Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Θανάσης Καββαδάς: Στελέχωση με προσωπικό, μαγνητικός τομογράφος και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας οι προτεραιότητες για το Νοσοκομείο Λευκάδας. -Δύο(2) ασθενοφόρα για Κάλαμο και Καστό.

 


Θανάσης Καββαδάς: «Στελέχωση με προσωπικό, μαγνητικός τομογράφος και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας οι  προτεραιότητες για το Νοσοκομείο Λευκάδας
– Ζήτησα 2 ασθενοφόρα για Κάλαμο και Καστό» - Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
 
Με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, συναντήθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για θέματα υγείας που απασχολούν τη Λευκάδα.
Ο Βουλευτής, με αφορμή την έναρξη των εργασιών στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης, τόσο των Κέντρων Υγείας, όσο και του Νοσοκομείου Λευκάδας, με μόνιμο, αλλά και επικουρικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι, έπειτα από την τροπολογία του με την οποία το Νοσοκομείο εντάχθηκε στην Κατηγορία Α’ άγονων περιοχών, τα νέα μισθολογικά κίνητρα που δόθηκαν από το Υπουργείο, μεταξύ των οποίων η αύξηση 300 έως 600 ευρώ για συγκεκριμένες ειδικότητες, θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων.
Ο κ. Καββαδάς ζήτησε από τον κ.Γεωργιάδη τη συνδρομή του Υπουργείου προκειμένου:
1.    Το Νοσοκομείο Λευκάδας να προμηθευτεί έναν σύγχρονο μαγνητικό τομογράφο.
2.    Να εγκριθεί ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου που εκκρεμεί. Σε αυτό το θέμα, ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι το οργανόγραμμα του ΓΝ Λευκάδας θα προχωρήσει κατά προτεραιότητα, καθώς για το υπόλοιπο της χώρας τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων  θα προχωρήσουν όταν ολοκληρωθεί ο νέος υγειονομικός χάρτης που δρομολογείται από το Υπουργείο.
3.    Να εξασφαλιστούν δύο μικρά ασθενοφόρα για τη χερσαία διακομιδή ασθενών στον Κάλαμο και τον Καστό, κατάλληλα τροποποιημένα για τους στενούς και, ενίοτε, δύσβατους δρόμους των μικρών νησιών – αίτημα το οποίο είχε διατυπώσει ο Βουλευτής και σε αναφορά του μέσω της Βουλής.
Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου Λευκάδας. Ο κ. Καββαδάς ενημέρωσε τον Υπουργό ότι, έπειτα από συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου όλο το προηγούμενο διάστημα, τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου του πρώην Ξενοδοχείου «Αβέρωφ». Επιπλέον, ενημέρωσε ότι προχωρά η διερεύνηση για την εξεύρεση οικοπέδου ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου για την ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει ιατρούς, γεγονός που εκτιμάται ότι θα καταστήσει τη Λευκάδα ακόμα πιο ελκυστικό προορισμό.
Επισημαίνεται ότι το Νοσοκομείο ενισχύθηκε με 300.000 ευρώ πλέον του προϋπολογισμού από την 6η ΥΠΕ για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο