Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

Θ. Μωραΐτης: «Να σηκωθούν άμεσα οι διακόπτες της ΔΕΗ για την επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ»


Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ στο Νομό.....

Τόνισε πως «είναι επιτακτική η ανάγκη να σηκωθούν οι διακόπτες της ΔΕΗ τις επόμενες μέρες, προκειμένου να αρδευτούν οι εκτάσεις, να λειτουργήσει σωστά η καλλιεργητική περίοδος και να ανασάνουν οι αγρότες, ο πρωτογενής τομέας», καθώς και η οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η αδυναμία των ΤΟΕΒ να αντεπεξέλθουν στις διογκωμένες οφειλές τους» οφείλεται «τόσο στην πανδημία, όσο και στην κυβερνητική αδιαφορία» και κάλεσε κυβέρνηση και ΥΠΕΝ «να λάβουν υπόψη τις σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις των ΟΕΒ Αιτωλοακαρνανίας», κάνοντας «αυτό που πρέπει, για το καλό των αγροτών, των παραγωγών, του πρωτογενούς τομέα και του τόπου του».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Χωρίς ρεύμα τα αρδευτικά αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, Κατοχής, Λεσινίου και Φυτειών.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά κινδυνεύει να χαθεί η καλλιεργητική περίοδος, που ξεκινά στις 15 Απριλίου.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να σηκωθούν οι διακόπτες της ΔΕΗ τις επόμενες μέρες, προκειμένου να αρδευτούν οι εκτάσεις, να λειτουργήσει σωστά η καλλιεργητική περίοδος και να ανασάνουν οι αγρότες, ο πρωτογενής τομέας και η οικονομία του τόπου μας.

Οι ΤΟΕΒ έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες διογκώθηκαν δραματικά λόγω των χαμηλών τιμών των αγροτικών προϊόντων και της μείωσης των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Τόσο η πανδημία, όσο και η κυβερνητική αδιαφορία, οδήγησαν στη δραματική επιδείνωση της κατάστασής τους και στην αδυναμία τους να αντεπεξέλθουν.

Ένα χρόνο τώρα ζητάμε ουσιαστική στήριξη κι ενίσχυση προς αγρότες και παραγωγούς.

Ένα χρόνο τώρα μιλάμε για το ολοένα και περισσότερο συμπιεζόμενο αγροτικό εισόδημα, τα αδιάθετα προϊόντα και την αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων, λόγω των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών.

Μάταια.

Κυβέρνηση και ΥΠΕΝ κωφεύουν, εξακολουθώντας να υποστηρίζουν μεσάζοντες και μεταπράτες.

Ας πράξουν – έστω τώρα- τα δέοντα, πριν να είναι αργά.

Πρέπει άμεσα, σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ και τους ΤΟΕΒ, να ενεργήσουν, προκειμένου να διασφαλίσουν την επανασύνδεση του ρεύματος.

Οφείλουν να λάβουν υπόψη τις σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις των ΟΕΒ Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίες μπορούν να εγγυηθούν ένα βιώσιμο μέλλον λειτουργίας των ΤΟΕΒ.

Ας κάνουν αυτό που πρέπει, για το καλό των αγροτών, των παραγωγών, του πρωτογενούς τομέα και του τόπου μας».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατανοώ για ποιο λόγο ενώ διαχρονικά πληρώνουμε ένα πολύ μεγάλο παγιο,το οποίο τροποποιείται κατά το δοκούν, για την άρδευση κάθε χρόνο,δεν υπάρχει νερό στα χωράφια.Πριν από λίγους μήνες διάβασα μια κατσπτυστη ανακοίνωση του ΤΟΕΒ Φυτειών,επίσημη με αριθμό πρωτοκόλλου, που ανέφερε ότι όποιος καλλιεργήσει θα το κάνει με δική του ευθύνη.Ρώτω πού πάνε τα χρήματα που δίνουμε κάθε χρόνο;Όσοι έχουν οφειλές αυτές οι οφειλές βεβαιώνονται στην εφορία.Επομένως,τα χρήματα που δίνουμε πού πάνε; Στη συντήρηση του δικτύου; (γελάω...) Στην πληρωμή των οφειλών; Πού;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΌ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΏΝ Κ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΩΝ ΤΟΕΒ ΒΆΛΤΕ ΌΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΝΟΜΌΥ ΜΑΣ ΑΠΌ ΜΙΣΌ ΜΙΣΘΌ ΓΙΑ ΈΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΟΦΈΛΩΝ ΤΟΥΣ! ΑΝ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΑΛΉΘΕΙΑ
ΤΑ ΠΙΣΤΕΎΕΙΣ Κ ΘΈΛΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΌ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΏΝ ΝΑ ΈΡΘΕΙ ΡΕΎΜΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΑΘΜ

Ανώνυμος είπε...

Βάλτε κ εσείς οι βουλευτές ΌΛΟΙ κανένα φράγκο από τόν πολύ χοντρό μισθό σας για να λειτουργήσουν οι σταθμοί της ΔΕΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑΓΑΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ,ΜΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΩΡΑΙΤΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΟΤΑΝ ΚΟΒΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΔΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΕΒ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΜΙΚΡΟΚΑΛΕΙΕΡΓΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΕΒ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΑΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΨΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΤΟΕΒ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΙΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Να πληρώσουν η τσιφλικαδες αυτά που χρωστάνε και το ΤΟΕΒ θα λειτουργεί μία χαρά! Άσε που τούς έχει δώσει άδεια ο πρόεδρος τού κάθε ΤΟΕΒ και έχουν βάλει μοτέρ υποτίθεται ότι ποτίζουν από πηγάδι για να μην πληρώνουν νερό στο ΤΟΕΒ...
Δυστυχώς για άλλη μία φορά η αδύναμη αγρότες και η σωστή στις υποχρεώσεις τους δεν έχουν νερό να ποτίζουν...
Η λύση είναι τα ΤΟΕΒ να περάσουν στους δήμους και να πληρώνουν όλοι πάγια ανάλογα μέ τα στρέμματα και ανεξάρτητα με τη ποτίζουν...
Γιατί ο κάμπος του Αγρίνιου δεν έχει πηγάδια κύριοι...
Τσιφλικαδες έχει που δεν θέλουν να πληρώνουν νερό και να ποτίζουν...

Ανώνυμος είπε...

....δεν χρειαζεται να βαλει ο καθε βουλευτης γιατι μετα θα τους εχουμε απο πανω μας ως υποχρεωση.Μια ενεργεια ειναι να διαγραφουν οι τοκοι της ΔΕΗ οι οποιοι σε πολλες περιπτωσεις χρεων ΤΟΕΒ μπορει να φτανει και στο ενα τριτο του συνολικου ποσου των χρεων και αλλο ενα θεμα κατ'εμε ειναι τα ΤΟΕΒ και να αναφερθω προσωπικα στο Φυτειων καλο θα ειναι να μειώση τις τιμες για να δειξει χαρακτηρα γιατι αυτες οι τιμες με βαση ευρω-δραχμες ειναι οσο ηταν την περιοδο των καπνων και της συνεχομενης λειτουργιας του οργανισμου απο το 1990 και μετα.....περιπου 2500 δραχμες ηταν και τοτε το παγιο....,ΑΛΛΑ ομως με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ....και αυτο το λεω γιατι δεν μπορει να βγαζεις καθε χρονο ως απειλιτικη ανακοινωση ....με δικια μας ευθυνη και 3 φορες την εβδομαδα....Καποτε θα πρεπει να παρει και τη δικια του ευθυνη το ΤΟΕΒ,ή να κανει οποιαδηποτε νομιμη ενεργεια για την διαβιωση του και το καλο ολων