Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ακτίου Βόνιτσας: Έκαναν… μπαλάκι τις ευθύνες για το νερό και το πέταγε ο ένας στον άλλον…


Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονταν η χθεσινή 30.9 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόνιτσας και αυτό λόγω των πρόσφατων γεγονότων με την απαγόρευση της ποσης του νερού στην Βόνιτσα και σε άλλα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μας.....

Αρκετός ήταν ο κόσμος που έδωσε το παρών στην συνεδρίαση περιμένοντας να μάθει επιτέλους γιατί έγιναν όλα αυτά που έγιναν και για ποιους λόγους δεν μπορούσε να πιει νερό από την βρύση του σπιτιού του.

Ανάμεσα στους Δημότες δεν έλειπαν για ακόμη μια φορά αυτοί που δεν σέβονται κανέναν και νομίζοντας ότι βρίσκονται στην …στάνη τους έβγαζαν άναρθρες κραυγές κατά την διάρκεια των τοποθετήσεων των δημοτικών Συμβούλων. Καλό θα ήταν σε αυτές τις περιπτώσεις ο πρόεδρος του Δ.Σ. να επιβάλλει την τάξη…

Μετά λοιπόν από αυτή την μικρή παρένθεση ας επανέλθουμε στο μείζων θέμα του καταμερισμού των ευθυνών για το πρόβλημα του νερού. Αν περίμεναν λοιπόν οι παρευρισκομενοι να μάθουν για το ποιος ευθύνεται για τα όσα έγιναν μάλλον θα παρέμειναν με την απορία…

Η Δημοτική Αρχή απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για το ότι καθυστέρησε να ενημερώσει τον κόσμο, ότι στο site του Δήμου η ανακοίνωση αναρτήθηκε από τις 15:02 το μεσημέρι της 20ης Σεπτεμβρίου.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης με τον κύριο Αποστολάκη Παντελή να ισχυρίζεται ότι σε αυτού του είδους τα site μπορείς εύκολα να βάζεις ότι ώρα και ημερομηνία θες στα άρθρα που ανεβάζεις ενώ τόνισε ότι στο Facebook ή ανακοίνωση αναρτήθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας με μεγάλη καθυστέρηση.

Φυσικά η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε τα λεγόμενα του κ. Αποστολάκη καλώντας τον μάλιστα να ανακαλέσει, χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι τέτοιο…

Πέρα όμως από το θέμα του χρόνου της ανακοίνωσης, Κασολας και Γιώργος Αποστολάκης έριχναν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για το νερό. Μάλιστα ο Δήμαρχος όπως έκανε και στην ανακοίνωση προ ημερών τόνισε ότι σε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν ο κ. Αποστολάκης είχε αποκρύψει παρόμοιο πρόβλημα από τους Δημότες.

Επισης ο Δήμαρχος τόνισε ότι το δίκτυο ύδρευσης ήταν παρατημένο τα τελευταία χρόνια με τον κ. Αποστολάκη να απαντά ότι ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας έχει το πιο άρτιο και νέο δίκτυο χάρη στις ενέργειες της Δημοτικής του αρχής.

Για να μην κουράζουμε και να μην πολυλογουμε ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον και ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν υπήρχε.

Απο την πλευρά του ο κ. Σώζος έριξε ευθύνες και στις δύο πλευρές τονίζοντας μάλιστα ότι επί των ημερών του στην θέση του Αντιδημάρχου υπεύθυνου για θέματα ύδρευσης τοποθετήθηκαν στο δίκτυο μηχανήματα αυτόματης χλωρίωσης.

Επίσης κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για το ότι αν και υποστηρίζει ότι το δίκτυο είναι παρατημένο δεν έκανε κάτι επί 9 μήνες για να το βελτιώσει τονίζοντας μάλιστα ότι θα έπρεπε να έχει ζητήσει εδώ και καιρό διαχειριστικό έλεγχο για την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η μοναδική τοποθέτηση που άξιζε την πραγματική προσοχή μας δεν ήταν άλλη από της συμβούλου της ελάσσονος αντιπολιτευσης, Καιτης Σιαπλαούρα η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι όλοι οι Σύμβουλοι θα έπρεπε να ντρέπονται μόνο και μόνο επειδή εν έτη 2024 δεν θα έπρεπε να μιλάμε για θέματα μη καταλληλοτητας του νερού σε μια προηγμένη όπως θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε, κοινωνία…

Εμείς απο την πλευρά μας ντρεπόμαστε για το επίπεδο όπως αναφέραμε και παραπάνω ορισμένων ακροατών αλλά και για το ύφος ορισμένων Συμβούλων που νομίζουν ότι μπορούν να πετάγονται και να συμπεριφέρονται όπως κάνουν στα σπίτια τους χωρίς κανέναν απολύτως σεβασμό τόσο στους Δημότες όσο και στους συνομιλητές τους.

akarnanikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο