Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Γιώργος Μπούρχας: Κριτική για την εκ νέου υποψηφιότητα του Ν. Μωραΐτη στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας

Του Γιώργου Μπούρχα
                Δικηγόρου

         Η ευόδωση της «Λαϊκής Συμμαχίας», που ορθά επιδιώκει το ΚΚΕ, καθώς αυτή αποτελεί στη σημερινή κοινωνικοπολιτική συγκυρία επιτακτική ανάγκη, δεν μπορεί, να συντελεστεί με αμιγώς κομματικά καπελώματα, που εξικνούνται ακόμα και μέχρι το επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
      Πολύ περισσότερο, όταν οι τοπικές κοινωνίες συνιστούν το κατ’ εξοχήν πρόσφορο πολιτικό πεδίο ευόδωσης της «Λαϊκής Συμμαχίας». Τουτέστιν μετά την απόφαση του ΚΚΕ για την επαναλαμβανόμενη τρις και αμιγώς κομματική, όπως πιο πάνω, υποψηφιότητα του Ν. Μωραΐτη ως Δημάρχου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας  με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αναμφίβολα θα χάρηκαν και θα άνοιξαν σαμπάνιες τα τοπικά πολιτικά σιφόνια των Σαμαρά, Βενιζέλου και Τσίπρα, θεωρώντας, ότι με την συγκεκριμένη απόφαση του ΚΚΕ ο νέος δικομματισμός, αφενός της συγκυβερνώσας φασιστοειδούς παρεοκρατίας και αφετέρου της δήθεν αντιπολιτευόμενης εθνολαικίστικης συνιστώσας της, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν απειλείται εκλογικά σε τοπικό επίπεδο. Είναι χρέος όμως των δημοτών του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, να τους διαψεύσουν.......




     Στη σημερινή κοινωνικοπολιτική συγκυρία, όπου «σκιάζει  η Φοβέρα και  πλακώνει  η  Σκλαβιά»,  όσες κι αν είναι οι λανθασμένες πολιτικές επιλογές του ΚΚΕ, δεν μπορούν, να ισοσταθμίσουν τα ανομήματα της μετεμφυλιακής ποικιλώνυμης κυβερνώσας φασιστοειδούς παρεοκρατίας και των πολιτικών, οικονομικών και μιντιακών εξαπτέρυγών της.   

4 σχόλια:

  1. Για να τον ψηφίσω , θέλω να ξέρω τι ουσιαστικόο προσέφερε ως δημοτικός σύμβουλος και βουλευτής στη τοπική κοινωνία. Τα περισσότερα ήταν μια μονότονη άρνηση σε κάθε θέμα στο συμβούλιο. Ούτε καν τον εθελοντισμό δεν στήριξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κριτική υποστήριξή μου στην υποψηφιότητα του Ν. Μωραϊτη και στο ΚΚΕ είναι δεδομένη από ξέσπασμα της κρίσης.
    Για όσους ενδιαφέρονται ειδικότερα γι' αυτήν αλλά και για τις πολιτικές απόψεις μου γενικότερα, τους παραπέμπω στους παρακάτω συνδέσμους:
    http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=7361476&publDate=29/3/2013
    http://bourchas.blogspot.gr/
    https://www.facebook.com/gbourchas
    Γιώργος Μπούρχας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ειμαι ΚΚΕ,ειμαι κομουνιστης γιατι πανω απ'ολα ειμαι ελευθερος ανθρωπος.Παρευρεθηκα στη συγκεντρωση στο Δημαρχειο και ενιωσα οτι σα να υπαρχει ελειψη δημοκρατιας στο κομμα,καποιοι ανθρωποι προσπαθησαν να εκφερουν μια διαφορετικη αποψη μετα την τοποθετηση του εκπροσωπου του κοματος και ηταν τοσο φοβησμενοι λες και θα τους κατηγορουσαν για προδοτες [εχει αυτο το συνδρομο το ΚΚΕ]χωρια που ο συντροφος χτυπησε το χερι στο τραπεζι σε ενα σχολιο του συντροφου Τασου Χατζαρα.Δεν κανουν επαναστασεις οι φοβισμενοι ανθρωποι.Ασ'σταματηση το ΚΚΕ σε καθε τοπικες εκλογες να απομονωνει ενα υγειες μεγαλο μερος του πληθυσμου που μπορει να προσφερει στον τοπο, γιατι οταν λειπουν οι γατες χορευουν οι ποντικοι.Ασ συνεργαστει με το ΣΥΡΙΖΑ να αλλαξουν τα πραγματα,Και τελος δεν με ενδιαφερει το πολιτικο μελλον του κυριου Μωραιτη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο