Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Ευχές του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων 'ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ' για την εκλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Επιφανίου στην Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ   ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ   Αιτωλικό 4 Οκτωβρίου 2024

«ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»        Προς:  

Πληροφορίες: Πρόεδρος                                                                                       

Χρήστος Γερ. Σιάσος                             Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο

Σταυροπούλου 1, τ.κ. 30200                                                                                                                                    

mail: siasoschristos@gmail.com                                

Κιν. 6972706793                                              

                                                                                                                                 


Ευχητήρια Επιστολή για την εκλογή εις Μητροπολίτην, στην Ιστορική Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, του Αιτωλοακαρνάνα, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ταλαντίου κ.κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ .....


Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, ημέρα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, να γράφει κανείς για εκείνους που υπηρέτησαν και υπηρετούν, δίδαξαν και διδάσκουν το Λόγο του Θεού, ανοίγοντας δρόμους ευσέβειας και πνεύμα ελευθερίας μέσα από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. 

Ακόμα ιδιαίτερη χαρά νιώθουμε εμείς, ως Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» που ένα ιδρυτικό μέλος μας, όπως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. κ. Επιφάνιος Καραγεώργος, στην τρίτη Τακτική Συνεδρία της, 4 Οκτωβρίου 2024, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, οι Άγιοι Αρχιερείς τον ανέδειξαν Μητροπολίτη στην Ιστορική Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας με 66 ψήφους, επί συνόλου 77. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Επιφάνιος υπήρξε ιδρυτικό μέλος στο Σύνδεσμό μας και επί σειρά ετών, που υπηρετούσε ως Πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες του Συνδέσμου μας και μας βοηθούσε με κάθε τρόπο, πνευματικό και υλικό. 

Μορφωμένος και φωτισμένος, πρόσφερε στην αγαπημένη του Πατρίδα,  αγάπη, ευγένεια, ταπείνωση και με τον τρόπο του, γαλήνευε τις ψυχές όλων μας. Στον λόγο του, αποτυπώνονταν η γνήσια και καθαρή πίστη του, η αυθεντικότητά του, η συναίσθηση της Ιεροσύνης του, η Πνευματικότητά του. 

Ευχόμαστε από καρδιάς, ο φωτισμένος αυτός Ιεράρχης, ως Άξιος Αμπελουργός, με αδελφική αγάπη, να στηρίξει και να καθοδηγεί κλήρο και λαό και να επιτύχει στο νέο μεγάλο  και Ιερό έργο Του, όπως έπραξε, τόσο στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας όσο και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ως Επίσκοπος - Βοηθός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, τον τελευταίο χρόνο.  

«Εν πρώτοις, μνήσθητι, Κύριε, του Αρχιεπισκόπου ημών Επιφανίου, ον χάρισαι ταις Αγίαις σου Εκκλησίαις εν ειρήνη, σώον, έντιμον, υγιά, μακροημερεύοντα και ορθοτομούντα τον λόγον της σης αληθείας».

«Επιφανίου του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως , Μαντινείας και Κυνουρίας, ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου, πολλά τα έτη».

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος


Χρήστος Γερ. Σιάσος

Καθηγητής - Συγγραφέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο