Τρίτη 6 Απριλίου 2021

ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ. -ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ ΕΛΛΑΔΟΣ?

 

      Με αφορμή την προσφυγή στο ΣΤΕ  για το θέμα των διοδίων  Ακτίου,  είναι μια ευκαιρία  στο επόμενο Δημοτικό και Περιφερειακό
συμβούλιο, να συνεργαστούμε με τους γείτονες Πρεβεζάνους και Λευκαδίτες για λογικότερες τιμές και πολλαπλές επιλογές  διοδίων κλπ .
 Δεν μπορώ να προβλέψω ποια θα είναι η μελλοντική τιμολογιακή πολιτική , μετά   τον κορονοιο   όταν σιγά σιγά   η κίνηση στο αεροδρόμιο θα απογειωθεί, αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι, θα πρέπει να εφαρμοστούν τιμολόγια και εισιτήρια πολλαπλών επίλογων, όπως πχ για  6-7 ώρες, κάρτες  με πολλές διαδρομές, ειδικότερα για αυτούς που επισκέπτονται  το νοσοκομείο κλπ.   
Εκεί στην περιφέρεια   να καταλάβουν οτι εμείς  ναι μεν δυστυχώς ανήκουμε στην Δυτ Ελλάδα αλλά Πρέβεζα, Λευκάδα και Βόνιτσα αποτελούν ενιαία γεωγραφική  κοινωνική, οικονομική  ενότητα, διοτι αν αρρωστήσουμε πάμε Λευκάδα, Πρέβεζα, η Γιάννενα  ενώ στο Αγρίνιο δεν θα φτάσουμε ποτέ......
Τα γράφω αυτά διότι προ ετους παρακολούθησα την θέση της περιφέρειας όσον αφορά την  λειτουργία αστικής γραμμής  μεταξύ του αεροδρόμιου και  Πρεβέζης, με πρωτοβουλία του ΚΤΕΛ Πρέβεζας. Μερίδιο από τον τουρισμό το αντλούμε από αυτές τις περιοχές.
Η Βόνιτσα  απέχει 15 χλμ από την Πρέβεζα με τον νέο αυτοκινητόδρομο.
Κύριε περιφερειάρχη παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, και είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία διότι όπως γνωρίζετε, τα θέματα αυτά τα παρακολουθώ από αμνημονεύτων ετών, και δεν είναι η πρώτη φορά που αρθρογραφώ, και σας περιμένουμε να σας δείξουμε κάποια έργα που πρέπει να γίνουν στην είσοδο των διοδίων Ακτίου όπως πχ διαπλάτυνση του χώρου για πάρκινγκ ΙΧ  αυτοκίνητων και του αστικού λεωφορείου που νομίζω θα  αρχίσει να λειτουργεί από την τρέχουσα περίοδο.


"Να απαλλαχθούν οι κάτοικοι του Δήμου Πρέβεζας και της Π.Ε. Πρέβεζας από την καταβολή διοδίων στο Άκτιο"



Στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου εξετάζει να προχωρήσει σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να μπορούν να απαλλαχθούν οι κάτοικοι της Π.Ε. Πρέβεζας από την καταβολή διοδίων στο Άκτιο. Αφορμή στάθηκε η δικαίωση των κατοίκων της Π.Ε Ιωαννίνων που διεκδικούσαν τη μη καταβολή διοδίων στους σταθμούς Τύριας, Δροσοχωρίου και Μαλακασίου της Εγνατίας Οδού.
Στο Άκτιο μετακινούνται καθημερινά από το Δήμο Πρέβεζας αγρότες, γεωπόνοι, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες και εργάτες γης και καλούνται να καταβάλλουν διόδια, με αποτέλεσμα τη σημαντική οικονομική τους επιβάρυνση.
Δυστυχώς μέχρι και σήμερα η προηγούμενη και η νυν δημοτική αρχή δεν διεκδίκησαν ως όφειλαν την δίκαιη αντιμετώπιση των συμπολιτών μας. Δεν έδειξαν καμία διάθεση να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της απαλλαγής.
Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” καλεί τη δημοτική αρχή Πρέβεζας και τον Νίκο Γεωργάκο να συνταχθούν με την Περιφέρεια Ηπείρου στην προσπάθεια να αρθεί η συγκεκριμένη αδικία και να απαλλαγούν από τα διόδια του Ακτίου οι κάτοικοι του Δήμου Πρέβεζας.
Την πρότασή μας αυτή θα τη μεταφέρουμε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

Για την δημοτική παράταξη

«Ανάπτυξη Τώρα»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Γεώργιος Νίτσας -  Αναστάσιος Αμάραντος

Γεώργιος Ντόντης - Ιωσήφ Στύλος -Νικόλαος Λουφέκης

 

ΠΡΕΒΕΖΑ 5

1 σχόλιο:

  1. Νώντα η Περιφέρεια δεν ενδιαφέρεται. Αν το ζητούσαν μεγάλες επιχειρήσεις τότε κάτι θα γίνονταν. Δες τι συνέβει με την επιχορήγηση για τον Κονβιτ. Μοίρασαν πεντηντάρια χιλιάδες στις μεγάλες επιχειρήσεις και δεν ενδιαφέρθηκαν για τις μικρές. Ουτε ένα πεντακοσάρικο να πληρώσουν ΔΕΗ και ΟΤΕ.
    Η περιφέρεια Ιονίων νήσων δεν συμπεριφέρθηκε έτσι. Δεν έδωσε σε καμμιά επιχείρηση πεντήντα χιλιάδες. Μοίρασε ακόμα και στις μικρές. Ο περιφερειάρχης πρέπει να ενημερωθεί για αυτό που έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο