Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Ματαίωση εκδηλώσεων του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής

MATΑΙΩΣΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

     Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας, τα εξής:

 Κάθε χρόνο αυτήν την περίοδο και συγκεκριμένα, μία εβδομάδα πριν των Βαϊων, ο Σύλλογός μας είχε καθιερώσει την πραγματοποίηση  εκδηλώσεων, τιμώντας έτσι την Επέτειο της ηρωϊκής Εξόδου, με ομιλίες  συμμετοχή χορωδίας και Φιλαρμονικής είτε από το Μεσολόγγι, όπως είχε γίνει την τελευταία φορά το 2019 στο «Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών», με την πολύ πετυχημένη Μουσική παράσταση από τον Μουσικό Όμιλο «ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ» του Μεσολογγίου, είτε άλλες φορές με την συμμετοχή χορωδίας και Φιλαρμονικής από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.Την επόμενη δέ ημέρα την Κυριακή, είχαμε Επιμνημόσυνη Δέηση  στην Αγία Ειρήνη στο Μοναστηράκι, στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών, με  την παρουσία τμήματος από το Μεσολόγγι και μελών του Συλλόγου με παραδοσιακές φορεσιές και άρματα. Στη συνέχεια όλοι μαζί, σχηματίζαμε πομπή με επικεφαλής Φιλαρμονική, με κατεύθυνση το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για κατάθεση στεφάνων από όλους τους Συλλόγους και Φορείς της πολιτείας, που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση. Μας τιμούσαν δέ με την παρουσία τους, εκπρόσωποι της Πολιτείας και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Μετά το πέρας της εκδήλωσης, συνηθίζαμε να παραθέτουμε γεύμα στο αντιπροσωπευτικό τμήμα από το Μεσολόγγι και τους εκπροσώπους του Δήμου. Επίσης, παίρναμε μέρος κάθε χρόνο στην πομπή της Εξόδου στο Μεσολόγγι το Σαββατοκύριακο των Βαϊων, με αντιπροσωπευτικό τμήμα, το οποίο έμπαινε επικεφαλής της πομπής, τιμής ένεκεν.

 Όλα αυτά όμως, τις δύο τελευταίες χρονιές ακυρώθηκαν και δεν πραγματοποιήθηκαν, λόγω του κοροναϊού και των απαγορευτικών μέτρων που επιβλήθηκαν, για όλες αυτές τις εκδηλώσεις. Ελπίζουμε τουλάχιστον, να είναι η τελευταία φορά εφέτος, που δεν τις πραγματοποιούμε και από του χρόνου να συνεχίσουμε να τιμούμε πάλι την μεγάλη αυτή Ιστορική Επέτειο, όπως της αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: