Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Θανάσης Καββαδάς: «Οι δεσμεύσεις γίνονται πράξη: 498.000 ευρώ εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την αποκατάσταση του δρόμου της Λαγκάδας

 Αναμένονται 350.000 επιπλέον για την αποκατάσταση ζημιών από το σεισμό στη Νότιο Λευκάδα.


    Εγκρίθηκε το ποσό των 498.000 ευρώ για την αποκατάσταση της Οδού Ασπρογερακάτα – Πευκούλια (Λαγκάδα)  από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Το κονδύλι εγγράφηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021, όπως ακριβώς είχε δεσμευθεί ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσακίρης προσωπικά στον Βουλευτή Ν. Λευκάδας κ. Θανάση Καββαδά κατά την τελευταία τους συνάντηση στις 10 Μαρτίου.
Όπως είχε ανακοινώσει την ίδια μέρα με δελτίο τύπου του ο Βουλευτής, ο κ. Τσακίρης είχε δεσμευθεί ότι εφόσον η Περιφέρεια υπέβαλε σχετικό αίτημα και το Τεχνικό Δελτίο του έργου στο Υπουργείο, θα ενέκρινε άμεσα το ποσό. Ο Βουλευτής είχε μεταφέρει το αίτημα για έγκριση της χρηματοδότησης με γραπτό αίτημα, αλλά και σε επανειλημμένες συναντήσεις τόσο με τον Υφυπουργό, όσο και με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τις οποίες έλαβε τη διαβεβαίωση για την έγκριση συνολικού ποσού 850.000 ευρώ για τα δύο έργα της Λαγκάδας και της αποκατάστασης ζημιών από το σεισμό του 2015 στη Νότιο Λευκάδα.
Σχετικά με το θέμα ο κ. Καββαδάς δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ευτυχής διότι μία ακόμα εκκρεμότητα ετών κλείνει επί Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Από την πρώτη στιγμή, τόσο ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης, όσο και ο καθ’ύλιν αρμόδιος Υφυπουργός κ. Τσακίρης, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος, δήλωσαν στις συναντήσεις που επεδίωξα και είχα μαζί τους για το θέμα, πρόθυμοι και έτοιμοι να χρηματοδοτήσουν το έργο, εφόσον ολοκληρώνονταν οι προαπαιτούμενες ενέργειες από την Περιφέρεια. Θέλω να τους ευχαριστήσω διότι τήρησαν κατά γράμμα την υπόσχεση που μου έδωσαν, κυρίως όμως τήρησαν τη δέσμευσή τους απέναντι στον λαό της Λευκάδας.
Και βεβαίως αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, καθώς όλο αυτό το διάστημα ήμουν σε συχνή επικοινωνία τόσο με την Περιφερειάρχη κ. Ρόδη Κράτσα, όσο και με τον Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Χαράλαμπο Καλό, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, και για αυτή τη συνεργασία θέλω να τους ευχαριστήσω.
Χθες σφραγίστηκε και επίσημα η λύση στo πρόβλημα της Λαγκάδας που εδώ και χρόνια ταλαιπωρεί τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες, καθιστώντας τις μετακινήσεις τους από τους ορεινούς οικισμούς προς την παραλία δύσκολους και επικίνδυνους. Ανοίγει έτσι ο δρόμος ώστε το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.
Υπενθυμίζω ότι από το Υπουργείο Ανάπτυξης έχω ζητήσει επιπλέον 350.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από το σεισμό στους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους και δίκτυα των τοπικών κοινοτήτων της Νοτίου Λευκάδας, για τα οποία ο Υφυπουργός κ. Τσακίρης έχει επίσης δεσμευθεί ότι θα εγκριθούν αμέσως μόλις το Υπουργείο παραλάβει τα σχετικά τεχνικά δελτία από το Δήμο και την Περιφέρεια.
Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι το νησί μας έχει σύμμαχο την Κυβέρνηση. Έχουμε πολλά ακόμα να διεκδικήσουμε, πολλά έργα να φτιάξουμε, πολλές εκκρεμότητες να κλείσουμε. Σε ό,τι με αφορά, δηλώνω πάντα στη διάθεση της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, για να συνεργαστούμε και να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Λευκάδα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο