Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις από σήμερα – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

 


SMS στο 13033 έως τις 15 Μαΐου – Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση από 3 Μαΐου – Τα μέτρα που ισχύουν στις εκκλησίες – Το ωράριο των καταστημάτων

Λίγα ακόμη, συντηρητικά, βήμα ελευθερίας θα κάνουν οι πολίτες από σήμερα, μιας και απελευθερώθηκαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ως απόρροια της επιτάχυνσης της εμβολιαστικής διαδικασίας.

Την ίδια ώρα, παραμένει στην ζωή μας έως τις 15 Μαΐου το SMS στο 13033 παρά το γεγονός πως ανοίγει η εστίαση από την Δευτέρα 3 Μαΐου.

Όπως φάνηκε, οι λοιμωξιολόγοι εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί και δεν έδωσαν το «πράσινο φως» στην κυβερνητική πρόταση για άρση της υποχρέωσης αποστολής SMS προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά δίχως προσκόμματα. Έτσι, οι πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν καταστήματα εστίασης από την Δευτέρα του Πάσχα θα πρέπει να στέλνουν «6» στο 13033.

Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση

Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την χθεσινή ενημέρωση ανακοίνωσε τις συνθήκες που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου.

Επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους. Δεν επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους η μουσική στα καταστήματα αυτά. Από τη Δευτέρα για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μ.μ. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι αύριο θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.

Πάσχα στην πόλη

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο

. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

«Διανύουμε μια διαφορετική Μεγάλη Εβδομάδα για δεύτερη χρονιά. Μια Μεγάλη Εβδομάδα που μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις ακολουθίες στις Εκκλησίες μας, με την τήρηση όμως μέτρων, που στόχο έχουν να προστατεύσουν εμάς αλλά ιδιαίτερα τους γύρω μας», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Με διπλές μάσκες και αποστάσεις στις εκκλησίες

Σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν φέτος και για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του 1 ατόμου ανά 25 τετραγωνικά και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επιπλέον για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Πηγή: protothema.gr

4 σχόλια:

  1. 9 ατομα μεσα 12 εξω.αμα ειμαστε εξω 12 κ βρεξει κ μπουμε μεσα θα διωξουμε τους 3.οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα τους διώξουμε, απλούστατα οι τρεις θα συνεχίσουν να μένουν έξω και θα τους δώσουμε ομπρέλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με τισ δια δημοτικέσ συνεργασίεσ τη θα γινη τελικά.γινωντε ζημοσης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οσο και να ζυμώνουνε η εκλογή εινσι παλι του Κάρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο