Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025

Επισκέψεις της Νίκης Φλώρου - Καραγιάννη σε Τυροκομικές και Γαλακτοκομικές Επιχειρήσεις στην περιοχή της Αμφιλοχίας


Συνεχίζοντας της επισκέψεις της σε επιχειρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας  η πρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κα Νίκη Φλώρου - Καραγιάννη βρέθηκε σήμερα ( Πέμπτη 24/7-2024) σε Τυροκομικές και Γαλακτοκομικές Επιχειρήσεις στην περιοχή της Αμφιλοχίας .......

 Αναλυτικότερα:

Επίσκεψη στην  «Αμφιλοχίας Γη»  

Συνάντηση με τον διευθυντή κ. Γιώργο Μέρτζιο - Ξενάγηση στη μονάδα παραγωγής από τον υπεύθυνο κ. Παναγιώτη Γερονίκο .

Η εταιρεία « Αμφιλοχίας Γη» ιδρύθηκε το 2008 με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισμού « Ένωση Αγρινίου» , που λειτουργεί από το 1930 και σήμερα αποτελεί τον κύριο μέτοχο της Εταιρείας .


Η εταιρεία σε αυτή τη μορφή παράγει προϊόντα από το 2017 , σε ένα σύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος και στοχεύει στην προσφορά τυροκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας , με σεβασμό προς το περιβάλλον και την κοινωνία .


Με πέντε προϊοντικές ετικέτες , γραβιέρα , πεκορίνο,κεφαλογραβιέρα, φέτα και τσαλαφούτι  η « Αμφιλοχίας Γη» στοχεύει στην εδραίωση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά , προστατεύοντας παράλληλα την παράδοση και αναδεικνύοντας τους κρυμμένους θησαυρούς της Αμφιλοχίας αξιοποιώντας τον κτηνοτροφικό τομέα της Αιτωλοακαρνανίας .


Η διαδικασία παραγωγής των προϊόντων έχει τις βάσεις της σε όσους κατοικούν στην περιοχή της Αμφιλοχίας και ασχολούνται με τον κλάδο της τυροκομίας ευρύτερα , τους ανθρώπους που καλλιεργούν τη γη , τους ανθρώπους που εκτρέφουν τα ζώα αλλά και τους ανθρώπους που εργάζονται ως τυροκόμοι τροφίμων στο εργοστάσιο της .



«Τυροκομική Αμφιλοχίας - ΜΠΟΥΤΣΩΛΗ»


Με γνώμονα την αγάπη και τον σεβασμό προς την παράδοσή  η εταιρεία παράγει παραδοσιακά τυριά με έμφαση στα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά.


Το όραμά τους το οποίο ξεκίνησε το 1973, ήταν και είναι η παραγωγή εκλεκτών τυριών βασισμένα στις καλές πρώτες ύλες από την ευρύτερη περιοχή της Αμφιλοχίας. Αποτέλεσμα των προσπαθειών είναι τα προϊόντα της τυροκομικής μονάδας «Μπουτσώλης» να εδραιωθούν ως τα πιο εκλεκτά για κάθε οικογένεια.


Το αγνό γάλα και οι καλές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε, σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές συνταγές, επιτρέπουν να παράγονται προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Η φιλοσοφία που συνοψίζεται στο τρίπτυχο «συνέχιση της παράδοσης, εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεών μας και συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού», καθιστούν την τυροκομική Αμφιλοχίας Μπουτσώλη μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του τομέα στην Ελλάδα. Με φροντίδα και σεβασμό προς την πρώτη ύλη και με πιστή εφαρμογή των λειτουργικών μας διεργασιών στη μονάδα, παράγει τα ακόλουθα προϊόντα: Γραβιέρα, Κεφαλογραβιέρα, Κεφαλοτύρι, Πεκορίνο, Μυζήθρα ξηρή, Ανθότυρο. Στόχος είναι η διάθεση σε κάθε σπιτικό τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς!


Οι Αξίες της εταιρείας

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η Τυροκομική Αμφιλοχίας Μπουτσώλης παραμένει πιστή στις παραδοσιακές συνταγές, γνωστές για την παραγωγή εκλεκτών τυριών, με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την ισορροπημένη διατροφή του ανθρώπου.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΤΩΝ

Αρωγοί στην αδιάλειπτη χρήση αγνών πρώτων υλών και, κατ’ επέκταση, στην άριστη ποιότητα των τελικών προϊόντων, είναι οι ντόπιοι παραγωγοί, με τους οποίους αναπτύσσονται μακροχρόνιες σχέσεις και αγαστή συνεργασία.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Στην τυροκομική μονάδα της οικογένειας Μπουτσώλης, για την επίτευξη ενός απόλυτα αποστειρωμένου περιβάλλοντος επενδύεται συνεχώς, μεταξύ άλλων, σε τεχνολογικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό. Οι άνθρωποι είναι άρτια καταρτισμένοι και γνώστες των μυστικών παραδοσιακών συνταγών.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαθέτει τα τυριά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τη δέσμευση της διατήρησης των κορυφαίων παραδοσιακών τους χαρακτηριστικών και της ποιότητάς τους.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ


Συμμετέχει σε δράσεις της κοινωνίας των πολιτών, χτίζοντας σχέσεις αξιοπρέπειας και συνεχούς αλληλεπίδρασης με αυτήν .



Γαλακτοκομικά «Τζίφρης»


Τα γαλακτοκομικά προϊόντα της εταιρείας « Τζίφρης» διακρίνονται για την υψηλή ποιότητά τους και την φρεσκάδα των συστατικών τους. Με την επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών και την προσεκτική διαδικασία παραγωγής, εξασφαλίζεται ότι κάθε προϊόν προσφέρει απόλαυση και διατροφική αξία.

Η δέσμευσή στην ποιότητα αποτελεί την βάση της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι καταναλωτές και συνεχίζει η εταιρεία να προσφέρει γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που αναδεικνύουν την αγάπη για την γεύση και την ευεξία.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής μας και προσφέρουν πληθώρα ωφελών για την υγεία. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, παρέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αναγέννηση των μυών. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φωσφόρο και άλλα μέταλλα που ενισχύουν την υγεία των οστών και των δοντιών. Περιέχουν φυσικά προβιοτικά και πρεβιοτικά που βοηθούν στην υποστήριξη της υγείας του εντέρου και της πέψης, βιταμίνες όπως D, Β12 και άλλα θρεπτικά στοιχεία που συμβάλλουν στη γενική υγεία και ευεξία.

Προϊόντα

Κρέμες

Γιαούρτια

Παγωτά

Γάλα

Τυριά

Πίτες

Ζυμαρικά

Οι πρώτες ύλες

Η ευρύτερη Αμφιλοχία έχει μαζί βουνίσιο και θαλασσινό αέρα και τα ζώα είναι υγιή, το χορτάρι δεν έχει τη μόνιμη καμπίσια υγρασία, στεγνώνει από τον αέρα και έχει και θαλασσινή αλμύρα, νοστιμιά. Είναι κλίμα καλό και υγιεινό κι έτσι βγαίνει και το γάλα των ζώων.

Σήμερα τα γαλακτοκομικά «Τζίφρη» προμηθεύονται καθημερινά γάλα που προέρχεται από 7-8  προβατοτρόφους της περιοχής γύρω από την Αμφιλοχία και 4 αγελαδοτρόφους της Πρέβεζας, από τους οποίους παίρνουν αποκλειστικά και μόνο την πρώτη ύλη, το γάλα, για τα γαλακτοκομικά τους που τα παράγουν και τα συσκευάζουν στη μονάδα «Τζίφρης» στον Στάνο.

Πήζουν καθημερινά το γάλα που παραλαμβάνουν, ελέγχοντας απόλυτα τις ποσότητες και τις διανομές και δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα.



«Τυροκομείο Αμφιλοχίας - Γεωργίου»


Τυροκομείο Αμφιλοχίας Γεωργίου - Ποιοί είναι :

Το Τυροκομείο Αμφιλοχίας Γεωργίου είναι μια οικογενειακή τυροκομική επιχείρηση στην περιοχή της Αμφιλοχίας

Με σεβασμό στην παράδοση, την ιστορία του τόπου, αλλά και τις Ελληνικές αξίες της οικογένειας, το τυροκομείο Αμφιλοχίας Γεωργίου φέρνει σε κάθε ελληνικό τραπέζι τη μοναδική γεύση των τυριών Αμφιλοχίας που χαρακτηρίζονται απο την ποιότητα και την αγνότητα των υλικών τους.

Γεύση, Ποιότητα και Παράδοση απο το 1984

Η ποιότητα των υλικών και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών ειναι οι πιο βασικές αξίες της εταιρείας .

Τυριά Αμφιλοχίας - Γεωργίου

Εμπειρία

Εμπειρία και παράδοση απο το 1984

Γεύση

Μοναδική γεύση απο αγνά υλικά

Ποιότητα

Ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς που κάνει τη διαφορά.

Το τυροκομείο

Σύντομο ιστορικό

Η οικογένεια Γεωργίου είναι μια Ελληνική οικογένεια απο την περιοχή της Αμφιλοχίας που ασχολείται με την παραδοσιακή τυροκομία.

Ο Γεώργιος Γεωργίου μεγαλωμένος σε κτηνοτροφική οικογένεια, ήταν αυτός που ξεκινήσε απο πολύ νεαρή ηλικία να ασχολείται με την Τυροκομία, κάτι που οδήγησε στο να αποκτήσει εμπειρία και αγάπη για την παραδοσιακή τυροκομία που άνθιζε στην περιοχή.

Απο το 1984 εργάζοταν ως “μάστορας” και με τον καιρό το μεράκι και η αγάπη του για τα παραδοσιακά τυριά Αμφιλοχίας τον οδήγησαν στο να κάνει ένα μεγάλο βήμα και να ανοίξει την δική του τυροκομική επιχείρηση το 2008.

Τότε ήταν που ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα το τυροκομείο Αμφιλοχίας Γεωργίου, με την πάροδο του χρόνου κέρδισε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με τη μοναδική γεύση και την ανώτερη ποιότητα των τυριών που παρασκευάζει.

Τα παραδοσιακά προϊόντα :

Το τυροκομείο Γεωργίου παρασκευάζει τα εξής παραδοσιακά τυριά Αμφιλοχίας:

Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π.

Γραβιέρα

Πεκορίνο

Κεφαλοτύρι

Πικάντικη Γραβιέρα

Χρυσή Γραβιέρα

Φέτα Π.Ο.Π.

Ανθότυρο

Εγκαταστάσεις και πιστοποίηση

Το τυροκομείο Γεωργίου είναι μια τυροκομική μονάδα με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Πληρεί όλες τις  προδιαγραφές , και διαθέτει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ISO 22:000, καθώς και την πιστοποίηση Agrocert για την Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π.

Βραβείο αυθεντικής Ελληνικής Γεύσης 2021
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο