Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΝΤΡΟΠΗ

Πολύτεκνη οικογένεια, με μωρά παιδιά, ζει χωρίς ρεύμα. Ο Δήμος ζήτησε πρώτα να πληρώσει τα χρέη (!!!) και μετά να τη βοηθήσει…

Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει. Η περίπτωση της πολύτεκνης οικογένειας, με τέσσερα παιδιά κάτω των 6 ετών και με το βρέφος των 3 μηνών να έχει μόλις βγει απ’ το νοσοκομείο των Πατρών, όπου για μέρες χρειάστηκε να μείνει πάσχον από βρογχιολίτιδα, που ζει χωρίς ρεύμα, δεν είναι ίσως η μόνη. Πολλές μητέρες αδυνατούν να αγοράσουν και αυτό ακόμη το γάλα για τα παιδιά τους, πολλές οικογένειες έχουν φτάσει στα όρια της απόλυτης ανέχειας.
Η οικογένεια της κας. Μαριάννας, όμως, έχει να αντιμετωπίσει, μαζί με όλα αυτά… και την απύθμενη υποκρισία των πάσης φύσεως «αρμοδίων».
Η ίδια και ο σύζυγός της είναι άνεργοι και έσοδα δεν υπάρχουν από πουθενά. Αντιθέτως υπάρχουν χρέη. Χρέη στο ΤΕΒΕ, απ’ την πρότερη δουλειά του συζύγου, χρέη στην εφορία, χρέη παντού… Οι οικογένεια ζει στο κέντρο του Αγρινίου. Όπως εξηγεί στο agrinioreport.com η κα. Μαριάννα, «όταν φτάνει κανείς σε τέτοιο σημείο, η αξιοπρέπεια μένει στην άκρη». Χτύπησε πολλές πόρτες, αλλά δουλειά δεν βρέθηκε πουθενά.
…Κι όταν απευθύνθηκε στο Δήμο Αγρινίου για βοήθεια, η απάντηση ήταν πως πρέπει πρώτα να πληρώσει βεβαιωμένα χρέη!!! Μα, αν είχε λεφτά να πληρώσει τα χρέη, δεν θα ζήταγε βοήθεια……….. Τι λογικές είναι αυτές; Δεν υπάρχει η δυνατότητα για μισό κιλό ψωμί και απ’ το Δήμο, που κλαίγοντας πήγε η γυναίκα, της είπαν να πληρώσει τα χρωστούμενα!!!!!!!!
Όσον αφορά το κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα, σε ένα σπίτι με μωρά παιδιά, θα θυμίσουμε μόνο τις ανακοινώσεις που Υπουργεία, Περιφέρεια και Δήμος έβγαζαν πριν τα Χριστούγεννα για τις επανασυνδέσεις. Και θα καλέσουμε τους υπευθύνους να σπεύσουν να συνδέσουν την παροχή ΤΩΡΑ (τα στοιχεία της οικογένειας είναι στη διάθεση του agrinioreport.com, …στην περίπτωση που οι «αρμόδιοι» δεν έχουν καταλάβει για ποια οικογένεια μιλάμε).
Κατά τα λοιπά, θα προσθέσουμε μόνο αυτό: Τα διαδικαστικά ζητήματα δεν μας ενδιαφέρουν. Εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, υπάρχουν παιδιά που έχουν ανάγκες, υπάρχει και το βρέφος που χρειάζεται τώρα κάποια φάρμακα. Είναι έγκλημα το ότι της έκοψαν το ρεύμα, είναι έγκλημα το ότι πήγε για βοήθεια στο Δήμο και την έδιωξαν. Δεν ζητά ελεημοσύνη και δεν υπάρχει κανένας λογαριασμός για να καταθέσετε οι αναγνώστες τον οβολό, απ’ το υστέρημά σας. Δικαιοσύνη ζητά, ανθρωπιά.
Εκατοντάδες 5μηνα πήρε ο Δήμος. Δεν περίσσεψε μια θέση για έναν από τους δυο γονείς; Κι αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, ποιος υπουργός θα έλεγε «όχι» σε μια τέτοια περίπτωση; Έπειτα, το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για ποιόν υπάρχει, αν όχι για τέτοιες περιπτώσεις; Και πως ανέχονται όλοι αυτοί, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, βουλευτάδες κτλ, να υπάρχουν μικρά παιδιά που ζουν στο σκοτάδι;
 

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο