Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Χριστίνα Σταρακά: Ημέρα υπερηφάνειας και ενότητας η 25 Μαρτίου

Με αφορμή την μεγάλη εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όλοι οι Έλληνες γιορτάζουμε με υπερηφάνεια την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, την παλιγγενεσία των Ελλήνων που οδήγησε στην αυτοδιάθεση, την ανεξαρτησία και τελικά την δημιουργία του νεότερου  Ελληνικού Κράτους.....


Αποδίδουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες που πολέμησαν και θυσιάστηκαν και παράλληλα εξετάζουμε με σεβασμό την ιστορική αυτή περίοδο  για να επισημάνουμε τις ευθύνες μας από τις υποθήκες των προγόνων μας και να αντλήσουμε διδάγματα.

Η 25η Μαρτίου είναι η ημέρα που ο πλανήτης άρχισε να συνειδητοποιεί την αποφασιστικότητα και το δίκιο του αγώνα των Ελλήνων. Το εορτολόγιό μας έφερε την μέρα αυτή μαζί με το χαρμόσυνο άγγελμα της Ορθοδοξίας, την ημέρα του Ευαγγελισμού κι έτσι το διπλό μήνυμα της 25 της Μαρτίου γίνεται πανανθρώπινο.

Ο αγώνας του 1821 ήταν ενωτικός και, παρά τις έριδες που υπήρξαν, ήταν έργο όλων των Ελλήνων. Ήταν αγώνας ιερός και δίκαιος, αγώνας «υπέρ βωμών και εστιών», ένας αγώνας που συγκίνησε όλη την Γη. Δεν πρέπει, λοιπόν,  να λησμονούμε ότι οφείλουμε την ελευθερία, την εθνική μας υπόσταση και υπερηφάνεια, την πρόοδο και την ευημερία μας, στους αγώνες και στις θυσίες των ηρώων του ‘21.
Η σημερινή εποχή είναι περίπλοκη διεθνώς όμως η Ελλάδα, μέσα από νέους ηρωικούς αγώνες αλλά και μέσα από λάθη, αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα της περιοχής.
Όλα αυτά επιτεύχθηκαν γιατί μέχρι τώρα κρατήσαμε αυτά που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας και μείναμε ενωμένοι. Για να συνεχίσουμε έτσι, και καθώς πλησιάζει η επέτειος των 200 ετών του νεότερου Ελληνικού Κράτους το 2021, πρέπει να δώσουμε την υπόσχεση ότι θα είμαστε έτοιμοι να υποστούμε κάθε θυσία για να διατηρήσουμε την πατρίδα μας ακέραιη, ανεξάρτητη και ελεύθερη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο