Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Αδυνάτισμα: Πέντε συνοδευτικές τροφές που καίνε λίπος

Σίγουρα υπάρχουν κάποιες δίαιτες που είναι καλύτερες για τον έναν ή τον άλλο, αλλά σε γενικές γραμμές αυτό που χρειάζεται να ξέρετε είναι εκείνες τις τροφές που βοηθούν τον οργανισμό σας να κάψει περισσότερο λίπος, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

Δείτε ποιες είναι αυτές και ενσωματώστε τις στην καθημερινή σας διατροφή (πάντα με μέτρο!...) και θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα στο αδυνάτισμα μετά από λίγες εβδομάδες.
Πράσινο τσάι: Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι συνεισφέρει στο αδυνάτισμα, επειδή ενισχύει τις διαδικασίες καύσης του κοιλιακού λίπους. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, ένα είδος φυτοχημικών που μπορούν να επηρεάσουν τον μεταβολισμό για λίγο. Για να πάρετε το μέγιστο όφελος, μπορεί να χρειαστεί να πίνετε πράσινο τσάι αρκετές φορές την ημέρα.
Κανέλα: Έρευνες δείχνουν ότι ..................... 
η κανέλα μπορεί να έχει σταθεροποιητική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό θα μπορούσε να “συγκρατήσει” την όρεξή σας, ιδιαίτερα σε άτομα με διαβήτη τύπου-2. Αν σκοπός σας είναι το αδυνάτισμα, προσθέστε λίγη κανέλα στον καφέ σας, το τσάι, ή στο γιαούρτι για να προσθέσετε γλυκύτητα, χωρίς την προσθήκη θερμίδων.
Καυτερές πιπεριές: Οι καυτερές πιπεριές έχουν μια άγευστη χημική ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη. Η συγκεκριμένη ουσία έχει αποδειχτεί ότι περιορίζει την όρεξη και επιταχύνει ελαφρώς τον μεταβολισμό, αλλά μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Γιαούρτι: Το κλασικό γιαούρτι έχει αρκετή πρωτεΐνη. Ο οργανισμός ξοδεύει περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) για να αφομοιώσει την πρωτεΐνη από ό,τι τους υδατάνθρακες. Επίσης, βοηθάει στο αδυνάτισμα, επειδή απαιτείται περισσότερος χρόνος για να διέλθει το γιαούρτι από το πεπτικό σας σύστημα και ως εκ τούτου σας διατηρεί πλήρεις (χορτασμένους) για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Κινόα: Είναι μία από τις λεγόμενες “υπερτροφές” της σύγχρονης διατροφικής επιστήμης. Είναι είδος δημητριακών και περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι, ενώ είναι τροφή πλούσια σε σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Ε. Η κινόα μαγειρεύεται όπως το ρύζι και το κους-κους, αλλά υπάρχουν διάφορες συνταγές με πρωτότυπες ιδέες χρήσης της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο