:2004 του οικονομικού φορέα ή της εταιρείας τοποθέτησης με αντικείμενο την τοποθέτηση αθλητικών δαπέδων ή ισοδύναμο

6. ISO45001:2018 του οικονομικού φορέα ή της εταιρείας τοποθέτησης με αντικείμενο την τοποθέτηση αθλητικών δαπέδων ή ισοδύναμο 

7. ISO 50001:2018 του οικονομικού φορέα ή της εταιρείας τοποθέτησης με αντικείμενο την τοποθέτηση αθλητικών δαπέδων ή ισοδύναμο

8. Ονομαστικό  πιστοποιητικό του  οικονομικού φορέα  ή της  εταιρείας  τοποθέτησης από διαπιστευμένο  φορέα,  για  τουλάχιστον  1  άτομο εξειδικευμένο  στην  τοποθέτηση  και συντήρηση συνθετικού χλοοτάπητα το οποίο θα έχει εκδοθεί από φορέα πιστοποίησης προσώπων διαπιστευμένος  σύμφωνα  με  το  πρότυπο  ISO 17024  (απαιτείται  η προσκόμιση του πιστοποιητικού διαπίστευσης σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17024 του φορέα). Επίσης, το άτομο αυτό, θα πρέπει να είναι εργαζόμενος ή μέτοχος στην εταιρεία του εργολάβου ή του υπεργολάβου ή ισοδύναμο.

9. Ο οικονομικός φορέας ή η εταιρεία που θα αναλάβει την εγκατάσταση, θα πρέπει να φέρει νόμιμη κατοχή εξειδικευμένου μηχανολογικού εξοπλισμού τύπου SMG σειράς SANDMATIC ή REDEXIM σειράς RINK και SPEEDBRUSH ή ισοδύναμων.

10. Ο οικονομικός φορέας ή η εταιρεία που θα αναλάβει την εγκατάσταση, θα πρέπει να διαθέτει εργατοτεχνικό προσωπικό τουλάχιστον τρία (3) άτομα κατά μέσο όρο την τελευταία τριετία (2018-2019-2020).


Συνεχίζοντας η επιστολή αναφέρει, σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες των Μελών μας, αυτοί οι όροι:

Α) Είναι υπερβολικοί και παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας. Αυτό ισχύει ιδίως για:  
- την προϋπόθεση κατασκευής τριών έργων εγκατάστασης συνθετικού χλοοτάπητα την τελευταία πενταετία, αφού και ένα ανάλογο έργο θα αρκούσε,  
- την απαίτηση για κατασκευή ενός γηπέδου FIFA Quality, αφού ούτε το δημοπρατούμενο έργο θα είναι FIFA Quality,
- το πλήθος των απαιτούμενων ISO καθώς και
- την ειδικότερη απαίτηση να διαθέτει ISO 17024 συγκεκριμένος τεχνικός.  

Β) Είναι παράνομοι, εφόσον παραπέμπουν σε συγκεκριμένες εταιρείες παραγωγής (π.χ. ο εξειδικευμένος μηχανολογικός εξοπλισμός). 


Γ) Είναι δυσανάλογα και ακατανόητα περιοριστικοί (π.χ. ο μέσος όρος 3  ατόμων εργατοτεχνικού προσωπικού κατά την τελευταία τριετία).

Δ) Δεν είναι αναγκαίοι για τη διασφάλιση της άρτιας εκτέλεσης του έργου,   

Ε) Στερούν αναίτια τη δυνατότητα συμμετοχής σε πλήθος εργοληπτικών επιχειρήσεων πλήττοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, τον υγιή ανταγωνισμό.


Καταλήγοντας η επιστολή ότι εφόσον τα ανωτέρω αληθεύουν ζητάμε την άμεση απόσυρση του τεύχους της διακήρυξης και την απάλειψη των μη σύννομων όρων ώστε να επιτευχθεί ουσιαστικός ανταγωνισμός κατά τη διαγωνιστική διαδικασία, εις όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή:



12 σχόλια:

  1. Ο Δήμαρχος της Βόνιτσας για φωτογραφική διάταξη;
    Ολα τα έργα τα δίνει με απευθείας ανάθεση.
    Για τα άλλα κάνει διασπάσεις ποσών , τα τεμαχίζει και τα δίνει πάλι στους δικούς του.
    Οταν για τόσα χρόνια μιά ή δυο εταιρείες μονοπωλούν τα έργα, τι περίμενε; Βάγια;
    Κάθε μέρα που περνάει, η Βόνιτσα δυσφημείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαπλοκή, Διαφθορά, Παντελονιάσματα ημετέρων δια πλεκομένων. Ο Αρχιερέας του γνωστού υπογείου
    επικουρούμενος από 3 της Τεχνικής, 2-3 της Οικονομικής και εξωθεσμικούς παράγοντες παίζουν όλο το παιχνίδι. Οι άλλοι απλά υπογράφουν. Η τιμωρία θα είναι σκληρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια Βίτσα έχει και άλλο πάτο το βαρέλι που είσαι μέσα . Ντροπιάζεις τον αδερφο σου κ εμάς που σε στηρίξαμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΝΑ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ ΒΡΕ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΑ ΛΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΑΙΡΝΑΕΙ ΣΑΝ ΠΑΣΑΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΡΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΧΟΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΑΒΑΛΑ.ΑΡΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήμαρχε
    Δεν έχει περάσει μιά βδομάδα βγήκες και έκανες δηλώσεις για την άρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ στο να συνεχιστεί η εκμετάλλευση από ιδιώτη εργολάβο στα σκουπίδια.
    Σε περιμένουμε να απαντήσεις και στον σύνδεσμο εργολάβων δημοσίων έργων.
    Κάποιοι εκεί μέσα λένε ότι θα σε πάνε για κάτι... λένε ότι έκοψες κομματάκια ένα μεγάλο έργο.
    Να τους απαντήσεις και σε αυτό. Να σταματήσουν οι κακές κουβέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως βλέπουμε το 16-11 θα συνεχιστεί. Οι βόμβες θα σκάνε μια μια και κάποιοι θα σαλτανε σαν τα ποντίκια από το διεφθαρμένο καθεστώς. Από παντού έρχονται σκάνδαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαν βδέλλες πίνουν το δημόσιο χρήμα. Αδίστακτα νομίζουν ότι θα μείνουν στην ατιμωρησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝΕ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΝΑΝΕ ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΤΟ ΚΑΡΙΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΚΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. έχω μια απορία μπορεί Κάποιος να μου τη λυση; ερωτώ γιατί αυτά τα ρετάλια που κυβερνάνε 20 ΧΡΟΝΙΑ δεν μπορούν να χορτάσουν με τίποτα τα ευρώ.Την μόνη απάντηση που δίνω εγώ είναι ότι όλα τα καριολικα ΡΕΤΑΛΙΑ έχουν φτιάξει όλα κοιλιτσες σαν τα μοσχαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αστε ρε συριζαιοι με τον γνωστό αρχηγό σας που βάλατε τους συντρόφους σας να διαμαρτύρονται επειδή ο δήμος ζητά εργολάβο υψηλών προδιαγραφών για έργο? αν πάει ο κάθε κατσαπλιας να το παίξει ειδήμων και μέσα σε χρόνο χαλάσει το έργο τι θα λέτε μετά? Θα έρθουν στο φως και τα δικά σας τα μάθαμε όλα το μαύρο χρήμα του υποκόσμου θα βγουν όλα στον αέρα πριν τις εκλογές. Θα δει ο κόσμος πόσο καλά παιδιά είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΣΥ ΡΕΤΑΛΙ 6:54 ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ; ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΚΑΡΙΟΛΙΚΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα πάρουν τους Στύλους από το δημαρχείο αυτοι δε θα αφήσουν τίποτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο