Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

«Συμφωνία Ελπίδας» - Δήμος Ακτίου Βόνιτσας:Λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων. Διαφορετικά η παραίτηση είναι μονόδρομος!



     Στο δημοτικό συμβούλιο της 13 Απριλίου 2021 έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία η πρόταση της παράταξής μας να μην επεκταθεί η σκανδαλώδης σύμβαση για την αποκομιδή των απορριμμάτων, όπως είχε εισηγηθεί η δημοτική αρχή.
Θυμίζουμε, ότι η σύμβαση αυτή είχε υπογραφεί βάσει μελέτης που προέβλεπε να πληρώνουν οι δημότες μας μέσω των ανταποδοτικών τελών αποκομιδή από το Βάτο (που έχει εγκαταλειφθεί από χρόνια) και τη Σκουρτού (που ανήκει σε άλλον Δήμο).
Η σύμβαση δεν τηρήθηκε ποτέ, ούτε ως προς τη συχνότητα της αποκομιδής, ούτε ως προς την πλύση των κάδων, η δε δημοτική αρχή παραδέχθηκε ότι δεν έχει κανέναν μηχανισμό ελέγχου του ιδιώτη.


Το υπέρογκο κόστος έχει οδηγήσει το Δήμο σε μεγάλα δημοτικά τέλη, με επιβάρυνση στους δημότες μας.
 

Πιστεύουμε ότι ο Δήμος μπορεί και πρέπει να οργανώσει την αποκομιδή των απορριμμάτων με την υπηρεσία καθαριότητας, ιδίως στους σημερινούς καιρούς, προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία και να γίνεται εξοικονόμηση πόρων, με ωφέλεια του πολίτη.
Άλλωστε, πρόκειται για μια βασική αρμοδιότητα – υπηρεσία του Δήμου προς τους πολίτες του. 

 
Αδυναμία της δημοτικής αρχής να πράξει τα αυτονόητα, συνδέεται με ανικανότητά της και μόνο. Σε μια τέτοια περίπτωση, η παραίτηση είναι μονόδρομος!
 

Σ.σ. Οι φωτογραφίες είναι σημερινές από την Πάλαιρο, όπου μέχρι σήμερα (υποτίθεται ότι) εφαρμόζεται η σύμβαση αποκομιδής και απολύμανσης των κάδων από τον ιδιώτη….


«Συμφωνία Ελπίδας»

Στο δημοτικό συμβούλιο της 13.04.2021 έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία η πρόταση της παράταξής μας να μην επεκταθεί η...

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Masouras στις Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

14 σχόλια:

  1. οι ιδιοι μαζευαν και στο ξηρομερο με τα ιδια αποτελεσματα .καντε δημοτικη αποκομιδηνα γλυτωνεται λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δήμαρχος παραδέχθηκε ότι ο εργολάβος δεν κάνει καλά την δουλειά του. Παραδέχθηκε ότι δεν διαθέτει τον ελεγκτικό μηχανισμό για να τον ελέγξει. Ομως παρά όλα αυτά έφερε στο Συμβούλιο πρόταση για να ανανεωθεί η σύμβασή του. ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΣΩΣΤΑ Η ΑΠΟΚΟΜΗΔΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ; Είναι πλέον έκθετος. Αυτό να το δούνε όλοι όσοι υπογράφουν παραλαβές έργων ενώ είναι άσχετοι με το αντικείμενο.
    Μόνο στο Δήμο Ακτίου αυτά που γίνονται. Από την άλλη πλευρά ο Δήμαρχος κάνει μαθήματα για το πως πρέπει να διαχείζονται τα έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κασολα κατάντησες συνέταιρος του Μασούρα και ψηφίζεις ότι φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά κάνουν. Δε σου αρέσει ε? Έρχονται και άλλα περιμενε.

      Διαγραφή
  4. Αυτή η Δημοτική Αρχή δεν δικαιούται να ομιλεί. Τους πρέπει πέραν της πολιτικής τιμωρίας και τιμωρία από την δικαιοσύνη. Να είναι βέβαιοι ότι ο πέλεκις της τιμωρίας θα είναι βαρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τα σκουπίδια γίνεται μεγάλο πάρτι. Μιλάμε για χοντρή διαπλοκή. Το τσουνάμι έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΣΥ ΕΧΕΘΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΡΙΟΛΑΚΗ ΛΑΜΟΓΙΟ ΟΤΙ Ο ΚΑΣΟΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ .ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΡΙΟΛΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.ΛΑΕ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΣΟΥ ΚΑΙ ΥΨΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΙΟΛΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΡΜΕΤΙ ΚΟΙΜΑΤΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΟΛΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΣΟΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάθε πρώτα σωστά την ορθογραφία που έχεις πεντακόσια ορθογραφικά λάθη και μετά να σχολιάζεις...

      Διαγραφή
  7. Όλοι μαζί τα είπαμε αυτά να φύγει το καριολικο αυτό απόστημα που διονιζει το Δήμο μια δεκαετία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΣΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΣΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΙΟΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λάθος Δήμαρχε , έχεις μηχανισμούς ελέγχου , τον αρμόδιο αντιδήμαρχο , τους προέδρους των κοινοτήτων , τους πολίτες που ενδιαφέρονται. Ας τους ακούσεις μια φορά. Από την άλλη πλευρά, να πληρώνουμε υπαλλήλους που αδιαφορούν παντελώς για τη καθαριότητα και μετά από 5 ώρες να μη έχουν γεμίσει ένα καροτσάκι , κι αυτό πάει πολύ. Ας βρεθεί η καλύτερη λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κουιζ: τι κοινο βλεπουμε στους οργισμενους ανωνυμους σχολιαστες? .......τα ορθογραφικα λαθη που συνεπαγεται οτι μαλλον ειναι το ιδιο ατομο εκτος αν ειναι πολλα τα προβατα που τρωνε σανο και φανερωνει το μορφωτικο επιπεδο των ψηφοφορων της αντιπολιτευσης. ξυπνατε ωρεεεεεεε.... φωναζουν οι κλεφτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ .ΔΡΟΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΒΡΕ ΡΕΤΑΛΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΙΟΛΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΕΝΗΝΤΑΕΥΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΥΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΡΙΟΛΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο