Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Σπ. Λιβανός για επέτειο 21ης Απριλίου: Η καθημερινή μάχη κατά του λαϊκισμού είναι και μια μάχη υπέρ της δημοκρατίας


Σε συστράτευση κατά του λαϊκισμού, που αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο εχθρό της δημοκρατίας, κάλεσε το σύνολο των Κοινοβουλευτικών δυνάμεων της χώρας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας στη Βουλή με αφορμή τη συμπλήρωση 54 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου......

Ο κ. Λιβανός είπε:

«Από το ιερό βήμα της Βουλής 54 χρόνια μετά την αποφράδα μέρα της 21ης Απριλίου 1967 όταν καταλύθηκε το δημοκρατικό πολίτευμα, συνελήφθη ο νόμιμος πρωθυπουργός της χώρας, όταν κυνηγήθηκαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα και η ίδια η δημοκρατία, 54 χρόνια δηλ. από την ημέρα όπου ένα φασιστικό καθεστώς στέρησε από τον τόπο γέννησής της την ίδια τη δημοκρατία, στέρησε από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες την ελευθερία.

Ιδιαίτερα εφέτος που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από τη διεκδίκηση- ακόμα και με το τίμημα της ζωής-της ελευθερίας μας, καλό είναι να θυμόμαστε οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω και να αποτίσω φόρο τιμής σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες που κυνηγήθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν γιατί αγωνίστηκαν κατά της χούντας, διεκδικώντας την ελευθερία όλων μας.

Και θέλω για μια ακόμη φορά να καταδικάσω κάθε φασιστική, αντιδημοκρατική και τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθερίας, του κράτους δικαίου, της ασφάλειας, της κοινωνικής συνοχής των πολιτών στο κράτος και στο έθνος μας.

Και πιστεύω βαθιά, πως πρέπει καθημερινά όλοι μας- διότι όλοι έχουμε κοινό μέτωπο ελπίζω μέσα σ΄ αυτήν την αίθουσα- να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να διαφυλάττουμε τη δημοκρατία μας, γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός της δημοκρατίας στις μέρες μας είναι ο λαϊκισμός . Η καθημερινή λοιπόν μάχη κατά του λαϊκισμού είναι και μια μάχη υπέρ της δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο