Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Δήμος Ξηρομέρου: Ματιά στο μέλλον... με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας.


     Συμμετοχή του Δήμου Ξηρομέρου στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ματιά στο μέλλον... με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
     Ο Δήμος Ξηρομέρου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε την πρόθεσή του για την συμμετοχή του στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας. Ένα σημαντικό και καινοτόμο εγχείρημα που η συμβολή του θα είναι τεράστια στην βιωσιμότητα του Δήμου.
Η υλοποίησή του θα «ανακουφίσει» από το τεράστιο οικονομικό κόστος της κατανάλωσης ενέργειας, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση των τελών.
Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια στον σχεδιασμό να ενταχθούν και οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά, που θα απαλλαγούν από το κόστος κατανάλωσης ενέργειας. Ματιά στο μέλλον... με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας.
Σημειωτέον ο Δήμος Ξηρομέρου είναι ο πρώτος Δήμος στο Νομό, που σύστησε Ενεργειακή Κοινότητα.
Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη για την άριστη συνεργασία και την βοήθεια.
 
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
 
 
 
      Δείτε την τοποθέτηση στο ΔΣ του Δήμου Ξηρομέρου, την 29 Μαρτίου, του κ. Δημητρογιάννη Λάμπρου, Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας, για τις ενεργειακές κοινότητες στο Δήμο Ξηρομέρου.
 

10 σχόλια:

  1. ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ
    Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΗΔΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ. ΑΝΑΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΣΑ ΚΟΚΟΡΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ.
    Ο ΔΗΜΟΣ ΕΝΑΜΙΣΙ ΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΤΕΜΠΛΕΧΑΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΣΙΚΩΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ.
    ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΕΡΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ .ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλές είναι οι Ενεργειακές Κοινότητες. Πολύ καλές μάλιστα. Η απορία όμως και το ερώτημά μου είναι πόσες τέτοιες θα κάνει η Περιφέρεια; Και, σε όλες θα συμμετέχει ο Δήμος και με ποιούς όρους; Και κάτι άλλο ακόμα: Πως αποφασίσατε συμμετοχή χωρίς να έχετε γνώση των καταστατικών τους; Πρώτα διαβάζουμε και μελετάμε το σχέδιο του καταστατικού ενός συνεταιρισμού (και οι Ενεργειακές Κοινότητες συνεταιρισμοί είναι), και, εφόσον συμφωνούμε και το εγκρίνουμε, μετά αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας. Εύχομαι οι όροι να είναι θετικοί και για το Δήμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι και να πει κανεις ειναι λιγο.τόπο στα νιατα. Κατι ξεραν οι παλιοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ευγε νεοι μασ.περιφερειαρχησ και δημαρχοσ αστερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο δήμος Ξηρομέρου σύστησε πρώτος ενεργειακή κοινότητα γιατί δεν το προχώρησε? Τι άλλαξε και πήγε στην περιφέρεια? Πάντα πρέπει να εξαρτάτε ο δήμος από κάπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολλά τα λεφτά θα άφηνε η περιφέρεια το Δήμο Ξηρομέρου να κάνει τέτοια έργα μόνο στου?

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο