Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821: Ακούμε την ιστορία του Μεσολογγίου από την κυρία Πολυξένη Αλκ. Χαραλαμποπούλου

 
     Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης του Α΄ και Β΄ Κύκλου, την Παρασκευή 16/04/2021 και ώρα 6:00 μ.μ. είχαμε προσκεκλημένη, στην ηλεκτρονική μας αίθουσα, την κυρία Πολυξένη Αλκ. Χαραλαμποπούλου, Φιλόλογο, Συντονίστρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μέλος του Δ.Σ. της Βυρωνικής εταιρείας Ι. Π. Μεσολογγίου.
Η κυρία Χαραλαμποπούλου μας μίλησε για 300 χρόνια Ιστορίας του Μεσολογγίου. Αναφέρθηκε στο Μεσολόγγι ως εμπορικό και οικονομικό κέντρο, στην ακμή και την καταστροφή της πόλης στα Ορλωφικά, αλλά και σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα από τις πολιορκίες του Μεσολογγίου και την ηρωική Έξοδο.
Η ομιλήτρια έκανε αναφορά σε πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στα ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης, καθώς επίσης και για στοιχεία της ζωής του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι και το ρόλο του στην ανάπτυξη του Φιλελληνικού κινήματος.
 
Οι εκπαιδευόμενοι/ες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την πλούσια αφήγηση σε ιστορικές λεπτομέρειες, αλλά και να απαντηθούν οι ερωτήσεις τους, οι οποίες ήταν:
1) Ποιες ήταν οι τροφές που κατανάλωναν οι Μεσολογγίτες επί Τουρκοκρατίας;
2) Ποιος ο ρόλος των γυναικών και των παιδιών κατά την έξοδο;
3) Είχαν δημιουργηθεί φιλικές και ερωτικές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων;

Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο της Βυρωνικής εταιρείας Ι. Π. Μεσολογγίου κυρία Ροδάνθη (Ρόζα) Φλώρου για τη συνεργασία και την υποστήριξη του διδακτικού έργου του σχολείου με ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο