Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Παγκόσμια πρωταθλήτρια της WBO η Μεσολογγίτισσα Χριστίνα Λιναρδάτου

Με ΤΚΟ νίκη κατέκτησε τον κενό παγκόσμιο τίτλο της WBO στα υπερελαφρά βάρη, στο Δαΐς, επικρατώντας της Καναδής Kandi Wyat, η Μεσολογγίτισσα Χριστίνα Λιναρδάτου, κάνοντας υπερήφανη την οικογένειά της την χώρα ολόκληρη αλλά και το Μεσολόγγι ιδιαίτερα. Πρόκειται για μια αθλήτρια με πολλές διακρίσεις, αλλά είναι η πρώτη φορά που μία από τις τέσσερις μεγάλες ζώνες κατακτιέται από Ελληνικά χρώματα και σαφώς ορόσημο για την Ελληνική πυγμαχία.

Ο αγώνας τίτλου ήταν προγραμματισμένος για δέκα δίλεπτα και ξεκίνησε πολύ δυνατά από την αρχή. Οι μαχήτριες δεν έχασαν χρόνο με αναγνωριστικά τζάμπ και προσποιήσεις και μπήκαν κατευθείαν στην ουσία. Η Kandi Wyatt είχε μία πιο κλασσική προσέγγιση στον αγώνα της, δουλεύοντας πίσω από το τζάμπ και το ένα-δύο, μένοντας δραστήρια και μη δίνοντας πολλά περιθώρια στη Χριστίνα να βρει ρυθμό. Η Λιναρδάτου βασίστηκε πιο πολύ στην αντεπίθεση και το πολύ δυνατό της δεξί, το οποίο περνούσε με επιτυχία από πάνω. Τα στύλ ήταν boxer vs puncher, με τη μία να δουλεύει περισσότερο από την απόσταση με άπερκατ όταν ερχόταν κοντά και την άλλη με κόντρες και δυνατό, σωματικό παιχνίδι στην εσωτερική απόσταση.
Η Wyatt δεν ήταν διόλου εύκολη αντίπαλος αφού δυσκόλεψε τη Λιναρδάτου με την εμπειρία της στους πρώτους γύρους. Εδώ έπαιξε σημαντικότατο ρόλο ο προπονητής της Χριστίνας, Μανώλης Λαβδάκης, ο οποίος της έδινε οδηγίες και λύσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, δείχνοντας ότι είχε μελετήσει καλά την Καναδή και τον τρόπο αγώνα της. Από τον τέταρτο γύρο και μετά η Λιναρδάτου άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της και να προσγειώνει πιο αποτελεσματικά. Η απόδοση της Wyatt έδειχνε να πέφτει και να μένει σε πιο παθητικό ρόλο από ότι στην αρχή. Αξιοσημείωτη ήταν η φυσική κατάσταση και το πάθος της Λιναρδάτου, που όσο περνούσε ο χρόνος έδειχνε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη. Το τέλος ήρθε στον έκτο γύρο όταν η Λιναρδάτου έριξε τρεις φορές νοκ ντάουν την αντίπαλο, η οποία είχε πλέον ματωμένη μύτη και έδειχνε ζαλισμένη, οπότε ο διαιτητής ορθά διέκοψε την αναμέτρηση για την ασφάλειά της. Δεν μπορούμε όμως να μην της αναγνωρίσουμε πως έδειξε ψυχή καθώς σηκώθηκε δύο φορές ενώ θα μπορούσε να είχε μείνει κάτω. Οι στιγμές που ακολούθησαν θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας καθώς το γήπεδο όλο σείστηκε από τον εκστασιασμό του κόσμου αφού η Λιναρδάτου είχε μόλις καταφέρει το όνειρό της: Να γίνει η πρώτη Ελληνίδα επαγγελματίας πυγμάχος που κατακτά τόσο σημαντικό παγκόσμιο τίτλο!
Να σημειωθεί ότι η Χριστίνα επισκέπτεται πολύ συχνά το Μεσολόγγι καθώς εδώ υπάρχει το σπίτι του πατέρα της, ο οποίος διατηρεί πολλούς φίλους, που βλέπει κάθε φορά που έρχεται στην πόλη. Η μητέρα της κατάγεται από τον Άγιο Δομίνικο, όμως όλη η οικογένεια έχει στην καρδιά της το Μεσολόγγι.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο