Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Εθιμοτυπικές Συναντήσεις του Μητροπολίτου Αιτωλοακαρνανίας στην Αθήνα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ευρισκόμενος στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις εργασίες της τακτικής συγκλήσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποίησε σειρά εθιμοτυπικών συναντήσεων, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024......

Αρχικά, επισκέφτηκε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από πρόσκληση του Αιτωλοακαρνάνα Υφυπουργού Εργασίας, κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και η Υπουργός Εργασίας κ. Νίκη Κεραμέως, η οποία τόνισε πώς αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Υπουργείο η επίσκεψη του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας και τον ενημέρωσε για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Παρόντες ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου, καθώς και Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου. Ο κ. Καραγκούνης εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου, ενώ ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας όλων για την αντιμετώπιση του.

Στη συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας. Ο Μητροπολίτης Φαναρίου υποδέχτηκε θερμά τον Σεβασμιώτατο και αντάλλαξαν σκέψεις, σχετικά με την λειτουργία και το έργο της Αποστολικής Διακονίας. Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας παρουσίασε το οργανόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως για τον ετήσιο εορτασμό της επετείου των διακοσίων (200) ετών από την Έξοδο της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου (1826-2026). Ο  Μητροπολίτης Φαναρίου με τη σειρά του, τόνισε την αναγκαιότητα της προβολής του ιστορικού αυτού γεγονότος από την Εκκλησία της Ελλάδος και γνωστοποίησε στον Σεβασμιώτατο, πως η Αποστολική Διακονία θα αναλάβει την έκδοση του επετειακού βοηθήματος των κατηχητικών σχολείων για το έτος 2026, καθώς και την εκτύπωση της εικόνος της Εξόδου με το εορταστικό μήνυμα του Σεβασμιωτάτου.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο